• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

bu haber benide cok ama cok mutlu etti :46:
kabul olacagim bile belli degil ama olsun hic degilse gidip konusuruz dimi.

bilmem ki kac gun var 20 gun kadar herhalde yani 3 haftacik.

kabul edecekler ki...:31::34:
doktorun ne dedi , tüp bebek en iyisi demedi mi..:49:
kabul edecekler kuzum merak etme sen..:38:

20 gün dedil bir kere , bugünü sayma , gideceğin günü de sayma , kalır sanaaa 18 günn:49:

kabul edecekler ki...:31::34:
doktorun ne dedi , tüp bebek en iyisi demedi mi..:49:
kabul edecekler kuzum merak etme sen..:38:

20 gün dedil bir kere , bugünü sayma , gideceğin günü de sayma , kalır sanaaa 18 günn:49:

bence de edicekler ama etmezlerse pasa gonulleri bilir duduklerin. ben de giderim turkiyeme orda yaptiririm
:72::72::72::72::72:

Son düzenleme:
Ben normalde 26 günde bir regl olurum yani 12. gün kızarması gerekiyordu. Testi aldığım gün (yani dün) bi bakiim dedim, henüz 8. gün olmasına rağmen kızarmıştı. Erken mi yumurtaldım diye anlmaya çalışıyorum, temmuzdaki ilk adetimle tüp bebeğe başlıycaz türkiyede, erken adet olursam kaçırabilrim tedaviyi. yoksa bizim doğal yoldan olma ihtimali çoook düşük malesef

merak etme tüp bebek tedavisinin yumurtlama tarihiyle bir alakasi yok. adetin basladiginda basliyor tedavi ve hormon igneleri öncesi ve hormon igneleri sirasinda zaten yumurtalamayi baskiliyorlar. yani yumurtalarin catlamasini kontrol altinda tutuyorlar. senin yumurtalarinin normalde ne zaman catladiginin yani önemi yok. tedavinin son asamasinda yani yumiler hazir oldugunda sana catlatma ignesi yapiyorlar ve hemen ertesi gün de yumurtalari topluyorlar. ben böyle uzun yazdim ama sanki senin ilk tüp denemen diye hatirladim. neyse zaten biliyor idiyse kusura bakma canim.

ayni seyleri benim esimde soyluyor ay agliycam nerdeyse ofiste ya o kadar sinirlerim bozuldu.
benim abim ikinci evliligini yapmisti ama cok kisa zaman sonra tatsizlik oldu karisi ailesinin yanina dondu.
ama gittiginde yeni hamileymisti. duyduktu dogum yapmis. oglumuz olmus. kadersiz melegim benim.
o kadar cok kiziyorum ki abime anlatamam. bebek bebek diye insanlar varini yogunu bitirmis bu da kiymet bilmiyor.
birazda bundan dolayi sinirlerim lacka oldu benim icim bi taraftan ofke bi taraftan uzuntu dolu:14:

he ya benim esime göre 30 yasini gectin mi hamile kalmak cok zor. hamilelik icin 20'li yaslar lazimmis. aman neyse ben artik takmiyorum. almasaydin beni o zaman diye gülüp geciyorum o da gülüyor. benim icin sen daha önemlisin gülüm diyor gönlümü almaya calisiyor ama bilmez ki benim icimde ne firtinalar kopuyor. bazen kendimi gercekten eksik hissediyorum. bazen eski kocaman lanet ediyorum güzelim yillarimi heba etti diye bazen de aman salla gitsin diyorum. aslinda en önemlisi kafadan silme. bak o zaman nasil oluyor. biz sadece takiyoruz kafamiza mesele bu.

