• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 mevlüdü ve kına

ylz78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
119
1
68
Zonguldak
Merhaba arkadaşlar ocak 24 de 40 mız doluyor ve 26 pazar günü bebek mevlüdümüzü yapacaz nasip olursa annem hocayla konuşmuş mevlütde kız olsun erkek olsun kına da yakılır demiş. ama ben bebek mevlüdünde neler olur bilmedigimiçin sizlerden destek isteiyorum. İkram olark neler yapabiliriz. Lütfen cvp yazın bildiklerinizi fikirlerinizi.

Merhaba arkadaşlar ocak 24 de 40 mız doluyor ve 26 pazar günü bebek mevlüdümüzü yapacaz nasip olursa annem hocayla konuşmuş mevlütde kız olsun erkek olsun kına da yakılır demiş. ama ben bebek mevlüdünde neler olur bilmedigimiçin sizlerden destek isteiyorum. İkram olark neler yapabiliriz. Lütfen cvp yazın bildiklerinizi fikirlerinizi.

bizim buralarda bebeklere kına yakmak gibi bi adet yok ama oraları bilemem. mevlütte çok bişey yapmana gerek yok istersen bebek şekeri dağıt bu sana kalmış bişey. yanında da tavuklu veya etli pilav ayran tatlı olur ya da kır pidesi ayran tatlı olur. ayrıca çok basit kaçar demezsen köpük tabldotlar var onlarla servis yapabilirsiniz tabi kalabalık misafir gelicekse. çünkü çok fazla bulaşık çıkar sana da fazlasıyla iş çıkar

:1::1: damatlıkda giydiriyormuymuş bu hoca? :1::1:
o hoca moca değildir öyle olsa böyle saçma sapan şeyler söylemez
kadınlar birisi iki kelime biri dinden konuştu mu hemen onu hoca ilan ederler
çok üzülüyorum senelerce okuyup dirsek çürüten hocalarımızın hakkının yendiğine:19:
adamlar senelerini veriyor hocayım geçinenler kadar ilgi alaka ve bu kadar önemsenme göremiyor yazık valla

mevlüde gelince gayet sade bir mevlüd okutulur evsahibi istediği gibi ikramlarda bulunur benim bildiğim.......
maksat kuran okunsun hayırlıra vesile olsun diye dualar edilir............vs

Benim kızım şu anda 2 aylık 40 mevlüdünde Etli ve tavuklu pilav, ayran, irmik helvası ve sarma hazırladık. Ben bebek şekerini hastaneye götürmüştüm, ziyarete gelenlere ikram edildi, o yüzden mevlütte dağıtma gereği duymadım. Kızıma modelist bir arkadaşımız krem ve fuşya renklerinden oluşan bir elbise tasarladı. Anlayacağın mevlüt için satılan kıyafetlerden almadım. Mevlütte kızım salavat getirilerek elden ele dolaştırıldı :) Kına yakıldığını da ilk kez duyuyorum. Biz kına falan yakmadık. Umarım yardımcı olabilmişimdir canım.

Son düzenleme:
Genelde pilav üstü bişeyler,sarma,tatlı ve ayran verıyolar.

Ama ben kısmet olursa gün tarzında borek, corek ,zeytınyağlı, pasta v.s. yapıcam çünkü 10-15 kişi ancak oluruz.Kuranı da ablama okutcam .Kalabalık olursa Pılav tarzı daha zahmetsız .

Ayrıca nette çok güzel bebekler için mevlut şekerleri,çikolataları var öyle bişey yada bebek kurabıyesı dagıtmayı planlıyorum. gittiğim bi kaç mevlud de kurandan sonra lokum da dağıtıldı :44:bildiklerim bunlar.
bu arada kınayı ılk kez duyuyorum

Valla ben oğluma yaptım 60 kişiydik pide ayran baklava dağıtıldı köpük tabakla, semaverler getirildi isteyen çayını aldı Kur'an okunurken oğlum elden ele dolaştı. Bebek şekeri dağıttım en son. Altın yastığı ortaya kondu ve isteyen altınını taktı. Kıyafet olarakta simli yaldızlı bir şehzade kıyafeti buldum onu giydirdim. Hem Mevlüt kıyafeti oldu hemde esprisi oldu. Ev inanılmaz dağıldı oturacak yer yoktu ama değdi 😉😉😉

Back