Evet , emeklerimizin karşılığı mutluluk olsun.
En son doktorum bana , sebepsiz infertilite dedikten sonra , yine de beni kırmamak için 1 kere aşılama deneyelim , bu süreçte siz de tüp bebeği düşünün dedi. Aşılamayla ilgili araştırma yaparken gördüm ki , şansım çok az. Madem bu yola gireceğim , tüp bebek yolunu araştırayım dedim. Evladın elbetteki maddi değeri olmaz ama maddiyat şimdiye kadar tüp bebeği düşünmemi engelliyordu.
Bir sürü merkezle görüşüp , maddi olarak hazır olduğumda tüp bebek yapmaya karar verdiğimde , Hospitalium Çağrı merkezi beni Dr. Kamil Kutlay ile görüştürdü, gün içinde 6 kez denedi ve sonunda başardılar, dr. umla konuşturmayı.
42 yaşında olduğum için , ilaçlarımın fazla olacağını ve 1350 TL + ilaçlar gibi bir rakama tedavimin olabileceğini söyledi telefonda. Hastaneleri SGK ile yeni anlaşma imzalamıştı.
Adetimin 1. günü gelmemi söyledi... Ama benim başladığım bir tedavim vardı, klomen kullanıyordum ve bir kaç gün önce 2 yumurtam vardı.Belki tedaviyi bitirir, tüp bebeğe uygun tedaviye yönlendirir diye ben 15 martta görüşmeye gittim. Muayenede bir kaç gün önce 2 tane olan yumurtalarımın sayısı 4 e çıkmıştı. Doktorum bu fırsatı değerlendirelim dedi ve bana aynı gün akşam menogon tedavisine başladı. Ertesi gün 10 yumurtam vardı ve toplamadan 2 gün önce 8 yumurtam istenilen büyüklüğe ulaşmış görünüyordu ve e2 değerim 1500 idi. diğer tamamlayıcı iğneler ve haplarla 21 martta toplama ve 23 martta döllenen 4 embriyodan 2 si ile transferim yapıldı.
Gereksiz dozda ilaç kullanmadığı için ve gerçekten yaşımı dikkate alarak , benim için en uygun tedaviyi uyguladığı için ben bir de benim doktorumla görüş derim eğer Ümraniye yakınlarında isen .
Toplamadan sonra 1 gün sancım oldu. 1 damla kanamam oldu. toplamadan ve transferden sonra 3 er saat hastanede dinlendim. Kullandığım ilaçlar folbiol , ecopirin ve crinone ...
Çok uzun oldu biliyorum ama 42 yaşında olduğum için bana önyargı ile yaklaşmasına rağmen tedavimde gerçekten olması gerekeni yaptı.İlaçları da merkezden temin ettim ve piyasa fiyatının altın da aldım. Bütün ilaçlarım 1000 TL tuttu.
Denemek de fikir almak da fayda var diye düşünüyorum.
İsim yapmış o merkezlerin hepsi bana minimum 5000 TL den kapı açtılar.
Sevgilerimle