Merhaba,

Tam olarak neden bebek sahibi olamadığınızı bilmiyorum ama, 3 tüp bebek denemesinin sonuç vermemesi herşeyin bittiği anlamına gelmez. Tüm yeni teknikleri denediniz mi? Microarray denilen yeni bir tanı yontemi falan var türkiyede uygulanmaya başlandı 38 yaş ve üzeri gebeliklerde %72 gebelik elde etmeye başladılar.
Yani her gün yeni bir teknik gelişiyor, pes etmeyin lütfen, manevi olarak zor biliyorum, ama inat eden sonuç alıyor bu işte.

elfji bizde sebepsiz infertilite ama bende rezerv azligi da var. gerci bu hamile kalmaya engel degil tabii sonucta gerekli olan tek bir yumurta ve bir sperm. bizde 3 denemede de yumurta elde edildi ve kocamin sampiyon spermleri hepicigini dölledi. ama gelelim son seferin haricinde hic tutunamadilar son seferde de kisa süre tutundular. ama ben gene strese veriyorum. kafaya takinca insan her dakika vaktini tuvalette gecirmek istiyor. aman bir sey mi oldu aman karnim neden agriyor felan diye. stres yapmamak lazim ama kim dinliyor ki. kismet biz herhalde ortaya karisik yapacagiz. benim yumurtalarimla dönor yumurtalarini karistiracagiz. bakalim bir de öyle deneyelim ne kaybederiz. ama önce tatil ve dinlence. sonbaharda tekrar bebek isleriyle ugrasmaca.

bence de edicekler ama etmezlerse pasa gonulleri bilir duduklerin. ben de giderim turkiyeme orda yaptiririm
:72::72::72::72::72:

pehhhhh hiççç vallaaa...:19:
gel kuzum gell..:38:
İstanbul'a gel amaaa tamam mıııı:16::38:

he ya benim esime göre 30 yasini gectin mi hamile kalmak cok zor. hamilelik icin 20'li yaslar lazimmis. aman neyse ben artik takmiyorum. almasaydin beni o zaman diye gülüp geciyorum o da gülüyor. benim icin sen daha önemlisin gülüm diyor gönlümü almaya calisiyor ama bilmez ki benim icimde ne firtinalar kopuyor. bazen kendimi gercekten eksik hissediyorum. bazen eski kocaman lanet ediyorum güzelim yillarimi heba etti diye bazen de aman salla gitsin diyorum. aslinda en önemlisi kafadan silme. bak o zaman nasil oluyor. biz sadece takiyoruz kafamiza mesele bu.

kismet biz herhalde ortaya karisik yapacagiz. benim yumurtalarimla dönor yumurtalarini karistiracagiz. bakalim bir de öyle deneyelim ne kaybederiz. ama önce tatil ve dinlence. sonbaharda tekrar bebek isleriyle ugrasmaca.

hissettiklerin o kadar da bana tanıdık ki...
her şeyi tam ve doğru neredeyse mükemmele yakın yapma isteğindeki benim , tam da arzu ettiği evliliği yaşarken ,
çocukla tamamlanmamasının gerçekliğini kabul edemiyorum ben de.
bilgime ve önerilerime güvenen , takıldıkları konularda benden yardım isteyenlerin , konu çocuk olunca bebek olunca , sen bilmezsin ama bu böyle demeleri ayrı canımı yakıyor.
hele ilk negatifim sonrası anneler gününde , artık yakınım demeye zorlandığım , anne de olan bir kadının , önce anneler günümü kutlamaya davranıp sonra pardon demesindeki tavrını hiç bir zaman unutmayacağım.

ama neye karara verdim biliyor musun , özellikle kolposkopi sonucunu beklerken...:53:
:52::52:

amannnnn hayat bana güzel...:21::21:
olursa ikimize... olmazsaaaaa:17::1:

arkadaşlar hepinize merhaba..:16::16:

selcankerem adetin başlamış hayırlısı olsun canım olucak senin bebiler gelecek..ben rüyalara çok inanırım eşinde bak görüyormuş..gelecek canım sabır ve dua..elimizden geleni yapalım..:49:
elfje yumurtlama gününü değerlendiremiycen sanırım..hayırlısı olsun en azından yumoşların çatır çatır çalışıyor maşallah..o çif çizgiyi o şekilde görmek
bile güzel..işallah en yakın zamanda gelsin bebişler..:49:
breezey tatil planları çok güzel..ohh gez bakalım kocişinle..:1:
hope ben vazeçemiyorum canım yaa..şimdiden negatifi alınca ne yaparımı düşünüyorum..ve kasıma kadar tedavi olamam..yazın kardeşin düğünü eylülde okullar açılıyor..ben anaokulu öğr. çocukları okula alıştrmam lazım..arada 5 ay var..naparım bilmiyorum..diyorum doktora desem embriyo biriktirsem kasıma kadar..diycekki sisizn donduracak kadar kaliteli değil diycek..allah hepimizin yardımcısı olsun..
selcankerem seninde haber gelmiş..görüşmen hayırlı geçsin canım..stres yapma sende sorun yok sadece vaktini bekliyor.işallah çok bekletmesin aneciğini..
duova canım sabah hava durumunda sizler yurt dışında olunca dikkatimi çekti..sizin oralarında hava durumunu dinledim..:)) hollanda rüzgarlı..isviçre güneşli..:))
deti hayırlı haberlerini bekliyoruz..:49:benimki yarın..:53::53:pek olumlu düşünmüyorum..hayırlısı allahtan..

her şeyi tam ve doğru neredeyse mükemmele yakın yapma isteğindeki benim , tam da arzu ettiği evliliği yaşarken ,
bilgime ve önerilerime güvenen , takıldıkları konularda benden yardım isteyenlerin , konu çocuk olunca bebek olunca , sen bilmezsin ama bu böyle demeleri ayrı canımı yakıyor.
hele ilk negatifim sonrası anneler gününde , artık yakınım demeye zorlandığım , anne de olan bir kadının , önce anneler günümü kutlamaya davranıp sonra pardon demesindeki tavrını hiç bir zaman unutmayacağım.

ama neye karara verdim biliyor musun , özellikle kolposkopi sonucunu beklerken...:53:

ben seni uzen o kadinin sacini basini yolarim dengesiz sey...:30:

sen herseyin en iyisini en guzelini bilirsin kuzum...sen salla hepsini hepsine bi guzel nannniiikkkk yap:23:

arkadaşlar hepinize merhaba..:16::16:

selcankerem adetin başlamış hayırlısı olsun canım olucak senin bebiler gelecek..ben rüyalara çok inanırım eşinde bak görüyormuş..gelecek canım sabır ve dua..elimizden geleni yapalım..:49:
elfje yumurtlama gününü değerlendiremiycen sanırım..hayırlısı olsun en azından yumoşların çatır çatır çalışıyor maşallah..o çif çizgiyi o şekilde görmek
bile güzel..işallah en yakın zamanda gelsin bebişler..:49:
breezey tatil planları çok güzel..ohh gez bakalım kocişinle..:1:
hope ben vazeçemiyorum canım yaa..şimdiden negatifi alınca ne yaparımı düşünüyorum..ve kasıma kadar tedavi olamam..yazın kardeşin düğünü eylülde okullar açılıyor..ben anaokulu öğr. çocukları okula alıştrmam lazım..arada 5 ay var..naparım bilmiyorum..diyorum doktora desem embriyo biriktirsem kasıma kadar..diycekki sisizn donduracak kadar kaliteli değil diycek..allah hepimizin yardımcısı olsun..
selcankerem seninde haber gelmiş..görüşmen hayırlı geçsin canım..stres yapma sende sorun yok sadece vaktini bekliyor.işallah çok bekletmesin aneciğini..
duova canım sabah hava durumunda sizler yurt dışında olunca dikkatimi çekti..sizin oralarında hava durumunu dinledim..:)) hollanda rüzgarlı..isviçre güneşli..:))
deti hayırlı haberlerini bekliyoruz..:49:benimki yarın..:53::53:pek olumlu düşünmüyorum..hayırlısı allahtan..

benim adetim henuz baslamadi kuzum ama biliyorsun benim 4-5 gun oncesinden lekelenmem baslar. buranin hava durumunu takip etmen ne guzel
gulumsetti beni.

ya olumsuz dusunme lutfen yarin testi yapar yapmaz bizede bildir sonuc nolursa olsun okis..

ben hergun bisikletle geliyorum ofise gelene kadar rabbime dua ediyorum hem sizin icin hem kendim icin. bebek isteyen herkesler icin. Allahim sesimizi duyar dualarimiz kabul eder insallah...amin.

