40 Gün !

Papatyam1176

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
304
337
28
Merhaba herkese..
Ben 22 yaşındayım, boyum 1.58.. Bugune kadar pek çok diyet denemesi yaptım. En çok 68 kiloyu gördüm. Diyet yaparak 13 kilo verdim ama bir kısmını tekrar aldım. Son 4 yıldır kilom sürekli 55-60 arasında değişiyor ve ben artık zayıf olmak istiyorum.
40 gün sonra kendi ayaklarımın üzerinde durmak için ilk adımı atacagım.. Iş için Antalya'ya taşınıp yeni bir hayata merhaba diyecegim.. Guzel bir hayatim olsun, gezeyim tozayım, istedigim kiyafeti giyeyim. Istedigim acidan fotograf cekeyim vee hepsinde zayif goruneyim istiyorum.Artık keske şu kiloları da versem, kilo versem bu kiyafet cok guzel olurdu. Göbeğim nasıl gider vs. demek istemiyorum. Artık bunlari yapabilmek istiyorum..
Aslindaa diyet yapsam da yapmasam da kilo verme konusu surekli aklimda. Hic bir seyi tadini çıkararak yiyemiyorum. Yedikten sonra pisman oluyorum ama yine de sabredemiyorum tekrar tekrar yiyorum. Irademe sahip çıkmak ve istedigim bedene sahip olmak benim de hakkım. Yıllar gectikten sonra keske demeyecegim. Bu 40 günü en iyi şekilde değerlendirip hak ettigim bedene kavusacagim. Her sey benim elimdeyken kendime bu haksizligi yapmayacagim. 40 gun sonra bu hayatı alıskanlik haline getirip, saglikli bir yasam tarzına sahip olmak bir sonraki hedefim olacak.
Belki kilom cok fazla degil ama inanin diyet yap, kilo al, diyet yap, kilo al.. Artik cok yoruldum ve hic hedefime ulasamadim.
Ilk hedef 40 gunde yapabilecegimin en iyisini yapmak. Içimden gecen 7 kilo verebilmek ama ben saglikli beslenip elimden geleni yaptiktan sonra kac kilo verdigim o kadar da onemli degil. Onemli olan hic bir sey icin keske dememek. Basimi yastiga koydugumda elimden gelenin en iyisini yaptim, aferin bana diyecegim..
Gelelim 40 gunde neler yapacagima
**Öncelikle her sabah uyandigimda sirkeli ılık su icecegim.
**Sağlıklı bir kahvaltı yapacağım, neler yiyecegimi belirlemiyorum. Cunku aslında bizler, neyin saglikli olduğunu biliyoruz.. Yulaf ezmeli tarifler olabilir, yumurta, kepekli ekmek, yesillik vs. olabilir. Saglıklı bir kahvaltı
**2 hafta once spor salonuna yazıldım ama her gun gitmedim. Kahvaltidan 2 saat sonra spora gidecegim. Ozellikle aksam saatlerine bırakmak istemiyorum. Bir an once yapip bitirmek en guzeli
**Oglen yemeginde, aksam yemegi icin ne yapilmışsa onu yiyecegim. tavuk, kofte, sebze vs. Ama saglikli olmalı.
**Aksam yemeginde ise corba ve salata.. Digerlerinin yedigi yemekleri ben oglen yedigim icin canim da cekmeyecek
**Aksam yemeginden sonra ara ogun vs. yapmayacagım..

Veeee 40 gun boyunca tartılmak yok, vazgecmek yok, kacamak yapmak yok.. Aslinda diyetteyken kacamak yapip diyete devam edenler var..Ama maalesef ben o kisilerden degilim. O yuzden kacamak yapmayacagim..
Ac kalmak kesinlikle yanlıs.. Sonrasında gozum donuyor ve ne bulursam yiyorum.. Ogun atlamak yok.

40 gun boyunca yediklerimi, duygularımı, bendeki degisimi burada paylasacagım. 40 gunun sonunda basardim diyecegim.. Inanıyorum

