Ben bu karari aldigimdan beri postpartum depresyonundan, colic bebek nasil uyutulur, bebegin aglama seklinden nasil hangi konuda iletisim kurdugu, gaz nasil cikarilir, DEHB nedir, hangi yas kres icin uygundur, okul ucretleri nedir, okul saatleri nelerdir, nasil cocuga alerji yapmayacak cevre kirletmeyecek bez bulabilirim, evde yas grubuna gore cocuklarla hangi aktiviteleri yapabilirim, tuvalet egitimi hangi yasta baslar, cocugun kakasindan sagligi ile ilgili hangi sinyalleri aliriz, kac aylikken Kati gidaya gecilir, bebek icin en saglikli uyuma bicimi hangisidir, eger evlat edinirsem hangi masallari okuyarak cocugu hazirlayabilirim, travma icin hangi psikolog Ile gorusebilirim, DEHB icin ilac kullanmak mi oyun terapisi mi, eger çocuk tuvalet egitimi almis olmasina ragmen tekrar altini islatiyorsa kreste ya da bebek bakicisi tarafindan kotu muamele goruyor olabilir mi, ya da enfeksiyon mu var, benim stresimden mi etkileniyor, 2, 3, 4, 5 yas sendromu, ergenlik psikolojisi, yeme bozukluklari, ve daha bir cok konuya kadar arastiriyorum. Hatta dogum sonrasi menapoza girer isem ne yapabilirimi, emzirirken annelik hormonlari ile depresyona girer isem ne yapmaliyimi bile psikiatrist ile konusmus, 10 seans Ben neden Anne olmak istiyorum diye psikolojik destek almis bir kisiyim. Hatta onumuzdeki hafta bu sefer annelik psikolojisi uzerine uzman bir psikolog ile gorusecegiz. Yorum yapan bir cok kisinin anne olmadan once oturup benim kadar mesai harcamis olup olmadigini merak ediyorum. Oturup ben eger bir çocuk dunyaya gwtirirsem maddi, manevi ona NE sunabilirimi hesaplamaya calisiyorum. Icinden cikamadigim tek konu ona sunamayacagim akrabalar. Ne esim NE de Ben bize destek ailelere sahip degiliz. Aile baglari cok kopuk, neredeyse hic yok. Gerisi ise cocugun fitrati, onu ise Tanridan baska kimse bilemez. Yas Ile ilgili sorum aslinda bu yaslarda anne olan, tecrubeli kadinlaraydi. Guzel ve insani yorumunuz icin tesekkur ederim. Sevgiler.