40+ haftamdayım 41 e doğru gidiyorum daha doğum belirtilerim başlamadı .

Y3SH1LL

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
72
2
16
Tekirdağ
doktorumun hesabına göre 24 şubatta doğurmam gerekiyordu ama hala sancı yok ve kızımda cok hareketli
son adet tarihim 17 mayıs lakin eşim o dönemde askerdi ve 30 mayısta yanıma geldi hamile kaldıysam 30 mayıs ile 10 haziran arasında kalmışımdır benim hesabıma göre 6 mart görünüyo doğum zamanı doktorum en fazla 2 hafta daha beklerim dedi

benim hesabım mı doğru olan yoksa kızımın günleri doldu mu ? doktora söyledim bunu biz zaten tahmini yapıyoruz herşeyi dedi
herkes doğumu bekliyor kızımda doğmak bilmiyor :(

bende 41. haftada doğum yapmıştım cnm korkacak bişey yok....
hatta doktorum çarşamba gel alalım artık demişti, bende olmaz bekleyecem dedim :)
salı günü gece doğum başladı :)
doktorların hesabı doğru oluyor genelde cnm...sen doktorun dediğine uy bence...

Allah biran önce hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
İnşAllah bir sorun yoktur.
Hafta,ay hesaplamalarından hiç anlamam o yuzden yardımcı olamıyorum.
Güzel kızınıza Allah şimdiden hayırlı ömürler yazsın:)

Bence doktorunuza guvenin.
Bazen dogum baslamiyorsa ya da ilerlemiyorsa sezeryanla almak zorunda kalabiliyorlar. Bebegin erken dogmasi nasil sagliksizsa gec dogmasi da sagliksizdir. Tabii daha 42 haftaya kadar yolu var, ama ondan sonrasi iyi degil.

kız kardeşim kızını 42,haftada dünyaya getirdi.hala doğum belirtisi olmayınca sezeryanla aldılar.bence gün hesaplamasında bi yanlışlık olabilir ama siz yinede doktorunuza güvenin şu durumda.

Benim arkadaşımın da 40 hafta dolmuştu, doktorlar en kötü ihtimal sezeryan demişler, kız istemedi.
Tam 2 hafta bekledi, valla normal doğumla çatır çatır doğurdu :)
Sunni sancı vermişler filan, bayağı geç olmuştu onun.
Örnek vereyim dedim, korkmamanız için..
Allah uzun ömür versin minik bebeğinize :)

benim kizimda 41 haftalik sezeryanla oldu gerci simdi 9 yasinda
sezeryan derseler korkma ol ay iyikide olmusum yoksa nasil dogracaktim 4,5 kilo olmus iceri rahat ekmek elden su gölden cikalari gemiyor simdiki cocuklarin
cok tenbeller canim:1::emir_bebek::emir_bebek:

Benim Arkadasimada dogumuna 03 Subat dedi Doktor ve 19 Subat ´ta dogurdu
Oda hic doguracak gibi degildi, bebek te gelecek gibi degildi sonra suni sanci filan verdiler
sanci cekiyordu ama 6cm acilmisti ve en sonunda ameliyatla aldilar..
Cok tatli esmer 4 kilo bi kizi oldu :)
Allah yardimciniz olsun ve bebeginize uzun ömürler versin =)

Benim son reglime göre doğum tarihim 28 mart görünüyor, ne var ki son reglimi yaşadığımda daha evli bile değildim :27:

21 haziran son reglim ve düğün tarihim de 30 haziran. Zaten adetliyken hamile kalman imkansız. O yüzden doktorlar tahmin ediyorlar sadece. 2 hafta geç 2 hafta erken de normal kabul ediliyor.

Ben şimdiden sıkıldım hamilelikten. Bir de 28 mart değil, daha geç gelirse daha da sıkılacağım demek ki :(

Bir an önce sağlıkla gelse ya kuzum... :49:

doktorumun hesabına göre 24 şubatta doğurmam gerekiyordu ama hala sancı yok ve kızımda cok hareketli
son adet tarihim 17 mayıs lakin eşim o dönemde askerdi ve 30 mayısta yanıma geldi hamile kaldıysam 30 mayıs ile 10 haziran arasında kalmışımdır benim hesabıma göre 6 mart görünüyo doğum zamanı doktorum en fazla 2 hafta daha beklerim dedi

benim hesabım mı doğru olan yoksa kızımın günleri doldu mu ? doktora söyledim bunu biz zaten tahmini yapıyoruz herşeyi dedi
herkes doğumu bekliyor kızımda doğmak bilmiyor :(

aynı sekılde cnım benmde dogum 14 ekım demıstı doktorum ve 19 ekımde dogdu kızım.
hatta devlet hastanesı benı salı doguma alıcaktı ben gıtmedım ozel hastanedekı doktorumu dınledım cunku benım doktorum bekleyelım demıstı.
iyi ki beklemısım çarşamba gunu sancılarım basladı ve 2 saatte cok kolay bır sekılde dogurdum.
endişe etmene gerk yok cnım doktor kontrolunu aksatma yeter.