Merhaba herkese..
Ben 22 yaşındayım, boyum 1.58.. Bugune kadar pek çok diyet denemesi yaptım. En çok 68 kiloyu gördüm. Diyet yaparak 13 kilo verdim ama bir kısmını tekrar aldım. Son 4 yıldır kilom sürekli 55-60 arasında değişiyor ve ben artık zayıf olmak istiyorum.
40 gün sonra kendi ayaklarımın üzerinde durmak için ilk adımı atacagım.. Iş için Antalya'ya taşınıp yeni bir hayata merhaba diyecegim.. Guzel bir hayatim olsun, gezeyim tozayım, istedigim kiyafeti giyeyim. Istedigim acidan fotograf cekeyim vee hepsinde zayif goruneyim istiyorum.Artık keske şu kiloları da versem, kilo versem bu kiyafet cok guzel olurdu. Göbeğim nasıl gider vs. demek istemiyorum. Artık bunlari yapabilmek istiyorum..
Aslindaa diyet yapsam da yapmasam da kilo verme konusu surekli aklimda. Hic bir seyi tadini çıkararak yiyemiyorum. Yedikten sonra pisman oluyorum ama yine de sabredemiyorum tekrar tekrar yiyorum. Irademe sahip çıkmak ve istedigim bedene sahip olmak benim de hakkım. Yıllar gectikten sonra keske demeyecegim. Bu 40 günü en iyi şekilde değerlendirip hak ettigim bedene kavusacagim. Her sey benim elimdeyken kendime bu haksizligi yapmayacagim. 40 gun sonra bu hayatı alıskanlik haline getirip, saglikli bir yasam tarzına sahip olmak bir sonraki hedefim olacak.
Belki kilom cok fazla degil ama inanin diyet yap, kilo al, diyet yap, kilo al.. Artik cok yoruldum ve hic hedefime ulasamadim.
Ilk hedef 40 gunde yapabilecegimin en iyisini yapmak. Içimden gecen 7 kilo verebilmek ama ben saglikli beslenip elimden geleni yaptiktan sonra kac kilo verdigim o kadar da onemli degil. Onemli olan hic bir sey icin keske dememek. Basimi yastiga koydugumda elimden gelenin en iyisini yaptim, aferin bana diyecegim..
**Sağlıklı bir kahvaltı yapacağım, neler yiyecegimi belirlemiyorum. Cunku aslında bizler, neyin saglikli olduğunu biliyoruz.. Yulaf ezmeli tarifler olabilir, yumurta, kepekli ekmek, yesillik vs. olabilir. Saglıklı bir kahvaltı
**2 hafta once spor salonuna yazıldım ama her gun gitmedim. Kahvaltidan 2 saat sonra spora gidecegim. Ozellikle aksam saatlerine bırakmak istemiyorum. Bir an once yapip bitirmek en guzeli
**Oglen yemeginde, aksam yemegi icin ne yapilmışsa onu yiyecegim. tavuk, kofte, sebze vs. Ama saglikli olmalı.
**Aksam yemeginde ise corba ve salata.. Digerlerinin yedigi yemekleri ben oglen yedigim icin canim da cekmeyecek

Veeee 40 gun boyunca tartılmak yok, vazgecmek yok, kacamak yapmak yok.. Aslinda diyetteyken kacamak yapip diyete devam edenler var..Ama maalesef ben o kisilerden degilim. O yuzden kacamak yapmayacagim..
Ac kalmak kesinlikle yanlıs.. Sonrasında gozum donuyor ve ne bulursam yiyorum.. Ogun atlamak yok.

40 gun boyunca yediklerimi, duygularımı, bendeki degisimi burada paylasacagım. 40 gunun sonunda basardim diyecegim.. Inanıyorum

Başarılar :)
Unutma Başlamak bitirmenin yarısıdır :halay:

Merhaba herkese..

Çok güzel anlatmışsın duygularını. İraden daim olsun. Bende de aynı sorunlar mevcut. Takipteyim seni

1. Gün :KK200:

Merhabalar bugün kendimi çok iyi hissediyorum.. Bir an önce günler geçsin ve son halimi aynada göreyim istiyorum..
Sabah erken uyanmaya çalıştım çünkü metabolizmamın bir an önce harekete geçmesi gerekiyordu. Erken dedigim de 8.00:KK48:.. ilk işim tartılmak oldu, taam 57 kiloyum. 7 kilo verince ideal kiloma ulaşmış olucam. Sirkeli su içip kahvaltımı yaptım. Yaklaşık 2 haftadır sirkeli su içiyorum. Ilk zamanlar tadı çok kotuydu artık sevmeye başladım..
Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, domates ve marul yedim.. 2 saat sonra spora gittim. Zaten sporu yapınca insanın bir şey yiyesi gelmiyor. Mesala bir paket cikolata yesem belki 1 saat koşmam gerekecek.. Değer mi?
Öğle yemeğinde kabak yemeği ve yoğurt yedim.
Akşama mercimek çorbası yaptım. Bir kase çorba ile günü kapatacağım.
Yediklerim az ama bunlar beni tok tutuyor. Zaten spor dışında evdeyim ve fazla efor sarfetmiyorum.
Onun dışında 1.5 litre falan su ictim. Uyuyana kadar 2'ye tamamlarım.
İlk günüm böyle geçiyor, sırada 2. gün var. :super:

2. Gün :KK200:

Bugün de güne sirkeli su içerek başladım. Kahvaltıda 2 yumurta ve 1 şeftali yedim ve 2 saat sonra spora gittim.

