- 4 Ağustos 2012
- 30
- 2
-
- Konu Sahibi MenekseMine
Çok teşekkür ederim yorum ve bilgiler için. Ara sıra pamuk ile iki burnu tıpalayarak antrenman yapmaya başladım :) Tamponlu burunla geçecek günler için ne kadar cingözlük, püf noktası, onu alt edecek hainlik, çakallık varsa deneyimlerinize talibim.
Silikon delikli tamponu hiç tıkamadan süreci nefes alarak atlatabilen varsa hele .. offf :)
Aslında öyle çok bir değil rahatsızlık hissi diyelim. Yanınızda yıkamak için birisi olursa çok daha kolay olur. Ama ilk başta sadece zor gibi geliyor, yapamam gibi geliyordu bana sonra alışıyorsunuz. Yani hiç pişman değilim ameliyat olduğuma. Tampon çıktıktan sonra okyanus suyu almıştım ben o daha kolay gelmişti bana.Foş foş yıkıyoruz, oh mis gibi :) Acıdan dolayı mı zor geliyor acaba?
Eski konularda tatlı badem yağı damlatmanın nemlenme açısından iyi olduğu yazıyordu. Aldım ama o tampon sonrası galiba. Ah tampon ah...
Benim acı ağrı sıfırdı. Nemlendirici sprey verecek doktor zaten. İlk günler çok eğilmeden yikiyoruz burnumuzu.Foş foş yıkıyoruz, oh mis gibi :) Acıdan dolayı mı zor geliyor acaba?
Eski konularda tatlı badem yağı damlatmanın nemlenme açısından iyi olduğu yazıyordu. Aldım ama o tampon sonrası galiba. Ah tampon ah...
Sakin olmayin bu ameliyatı lütfenMerhaba, hem yaşın getirebileceği riskler hem tamponla nefes alamadan geçecek en fazla 10 gün konusunda ciddi endişem var. Fakat yıllardır dış görünüm yüzünden cesaret edemediğim burun ameliyatını, iç kısımda da tıkanma, nefes problemi oluştuğu için olmak -10 gün sonra -zorundayım. Keşke daha erken cesaret edebilseydim ama hep gereksiz görüp erteledim. Böyle sıkıntısı olanlar lütfen yıllarca beklemesinler.
Sorularım:
1. 40'lı yaşlarda burun ameliyatı olunca iyileşme süreci ve iyi sonuç alma konusunda deneyimi, bilgisi olanlar varsa yazabilirler mi?
2. Tampon sebebiyle ilk bir hafta-10 gün çok fazla kabusa dönüyor mu? Ağrı-acı korkusu yok ama burun tıkalı ve baskı altındayken nefes alamama gibi bir bunalım olabilir mi? Nasıl atlatılır bu süre?
Tamponum ameliyatin ertesi gunu taburcu olurken cikarildi. Bugun ameliyat olali tam 1 ay oldu. Burun ici hemen iyilesmediginden hala cok iyi nefes aldigimi soyleyemem.Merhaba, hem yaşın getirebileceği riskler hem tamponla nefes alamadan geçecek en fazla 10 gün konusunda ciddi endişem var. Fakat yıllardır dış görünüm yüzünden cesaret edemediğim burun ameliyatını, iç kısımda da tıkanma, nefes problemi oluştuğu için olmak -10 gün sonra -zorundayım. Keşke daha erken cesaret edebilseydim ama hep gereksiz görüp erteledim. Böyle sıkıntısı olanlar lütfen yıllarca beklemesinler.
Sorularım:
1. 40'lı yaşlarda burun ameliyatı olunca iyileşme süreci ve iyi sonuç alma konusunda deneyimi, bilgisi olanlar varsa yazabilirler mi?
2. Tampon sebebiyle ilk bir hafta-10 gün çok fazla kabusa dönüyor mu? Ağrı-acı korkusu yok ama burun tıkalı ve baskı altındayken nefes alamama gibi bir bunalım olabilir mi? Nasıl atlatılır bu süre?
Ameliyat oldum nefesim kötüleştiTeşekkürler yorumunuz için. Keşke daha önce olsaydım diye hayıflanıyorum çünkü daha erken yaşta belki tüm işlemleri vücut daha iyi kaldırırdı. Üstelik dıştan olan kemer, uç düşüklüğü yıllar içerinde içerisini de tıkadı ve nefes alınamaz durumda burun. İleride birçok hastalığa da gebe bu nefes problemleri ve 10 yıla tansiyon,şeker vb. başlayabilir bu kez istesem de ameliyat riskli olabilir. İleriki yaşlara hazırlık olarak nefes, burunu toplama..
Umarım öyle olmaz, size geçmiş olsun çok yeniyse işleminiz zamanla şişlikler gidince düzelir belki. Her işlem bir risk maalesef. Kar zarar dengesine bakarak girilmeli ameliyatlara. Zaten nefes alma problemim var daha da kötü nefes şekli olamaz diyorum şimdilik.Ameliyat oldum nefesim kötüleşti