• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

:)) aman arkadasim daha erkeeennnn...tutuyorum seni ona gore..bende senin gibiyim aslinda zor tutuyorum kendimi. birlikte basarabilir dayan arkadasim dayan

senin regl tarihin ne zamandi? sen testte kirmiziyi kacirdin ama belli olmaz breezey ve senden güzel haberleri alalimda bize moral olsun.

canm benimde 7 nisan normalinde. yok ben o gunden sonra bi kac kere daha yakaladim kirmizi cizgiyi ama ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemiyorum.

komsum her falimda bebek goruyor :1: fala inanma falsizda kalma dimi :51:

benim bir akrabamın 42 yaşında çocuğu oldu.normal yolla gebelik oldu.Allah ol deince olur.inşallah sizlerinde sağlıklı hayırlı evlatlarınız olur.

benimde tandigim var kadinin 44 yasinda cocugu oldu hem de ilk cocugu tedavisiz normal yolla. Allah kismet edince hic birsey karsi koyamiyor.

Endometroumun transfer icin 8mm den az , 14mm sen fazla olmaması gerekli ideal kalınlık 11 -13mm civari
Benim kalınlık 12mm doktorum bundan iyisi olmaz bu yasta demisti zaten daha ne olacaksa , kalınlığın tutunmada buyuk önemi var , senin kalınlığın cok iyi maşallah
Bu arada ben transferden 10 gun sonra evde erken gebelik testi yapmistim ve ikinci cizgi hemen cikmisti , sende deneyebilirsin ama su an erken transferden 10 veya 11 gun sonra yap daha belirgin olur
Ben evde testi yaptim ( hatta çubuğu saklıyorum hatıra olarak ) testte pozitifi görmeme ragmen esime söylemedim , ertesi gun kan vermeye gittigimde cok rahattim , o benden panik ama ben içimden guluyorum , sonra kağıttaki degeri okuyunca soyledim ben zaten biliyordum diye ay o kadar aglamistiki sevincten unutamiyorum

ne kadar aciklayici olmus canm bende ogrenmis oldum. Allah senden razi olsun. nedense burda hic bir sekilde boyle seyler aciklanmiyor sorulmuyor. Turkiyemiz ne kadar titiz her konuda.
rahim kalinligindan bahsediliyor yanlis anlamadiysam lutfen beni hor gormeyin bilmiyorum diye :14:

Endometroumun transfer icin 8mm den az , 14mm sen fazla olmaması gerekli ideal kalınlık 11 -13mm civari
Benim kalınlık 12mm doktorum bundan iyisi olmaz bu yasta demisti zaten daha ne olacaksa , kalınlığın tutunmada buyuk önemi var , senin kalınlığın cok iyi maşallah
Bu arada ben transferden 10 gun sonra evde erken gebelik testi yapmistim ve ikinci cizgi hemen cikmisti , sende deneyebilirsin ama su an erken transferden 10 veya 11 gun sonra yap daha belirgin olur
Ben evde testi yaptim ( hatta çubuğu saklıyorum hatıra olarak ) testte pozitifi görmeme ragmen esime söylemedim , ertesi gun kan vermeye gittigimde cok rahattim , o benden panik ama ben içimden guluyorum , sonra kağıttaki degeri okuyunca soyledim ben zaten biliyordum diye ay o kadar aglamistiki sevincten unutamiyorum

ne kadar aciklayici olmus canm bende ogrenmis oldum. Allah senden razi olsun. nedense burda hic bir sekilde boyle seyler aciklanmiyor sorulmuyor. Turkiyemiz ne kadar titiz her konuda.
rahim kalinligindan bahsediliyor yanlis anlamadiysam lutfen beni hor gormeyin bilmiyorum diye :14:

puffy canım ,:38:

Sağolasın bildiklerimi doğruladığın için. Benim dr. benim gibi çok bilmiş bir hasta olunca , gıdım gıdım konuşuyordu ama her muayenede endometrium ölçünce anlamıştım ben,önemli olduğunu.:49:

Testi ben yapmasam da eşim zorla yaptıracak , en iyisi gönül rızasıyla yapayım da büyüklük bende kalsın.:51:

Selcan canım ,:38:

Merak ettiğin ve öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin...ister buradan , ister özel mesajdan.... Biliyorsam yada karşılaştıysam , en ufak bir fikrim varsa bile söylerim. Bildiğini paylaşmadıktan sonra bence değeri yok.:40:

Endometrium senin de tahmin ettiğin gibi rahim duvarlarının kalınlığı demek... Bizim bebeklerimizin tutunabilmesi onun uygun kalınlıkta olmalarıyla da ilgili. Ben tedaviye başladığımda 5 mm idi,doktorum o yüzden umutsuzdu,belki bu ay erteleriz dedi.:18:
Ama Rabbime şükürler olsun ki transfer günü 11 mmm olmuştu... Bebişlerimi bekliyordu yani, hazırdı.:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Sağolasın bildiklerimi doğruladığın için. Benim dr. benim gibi çok bilmiş bir hasta olunca , gıdım gıdım konuşuyordu ama her muayenede endometrium ölçünce anlamıştım ben,önemli olduğunu.:49:

Testi ben yapmasam da eşim zorla yaptıracak , en iyisi gönül rızasıyla yapayım da büyüklük bende kalsın.:51:

Merak ettiğin ve öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin...ister buradan , ister özel mesajdan.... Biliyorsam yada karşılaştıysam , en ufak bir fikrim varsa bile söylerim. Bildiğini paylaşmadıktan sonra bence değeri yok.:40:

Endometrium senin de tahmin ettiğin gibi rahim duvarlarının kalınlığı demek... Bizim bebeklerimizin tutunabilmesi onun uygun kalınlıkta olmalarıyla da ilgili. Ben tedaviye başladığımda 5 mm idi,doktorum o yüzden umutsuzdu,belki bu ay erteleriz dedi.:18:
Ama Rabbime şükürler olsun ki transfer günü 11 mmm olmuştu... Bebişlerimi bekliyordu yani, hazırdı.:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

arkadasim bikac ay once gittim kontrol ettirmek istiyorum sagliklimiyim bilmek istiyorum dedim. doktor aynen bana henuz erken stres olmaya gerek yok bi 6 ay sonra gel dedi. ama eger ki takildigim yerler olursa mutlaka sorarim tsk ederim canm.

sevgili duova,

senin ovulasyon testi konusunda tecruben var. benim reglime 1 hafta kaldi ve bugun ikinci cizgi silik cikti.
normal de bu ikinci cizginin cikmasi normal mi? yani ovulasyon olmadigi zamanda ikinci cizgi (silik) cikar mi ki?

Son düzenleme:
arkadasim bikac ay once gittim kontrol ettirmek istiyorum sagliklimiyim bilmek istiyorum dedim. doktor aynen bana henuz erken stres olmaya gerek yok bi 6 ay sonra gel dedi. ama eger ki takildigim yerler olursa mutlaka sorarim tsk ederim canm.

bizim buradaki doktorlar aceleci , senin oradakiler de çok rahat yahuu...:26:

Benim doktorum başladığım aşılama tedavisini tüp bebeğe çevirdi, bir daha ki ay belki bu kadar yumurta bulamayız diye...:20:
seninkinin yaptığına bak...:49:

Neyse , doğrusunu onlar bilir diyip, beklemeye devam:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

sevgili duova,

senin ovulasyon testi konusunda tecruben var. benim reglime 1 hafta kaldi ve bugun ikinci cizgi silik cikti.
normal de bu ikinci cizginin cikmasi normal mi? yani ovulasyon olmadigi zamanda ikinci cizgi (silik) cikar mi ki?

canım eğer fsh yüksekse otomatikman lh de yükseliyormuş lh de yumurtaları çatlatmak için olan hormon oda yükselince ikinci çif çizgi çıkma ihtimali var..ama sen çizgi görmediğin zamanlarda olmuş oyüzden rahat ol....stres yapma işallah fsh normaldir..yurt dışında ölçmürlardı demi..işallah hayırlı haberlerini duyarız..

hanımlar nasıl gidiyor..brezeey az kaldı hayırlı haberlerini duyarız işallah..pufy nasıl gidiyor bebiş iyimi..benimde rahim duvarında incelme vardı. en fazla 7 oluyordu.nar suyu içerek normale geldi....şimdi narda kalmadı :))

hanımlar nasıl gidiyor..brezeey az kaldı hayırlı haberlerini duyarız işallah..pufy nasıl gidiyor bebiş iyimi..benimde rahim duvarında incelme vardı. en fazla 7 oluyordu.nar suyu içerek normale geldi....şimdi narda kalmadı :))

inşallah canımm:38: hepimiz birbirimize güzel haberler verelim.:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

sevgili duova,

Regl tarihi yaklastiginda bende meraktan test yaptigimda hemen cikmamisti 2. cizgi ama aradan 1 saat gecince baktigimda belli belirsiz bir cizgi vardi testi kullanan arkadaslarda 2 cizgiyi adete yakinda silik olarak görüyoruz diyorlar. önemli olan 2 cizginin T cizgisininde koyu olmasi zaten belli belirsiz görünmesine takilma sen nisanda teste bir iki gün olmazsa erken basla o zaman daha iyi tanirsin önce silik cikiyor tam yumurta catlayacagi gün 2 cizgide koyulasiyor 24 saat veya 36 saat icinde yumurta catliyor o zamani degerlendir insallah hamilesin martta tutmus olsun.

Kizlar selam evime dondum bir haltda yiyemedim benim hic sasmayan reglim sasdi tedavi yarim kaldi off Allahim bu benim sinavim neyseki mayisda tekrar gidecegim denemeye gene memoriali dusunuyorum bakalim ismet artik.bu arada topic ne guzel kalabalik olus cok mutlu oldum.bilmeyenler icin geceyim 42 yasindayim 6 kere burda belcikada denedim nanay turkiyede denemeye karar verdim gittim on gorusmyee adete bir hafta vardi 3 yumurta gorduler ektra dediler alindi bozuk cikdi benimde surem kisitliydi adet bekledim bekledim donmeme bir hafta kala olunca tedavi iptal oldu.geldim yorgun argin geldiden beride hosgeldinleri kabul ediyorumm yoruldum yahuu.yarin bir gozatayim kimler gelmis topige aranizda olacagim sevgilerrrr

Canim ben cok sansliyimki doktorum her konuda gerekli açıklamaları yapıyordu bu arada benim ablam 5. Tup denemesinde tutturdu ve ilk yapanlardan bu ısı o bana cok bilgi verdi , yas gec olunca ve doktorlar umutsuz konusunca hirs yaptim ben cok arastirdim bir suru tıbbi makale okudum , buradaki forumlardan cok sey ogrendim , doktorum arada takılıyor seni asistanlarimla bir araya getireceğim biraz pratik bilgi öğrensinler.
Ama sonucta en iyisini doktorlar bilir , ama kafana takilan bir sey varsa sorarsın hepimiz bilgimiz doğrultusunda yardimci oluruz , ama tavsiyem ne birsen bil doktoruna sormadan bir sey yapma :))))

Canm hepimiz birbirimize destek icin buradayiz , iyi niyetle yardim etmeye çalışıyoruz amac bebek olunca insan daha bir heycanla bir sey yapmak istiyor , hele ben benimki tuttuktan sonra her kesinde olsun istiyorum heleki aylardır burada tanidigim dert paylaştığım kader arkadaslarim var cok istiyorum onlarda isteklerine kavuşsun.
İnsallah sende pozitifi gorursun az kaldi , Allah'a emanet olun

Umum canim sen nasilsin beklemeye devammi , ay senin bebek cok nazlı cikti , beklete beklete gelecek :)))
Ben iyiyim mide bulantilari esliginde gun geçiriyorum , doktorum azz kaldi bekle diyor ama hem karnım ac surekli hemde canim hic bir sey istemiyor buyuk oğlan boyna uzuyormu bu anne seni çıkınca vurucam poposuna diyor :)))
Yavas yavas büyüyor is'te bebecik su ana kadar da bizi hic üzmedi hep saglikli gelisti bundan sonrada bir aksilik çıkmaz insallah Rabb'ime emanet .
Canim buyuk marketlerde cam siseler icinde gercek nar suyu satılıyor belki bulabilirsin buyuk marketlere bakarsan , Migros'ta falan var.Esime alıyoruz tansiyon icin biraz pahalli , açıldıktan sonrada kisa zamanda tüketilmesi gerekiyor ama gercek nar suyu , bir bak istersen

Kizlar selam evime dondum bir haltda yiyemedim benim hic sasmayan reglim sasdi tedavi yarim kaldi off Allahim bu benim sinavim neyseki mayisda tekrar gidecegim denemeye gene memoriali dusunuyorum bakalim ismet artik.bu arada topic ne guzel kalabalik olus cok mutlu oldum.bilmeyenler icin geceyim 42 yasindayim 6 kere burda belcikada denedim nanay turkiyede denemeye karar verdim gittim on gorusmyee adete bir hafta vardi 3 yumurta gorduler ektra dediler alindi bozuk cikdi benimde surem kisitliydi adet bekledim bekledim donmeme bir hafta kala olunca tedavi iptal oldu.geldim yorgun argin geldiden beride hosgeldinleri kabul ediyorumm yoruldum yahuu.yarin bir gozatayim kimler gelmis topige aranizda olacagim sevgilerrrr