Son düzenleme:
Ben 44 yaşındayım ilk denemem negatif ikinci deneme hazirligindayim nasipse bu ay sonu yeni tedavi başlayacak sisli memorialde umarım hepimize hayırlı bir yıl olur 2013

Ay ne guzel 44'de deneyen baska hanimlar gormek burada. Doktorlar insanin moralini bozuyor cunku. Bende 3 kez denedim. Hala iyi bir doktor ve merkez ariyorum. Bende Memorial'de denedim iki kere. Ama sonuc iyi olmazsa butun doktorlar yaşa baglayip cikiyor. Gelismelerinden haber ver bize burda. Ben 4'denemeye agustos icin dusunuyorum.

benim adetim henuz baslamadi kuzum ama biliyorsun benim 4-5 gun oncesinden lekelenmem baslar. buranin hava durumunu takip etmen ne guzel
gulumsetti beni.

ya olumsuz dusunme lutfen yarin testi yapar yapmaz bizede bildir sonuc nolursa olsun okis..

ben hergun bisikletle geliyorum ofise gelene kadar rabbime dua ediyorum hem sizin icin hem kendim icin. bebek isteyen herkesler icin. Allahim sesimizi duyar dualarimiz kabul eder insallah...amin.

ayy bisikletle gidermiş ya ne güzel spor oluyor her gün sana..:))işallah kuzum allahtan hayırlısı..elimizden gelen yapıyoruz taktir allahın..şöyle bi bakıyorum kendime vazmı geçmeliyim acaba diyorum bütün bu olumsuzluklar bana bunumu gösteriyor diyorum ama bi bakıyorum ne yapabilirimin planlarını kurarken buluyorum kendimi..allaha da hep dua ediyorum boş hayaller peşinde koşturtma allahım olacaksa mücadeleye devam..işallah canım hayırlısı..allahım görüyordur..dualarımızı kabul etsin..bir ürü bebişer versin..:)):16:

Ay ne guzel 44'de deneyen baska hanimlar gormek burada. Doktorlar insanin moralini bozuyor cunku. Bende 3 kez denedim. Hala iyi bir doktor ve merkez ariyorum. Bende Memorial'de denedim iki kere. Ama sonuc iyi olmazsa butun doktorlar yaşa baglayip cikiyor. Gelismelerinden haber ver bize burda. Ben 4'denemeye agustos icin dusunuyorum.

44 de deneyen ve şu an 45 yaşında , bebişi göbüşünde , mihrimah sultanımızı büyütüyor puffyim kuzum.:16:

hoşgeldinn topiğimizee:3:

hiii bisiklettt...ben de çok severim binmeyii..:16:

ama bu aralar araba sürmeyi geliştirdim , az ihmal ediyorum kendisi..:55::1:
işe arabayla gidip geliyorum , pratiğimi arttırayım diye..:37:

pratiğimi iyice arrtırayım Holland'a kadar gelicem , az bi bekleyin beni :9:

ben seni uzen o kadinin sacini basini yolarim dengesiz sey...:30:

sen herseyin en iyisini en guzelini bilirsin kuzum...sen salla hepsini hepsine bi guzel nannniiikkkk yap:23:

onda beyinden çok saç var kuzum , yol yol bitmez , boş ver...:9:

napıyorduk biz , :33::33::33::33:

