arkadaşım günaydın..Şişe domatesi,herkesin yapabileceği,çok basit,bir o kadar da lezzetli,kışın elinin altında olan bir salça.Ben hani şu armut şeklinde olan domateslerden kullanıyorum çünkü çok güzel renk veriyorlar.Bunların kabuklarını soyup ikiye ayırıyorum.Ondan sonra bir tencereye koyup kaynatıyorum,içine tuz da ilave ediyoruz.Ben 1er kiloluk kavanozlara boşaltıyorum-sıcak sıcak ..üzerine de bir parmak sıvı yağ,ve (kavanoz kapakları yeni olursa daha iyi) ,ağzını sıkıca kapatıyorum.tezgaha bir havlu serip ,kavanozları ters getiriyorum,soğuyuncaya kadar bırak..İşte şişe domatesleriniz hazır.Bunları mutfak dolaplarının altında muhafaza edebilirsin.Kullanacağın zaman 1 kavanozu açıp,buzdolabına koyuyoruz,1 hafta ,10 gün gidiyor zaten..Mesela makarnalar,köfte ,patates yemeklerine,bulgur,pirinç pilavına çok yakışıyor...yani sosun hazır olmuş oluyor.Bir de domatesleri pişirirken içine bazen yeşil,kırmızı,hatta acı biber de doğrarım..,menemen falan yapabilirsin.Bu kadar basit..Tavsiye ederim.