Akidecik neredesin surekli bakiyorum geliyormusun diye yoksun , cok ihmal ettin bizi....
Ben tam 9 haftayı hasarsiz bitirdim su anda her sey yolunda , Mayıs'ta geliyorsun cok sevindim az kaldi şurada geldiginde mutlaka görüşelim , insallah bu teadvinin sonucunda bebegi bulacaksin , sira sende , test gunu bana ugurlu geldiğine inanıyorum , esine cok cok selamlarımı ilet

canım eğer fsh yüksekse otomatikman lh de yükseliyormuş lh de yumurtaları çatlatmak için olan hormon oda yükselince ikinci çif çizgi çıkma ihtimali var..ama sen çizgi görmediğin zamanlarda olmuş oyüzden rahat ol....stres yapma işallah fsh normaldir..yurt dışında ölçmürlardı demi..işallah hayırlı haberlerini duyarız..

canm benim hicbirseyimi olcmediler. burda hersey aile hekimi araciligiyla oluyor o sevk etmedigi surece gerekli gormedigi surece boyle elin kolun bagli oturuyorsun.
yani turkiye deki gibi bi gideyim ozel sektorde tahlillerimi yaptirayim gibi bi luksumuz yok maalesef. ben olmadi mayis gibi tekrar basvurayim.

Regl tarihi yaklastiginda bende meraktan test yaptigimda hemen cikmamisti 2. cizgi ama aradan 1 saat gecince baktigimda belli belirsiz bir cizgi vardi testi kullanan arkadaslarda 2 cizgiyi adete yakinda silik olarak görüyoruz diyorlar. önemli olan 2 cizginin T cizgisininde koyu olmasi zaten belli belirsiz görünmesine takilma sen nisanda teste bir iki gün olmazsa erken basla o zaman daha iyi tanirsin önce silik cikiyor tam yumurta catlayacagi gün 2 cizgide koyulasiyor 24 saat veya 36 saat icinde yumurta catliyor o zamani degerlendir insallah hamilesin martta tutmus olsun.

insallah canm benim pek umudum yok ama Allahtan umit kesilmez. nedense hep nisanda hamile kalacakmisim :49: gibi bi his var icimde. esim buraya gelmeden once de soylemistim bunu kendisine. Allah isteyen herkese versin insallah amin.

Sevgili akidecik ,

Bunda da vardır bir hayır, üzülme ne olur:38:

Bu arada seninle aynı yaştayız... Ben ilk denemedeyim. Transferimin 10. günü :37: 2 embriyo yani bana göre bebiş transfer edildi...

Cee diyecekleri günü bekliyorum...:1:

Kızlarrr bu arada , jelimi yazdırmaya doktora gittim ... :49: dedim bu 7 nisan pazara geliyor, nasıl olacak..:31:
Dedi ki o zaman 6 sında yaptır... :52:
ee bugün 1 nisann ... şurda 6 nisana ne kaldı di miiii...:52:

Gelin bebişlerim gelinnn , eczacı dahil herkeşşş sizi bekliyor :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Son düzenleme:
insallah canm benim pek umudum yok ama Allahtan umit kesilmez. nedense hep nisanda hamile kalacakmisim :49: gibi bi his var icimde. esim buraya gelmeden once de soylemistim bunu kendisine. Allah isteyen herkese versin insallah amin.

Çünkü öyle olacak canımcım... :38:Biz kadın kısmısının hisleri kuvvetlidir biliyorsun...:49:

Belki okumaz kaçırırsın burada da yazayım, doktorumla görüştüm bugün , kan testini 6 sında yaptır dedi...:32:

ayy ayy ayyyy bugün de 1 nisan mı ... ne kaldı ki :16:

Bebişlerimmm, ceeee diyecek bütün teyzelerine ve annesinee:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

pufy maşallah sonuna kadar böyle sorunsuz geçsin işallah.. sen yinede dikkat yorma kendini..tadını çıkar işallah..bende bekliyorum tekrar kontrolüm var umarım herşey yolundadır..nar suyunada bakıcam canım çünkü içmem gerekiyor endemetrium için..amma savaşçı kadınlarız..allah hepimizin yüzünü güldürsün..aminn akidecik yumurta kalitesi için bir şeyler yapıyormusun..sende işallah en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın

Çünkü öyle olacak canımcım... :38:Biz kadın kısmısının hisleri kuvvetlidir biliyorsun...:49:

Belki okumaz kaçırırsın burada da yazayım, doktorumla görüştüm bugün , kan testini 6 sında yaptır dedi...:32:

ayy ayy ayyyy bugün de 1 nisan mı ... ne kaldı ki :16:

Bebişlerimmm, ceeee diyecek bütün teyzelerine ve annesinee:nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

:)) bugunude saymiyoruz surda 4 guncuk kaldi canm ya. valla senin bu heyecanin hepimize yansiyor inan bana. bi haberini alsam ankaranin baglarini acip oynuycam sevincten :21:
kendimden cok senin mujdeni almak istiyorum nedense :16:

Son düzenleme:
Back