Ben de 40 haftanın sonunda doğum yaptım.......NST , ye girdiğimde aşırı ağrı görünüyordu ama ben hiç bir şey hissetmiyordum......Sonra günü geçince suni ağrı verdiler onda da hiç ağrı hissetmedim ,, hem de hiç ağrım olmadı ve de mecburen sezaryanla dünyaya geldi kızım.....

Ama doktor bu süreç içinde ,, 4 - 5 gün hep kontrol altında tuttu beni , hastaneye yatırdı......
Şu son günler çok önemli doktor kontrollerini asla ihmal etme....

benmde 40 haftam dolmuştu ama hiçbirşey yoktu sıkılmıştımda beklemek istemedim suni sancıyla normal olarak çatır çutur doğurdum :D

bazen bekledikçe bebek sıkıntıya girip kakasını yapabiliyor bununda ne kadar tehlikeli birşey oldugunu biliyoruz dikkat etmeni öneririm amacım korkutmak değil tedbirli ol riske atma

doktorun hesabını dikkate alın çünkü hamilelik süreci döllenme gününe göre değil son adet tarihine göre 40 hafta olarak hesaplanıyor.
Sezeryan deseler de korkmayın şimdiki sezeryanlar normal doğumdan daha kolay, ben de kızımı epidural sezeryanla dünyaya getirdim doğumdan 3 gün sonra misafirlerle laklak yapıyordum, 5. gün araba kullandım kızımı kontrole götürdüm.
Rahatlayın ve doktorunuza güvenin. Şimdiden hayırlı doğumlar :)

Son düzenleme:
canım doktoruna guven once allah tabıı ama doktorlar bılıyor bırde bu surecte bebek hareketlerını ıyı gozlemle cok onemlı yerını begenmıs olmalı annesı cıkmak ıstemıyor demek kı saka bır yana rabbım sag saglım dogurmayı nasıp etsın hayırlı saglıklı bır evlat olsun ınsallah darısı basıma kıskandım senı ınan cok agırlastım ben

Ruyamm.. Tutmadi bebegim.. Adet oldum dun gece.. Cok kotuyum dunden beri agliyorum.. Gozlerimde hal kalmadi.. Her yonden sanssizim ben.. Songunutdu gidip tahlil yaptiricaktik esimle bugun.. Dun gece baktim adet oldum.. Bende son gune kdr bise olmadiysam esimle konusuyoduk dedik herhalde tuttu..umutlArim cogalmisti.. Artik elimi karnima gotutup konusmaya bile baslamistim.. Son gun.. Nasil bi saka yapti bebegim bana boyle :((( Allah'im al icimdeki aciyi... Cok uzuluyorum.......
Ben de 40 haftanın sonunda doğum yaptım.......NST , ye girdiğimde aşırı ağrı görünüyordu ama ben hiç bir şey hissetmiyordum......Sonra günü geçince suni ağrı verdiler onda da hiç ağrı hissetmedim ,, hem de hiç ağrım olmadı ve de mecburen sezaryanla dünyaya geldi kızım.....

Ama doktor bu süreç içinde ,, 4 - 5 gün hep kontrol altında tuttu beni , hastaneye yatırdı......
Şu son günler çok önemli doktor kontrollerini asla ihmal etme....

yavrunuzu, ALLAH (cc) sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almayı nasip etsin. hayırlı kader yazsın inş.:nazar::nazar::nazar: (konu hk. hiç bi bilgim yok)

kızımın keyfi baya bi yerinde doktorum gece yatınca bir saat boyunca hareketlerini say demişti benimki sabaha kadar durmadan hareket ediyor :D haftada bir nst ye cağırıyor başka da bir şey yaptığı yok artık etraf dişi cıksın sacı uzasın öyle gelicek demeye başladı :D

bende 42 haftaliktim hala hic bir belirti hic bir sanci olmadi en sonunda doktorlar suni sanciyla yapma karari aldilar sonrasindada acil sezeryana alinmistim yani dogum sancisi nasil birsey onu bile bilmiyorum:-) Allah hayirli dogumlar nasip etsin arkadasim sag salim bebegini alirsin kucagina insallah

Back
X