ah ah o konu zaten fena. beni esimin ailesi coooooook seviyoru. adeta bastaci yapiyor ve eltim bu duruma acayip sinirleniyor. o yüzden de sürekli olarak cocuk mevzusunu ortaya atiyor. sen bilmezsin sen anlamazsin. e hadi olmuyor mu yoksa cocuk falan diye laf sokup duruyor. mart ayinda gittigimizde gene yapti ani seyleri kayinvalidem aldi ama pacasini asagi. "bana bak bir daha duyarsam seni o kadar fena yaparim ki nereden geldigini unutursun dedi. marifet cocuk yapip dogurmak degil. marifet onlara analik etmek dedi. sen dogurdun da naptin ogleni ceza olsun diye tuvalete kapattin. bir daha bu konuda bir sey dedigini duyarsam gözünün yasina bakmam yaptigini kocana söylerim dedi." aslna kayinvalidem kocaman tarafindan öptüm kendisini. simdi cocuk mevzusu bitti acaba sen cok mu kilo aldin son zamanlarda demeye basladi. "kocaman iyi bakiyor sekerim" deyip geciyorum.

diyecegim su ki insanlarin gönlü fenalikla dolu oldukca bu tip kisilerle muhatap olmaya devam edecegiz. amannnnnnn kiskaniyorlar kiz bizi. kiskananlar catlasin. öptüm güzel tarafindan.

BU ARADA ÜMMÜ: bir daha sakin duymayayim olumsuzluk. o bebisler tuttu da senin haberin yok sekerim. güzel düsün güzel olsun.

h.geldin aramiza arkadasim. sende puffimiz gibi bebegine kavusacaksin insallah.
cilgin hamilemis puffy gibim:46:

ay ben boyle fesat insanlari birturlu anlayamiyorum:50: hayir da karsisinndakine boyle igneleyici kirici konusunca ellerine ne geciyor cok mu mutlu oluyorlar acaba hayret bisi. amaclari neyse artik.

benim aklim beynim mantigim almiyor boylelerinie. Allah onlari bildigi gibi yapsin.

merak etme tüp bebek tedavisinin yumurtlama tarihiyle bir alakasi yok. adetin basladiginda basliyor tedavi ve hormon igneleri öncesi ve hormon igneleri sirasinda zaten yumurtalamayi baskiliyorlar. yani yumurtalarin catlamasini kontrol altinda tutuyorlar. senin yumurtalarinin normalde ne zaman catladiginin yani önemi yok. tedavinin son asamasinda yani yumiler hazir oldugunda sana catlatma ignesi yapiyorlar ve hemen ertesi gün de yumurtalari topluyorlar. ben böyle uzun yazdim ama sanki senin ilk tüp denemen diye hatirladim. neyse zaten biliyor idiyse kusura bakma canim.

elfji bizde sebepsiz infertilite ama bende rezerv azligi da var. gerci bu hamile kalmaya engel degil tabii sonucta gerekli olan tek bir yumurta ve bir sperm. bizde 3 denemede de yumurta elde edildi ve kocamin sampiyon spermleri hepicigini dölledi. ama gelelim son seferin haricinde hic tutunamadilar son seferde de kisa süre tutundular. ama ben gene strese veriyorum. kafaya takinca insan her dakika vaktini tuvalette gecirmek istiyor. aman bir sey mi oldu aman karnim neden agriyor felan diye. stres yapmamak lazim ama kim dinliyor ki. kismet biz herhalde ortaya karisik yapacagiz. benim yumurtalarimla dönor yumurtalarini karistiracagiz. bakalim bir de öyle deneyelim ne kaybederiz. ama önce tatil ve dinlence. sonbaharda tekrar bebek isleriyle ugrasmaca.

yok canım ilk denemem değil ikinci olacak, ilk denemeden bir düşüğüm var malesef. yumrtalama tarihinin benim için soyle bir alakası var, hollandada yaşıyorum ve adetin ilk günü istanbulda olmak zorundayım. Normalde 12-13 temmuzda regl olmam gerek, ancak yumrurtam bu ara çatlarsa 8 temmuz gibi adet olucam demektir (yani normal gününden 4-5 gün once) Uçak biletim de 11 temmuzda istanbulda olacak şekilde ayarlandı, oyle olursa temmuz adetimi kaçırmış olurum.

3 tüp bebek tedavisini de yurtdışında mı yaptırdınız? Ben ilkini hollandada yaptırdım ve yaşadıklarım kabus gibiydi, türkiyede başlıyorum bu yüzden şimdi.

Son düzenleme:
Aynen, hem burda benim ilaçlara odediğim katkı payı, zeynep kamil tüp bebek parası kadar tuttu yani, sonuçta sigorta da her ilacın bir kısmını oduyo... Aynı maliyete gelebilir sana...

evet kuzum illaki bizden de cikicak yani.

elfjem sen bana daha once VU hakkinda uyarmistin ara sokaklardan geciyorsun gibi.
bana tekrar yazarmisin ya burdan veya whatapp tan. ben unuttum gitti nasil gidicegimi:10:

ay ben boyle fesat insanlari birturlu anlayamiyorum:50: hayir da karsisinndakine boyle igneleyici kirici konusunca ellerine ne geciyor cok mu mutlu oluyorlar acaba hayret bisi. amaclari neyse artik.

benim aklim beynim mantigim almiyor boylelerinie. Allah onlari bildigi gibi yapsin.

ellerine geçeni , yazamam şimdik ayıp olur. sen anla kuzum...:37:

Allah herkesin kalbine göre verir , her şeyi .. o yüzden boşverr:49:

gel biz yeni hareketimizi yapalım kuzummm:33::33::33::33:
bu da son vuruş :35::9:

yok canım ilk denemem değil ikinci olacak, ilk denemeden bir düşüğüm var malesef. yumrtalama tarihinin benim için soyle bir alakası var, hollandada yaşıyorum ve adetin ilk günü istanbulda olmak zorundayım. Normalde 12-13 temmuzda regl olmam gerek, ancak yumrurtam bu ara çatlarsa 8 temmuz gibi adet olucam demektir (yani normal gününden 4-5 gün once) Uçak biletim de 11 temmuzda istanbulda olacak şekilde ayarlandı, oyle olursa temmuz adetimi kaçırmış olurum.

3 tüp bebek tedavisini de yurtdışında mı yaptırdınız? Ben ilkini hollandada yaptırdım ve yaşadıklarım kabus gibiydi, türkiyede başlıyorum bu yüzden şimdi.

korkutma beni elliiifffff zaten tirsiyom tupbebekten iyice yarama tuz basma kurban olam ya

Son düzenleme:
korkutma beni elliiifffff zaten tirsiyom tupbebekten iyice yarama tuz basma kurban olam ya

yaa kuzummm tırsmak yokk ...:50:
sen söyleyeceksin , anestezi de yapacaklar opu nu...:31:
hatta 15 temmuzda gideceğin görüşmede de belirt bunu...:31:
siz beni bayıltmazsanız , paşa gönlünüz bilir de...:19: ben sizi uçan tekmeyle bayıltırım de..:52:
bak o zaman , doktor bir yandan , embriyolog bir yandan koştur koştur , seni bayıltmak için anestezisti arayacaklar kuzumm...:10::9::9:

Son düzenleme:
yaa kuzummm tırsmak yokk ...:50:
sen söyleyeceksin , anestezi de yapacaklar opu nu...:31:
hatta 15 temmuzda gideceğin görüşmede de belirt bunu...:31:
siz beni bayıltmazsanız , paşa gönlünüz bilir de...:19: ben sizi uçan tekmeyle bayıltırım de..:52:
bak o zaman , doktor bir yandan , embriyolog bir yandan koştur koştur , seni bayıltmak için anestezisti arayacaklar kuzumm...:10::9::9:

harika bi fikir bu ucan tekme bencede:9:
olmadi ben 15 temmuzda gittigimde kadinlar hamamda nasil bayilir numarasi yapayimda gozlerini korkutayim:52:

Back