merhaba kızlar, uzun zamandır bu platformda hamilelik paylaşımlarını okuyorum, bugün ben de sizlere umut olsun diye kendi sürecimi yazmak istedim. Daha önce mesajlarıma denk gelenler bilir, 40 yaşındayım, 3 ay önce evlendim, çocuğum yok. İlk 2 ay gün aşırı birliktelikle denedik olmadı, ovulasyon testlerinde hiç pik göremedim, acaba yumurtlamıyor muyum diye düşünerek doktora gittim, rahmimde 4 tane miyom olduğunu öğrendim. Rahim filmi çekilip bakılacaktı, miyomlar tüpe baskı yapıyorsa ameliyatla alınacaktı ve yaş haddinden dolayı
tüp bebek deneyecektik vs. Sonra bazı doktorların bizim gibileri sağılacak inek gördüğünü fark ettim. 6 ay boyunca doğal yöntemlerle devam kararı aldık. Bu ay regli bitiminden itibaren, yumurtlama günü ve izleyen hafta boyunca aralıksız her gün yaptık. Çok yorucu olduğunu söylemeliyim, bu arada boşalma esnasında hep misyoner pozisyonunda ve altımda yastık takviyesiyle denedik. Belirtilere gelince; Kızlar regl belirtileri dışında ( göğüslerde hassasiyet, şişkinlik vs) hiçbir fark yok diyebilirim. Yalnızca bat günü ve sonraki gün birkaç saniye başım döndü, tansiyonumu ölçtük oldukça düşüktü. 17 martta regl olmam gerekiyordu, olmadım. Doğal yollarla hamile kalacağıma o kadar inanmıyormuşum ki stresten geciktiğimi düşündüm, gecikmenin 3. Günü erken gebelik testi yaptım 10 saniye içinde çok net 2 çizgi belirdi. Bu sabah da normal kaset test yaptım ve evet gerçekten hamileyim
Bu hafta içi doktora gideceğim, dualarınız benimle olsun
Beslenme işine gelince hiçbir ek gıda takviye almadım, folik asit kullanmaya dün başladım, sigarayı bırakmaya çalışıyorum, dün 1 tane içtim sonra da kendimden nefret ettim, hemen bırakacağım inşallah. Kızlar kafaya takınca olmaz derler ama ben bırakın kafaya takmayı aklımı bununla bozmuştum, çevremdeki insanlar “üzülme evlatlık alırsın olmazsa” demeye başlamıştı, her şey bir yere kadar, Rabbim ol desin yeter ki. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah.