• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 uçurma

Bir yakınına yada aile büyüklerinin evine götürülür bebekler 40 inci günde mümkün se uzak mesafedeki arabalara uzun uzun ömürlü olsun diye yumurta verilir bereketli bebek olması için başka hediyeler de verilir el öpmek hediyesi gibi çok güzel adetler bunlar yasatin bu adetleri kültürümüz gelecek nesillere aktarılmış olur böylece Bebeğinizin i Güle güle büyütün.

Öncelikle ömürlü sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun inşallah. Benim bildiğim de yumurta verilir. Hatta Balıkesir de süslenip de verilir. Bi arkadaşın oğluna boyanmış adı yazılmış yumurtalar verildiğini gormustum. Bi de kıyafet yelek falan hediye veriliyor. Ben Manisaliyim. Bizim orda da lohusa 40.gün gusül abdesti alırken suyuna 40 küçük taş bi tane yeşil yaprak ve bozuk para atar. Nedenini bilmiyorum ama adet işte yıllardır suregelmis.

son iki yorumda baya güzel anlatmışlar , ben yaptığımı anlatayım, önce aldık bebişi arabayla gezdirdik çünkü burda kimsemiz yoktu :) sonra geldik eve bebeği topladığımız 40 taşı okuyup Bebeğin su kovasına atıp yıkadık , bu kadar :)

son iki yorumda baya güzel anlatmışlar , ben yaptığımı anlatayım, önce aldık bebişi arabayla gezdirdik çünkü burda kimsemiz yoktu :) sonra geldik eve bebeği topladığımız 40 taşı okuyup Bebeğin su kovasına atıp yıkadık , bu kadar :)
Ha birde kovaya evlilik yüzüğümü attım

Bizde de türbe ziyareti yapılır ..:) sonra büyüklere gidilir ... yumurtası verilir hediye de verilebilir ... Evde de lohusa şerbeti ikram edilir ... Allah bize de nasip etsin yav:) dua edin

En çok burda yorum alırım lütfen konumu taşımayın.. Kızlar 40 uçurmada neler yapılıyor fikir verirmisiniz yani bebegin kırkının çıkmasında
Bende inşallah altı gün sonra kırkımız çıkacak araştırdm bnde Bebkte sende banyo yapıyrsnz adetimizce işte süzgeçten kırktane deliği var derler su dökünüyorsunuz çıkarkende iyi dileklerinizi söyleyip gezmeye çıkıyosunuz tabi bu havalarda nasıl gezeceksek en yakın birine git işte:)))

Bende inşallah altı gün sonra kırkımız çıkacak araştırdm bnde Bebkte sende banyo yapıyrsnz adetimizce işte süzgeçten kırktane deliği var derler su dökünüyorsunuz çıkarkende iyi dileklerinizi söyleyip gezmeye çıkıyosunuz tabi bu havalarda nasıl gezeceksek en yakın birine git işte:)))
Senin bebeginde 22 eylüldemi dogdu kız benimki

Back