• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 uçurma

nar38

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.601
1.270
138
En çok burda yorum alırım lütfen konumu taşımayın.. Kızlar 40 uçurmada neler yapılıyor fikir verirmisiniz yani bebegin kırkının çıkmasında

Yumurta galan veriyorlar sanırım bebeğe. Aman ben inanmıyorum gerçi öyle şeylere. Yapan arkadaşlar vardır muhakkak.

İnanmaktan degilde gelenek diye yapmak istiyorum sadece
O zaman süsle püsle bebişini anneanne ya da babaanneye falan götür. Onlar da yumurta verecekler bebeğe sanırım. Bize öyle yapmışlardır. 40 uçurma diye gitmemiştik gerçi ama. Bildiğim tek şey bu :)

çocuğumu kırkında uçurmadım... şu an 7 yaşında herhangi bir sorun yaşamadık çok şükür.gayet normal yani. :KK14:

Ilk gittiği evlerde yumurta verecekler ve bir de yüzüne un bulastiracaklar benimkine öyle yapmışlardı ben de öyle öğrendim.

En çok burda yorum alırım lütfen konumu taşımayın.. Kızlar 40 uçurmada neler yapılıyor fikir verirmisiniz yani bebegin kırkının çıkmasında

Ben küçükken bu 40 uçurmayı.
Bebişi tutup havada uçtu uçtu yapmak sanıyordum :D :D :D
Ciddiyim :110:

Bizim ailedede yeni bebiş var geçen söylediler bebiş gezdirilicekmiş yumurta tuz gibi şeyler verilicekmiş galiba ama ben puğaça yapıcam yumurta tuz un karışımı olmamı ki :27:

eskiden yeni doğan bebek ve annesi lohusalık boyunca 40 gün dışarı çıkmazlarmış,40 ı çıkıncada hemen bir akrabaya gidilirmiş,yumurta verilirmiş ama ne sebeple veriliyor bilmiyorum.şimdi 40 gün evden çıkmayan bebek var mı, hiç olmazsa bile hastaneye aşıya, kontrole gidiliyor.

Back