Spordan sonra ogle yemeginde 1 patates ve 1 kabagı ince ince dograyıp fırına attım. Yanınla yogurt ile bunları yedim.

Akşam yemeginde yine corba iciyorum.
Suan 2 litre su ictim, uyuyana kadar yarım litre daha icerim.

Su, spor ve beslenme tamamlandığına gore bugunu de basari ile tamamladim diyebilirim :) Sirada 3. gün var.

3. Gün :KK200:

Merhaba günlük,

Bu sabah da sirkeli su içip sağlıklı bir kahvaltı yaptım. 1 yumurta, 1 domates, peynir ve marul ile kahvaltımı tamamladım. Ben ekmek yemiyorum ama onun yerine gun içinde karbonhidrat tüketiyorum. Kahvaltida yulaf ezmesi ya da yumurta yedigim için oglene kadar acıkmıyorum. Zaten öğünlerimin arasında ortalama 4 saat oluyor.

Kahvaltidan sonra tabiki spor salonuna gidip sporumu yaptım. Benim sporum 1 saat sürüyor, 25 dakikası kardiyo geri kalanı sıkılaşmak için squat, mekik vs hareketler. Programa göre spor yapıyorum.

Öğle yemeginde 1 tane patatesten sadece tuz ekleyerek yaptigim püre+yarım ızgara palamut yedim.

Aksam yemeginde piknikte olucam. Izgara ve bol salata ile gunu tamamlayacagim.

Yanımda 1.5 litrelik sise ile su goturuyorum :) Ben su icmeye sise ile alistim. Evde de bardakla su icmiyorum. Sise ile ne kadar su ictigimi gorebiliyorum ve bitmeden uyumuyorum.

Spor bitti, kahvalti ve ogle yemegi diyete uygun yendi.. Aksam yemegi ve su da planlandigina gore bugunu de basari ile tamamladim diyebilirim.. Sırada 4. gun var:21:

4. Gün :KK200:

Merhabaaa,

Her şey çok güzel gidiyor. Kaçamak ya da tembellik yapmıyorum. Aynada değişimi görmeye başladım. İşin en güzel yani da canım sürekli yemek yemek istemiyor, eskisi gibi acaba bugün diyeti bozsam yarın tekrar başlasam demiyorum. Bir gün yemekten bir şey olmaz, aklımda kalmasın, eğer şimdi bunu yemezsem sonra diyeti bozup daha çok yerim vs. diyerek kendimi kandırmıyorum. Diyeti bozmak için bahaneler aramıyorum. 40 günü tamamladıktan sonra aynadaki beni görmek için çok heyecanlıyım.

Abur cubur, tatlı vs. canımın çekmemesinin nedeni galiba her gün farklı şeyler denemem. Sonuçta tatlı yemek istersem sağlıklı pekçok tarif var. Her yiyeceğin alternatifini yapabilirim. Bu şekilde düşünmek diyeti çok daha kolaylaştırıyor.

Bu sabah sirkeli su rutininden sonra kahvaltimi yaptim. Küçük bir muz, yulaf ezmesi, tarcın ve kakao ile yulaf lapası yapacaktim. Ama bunları karıştırıp hamur kıvamına getirdikten sonra içine küçük bir elma rendeledim. kaşıkla alıp yağlı kağıdın üzerine yayarak pişirdim. 6-7 tane kücuk kurabiye çıktı. Hem çok güzel bir şekilde tatlı ihtiyacımı karşıladı hem de çok sağlıklı olduğu için içim rahattı.

Sonra yine spora gittim, kurabiyeler enerji verdi galiba, iyi spor yaptım.

Öğle yemeğinde 1 kabağı rendeledim, 2 yumurtayı içine kırıp baharat ve tuz ekleyip yine yağlı kâğıtta pişirdim. Kurabiye kadar lezzetli değildi:) ama öğünümü güzel geçirmeme yetti.

Akşam yemeği için de kırmızı mercimek çorbası yaptım. Evdeki herkes çok sevdiği için kocaman bir tencere pişirdim ama ben 1 kase yiyeceğim.

Bugün de böyle geçti.

5. Gün :KK200:

Merhaba, planladığım gibi devam ediyorum. Sabah rutininden sonra kahvaltı yaptım. Kahvaltıda 1 haşlanmış yumurta, 1 domates ve peynir yedim. Aslında daha fazla yiyecektim ama canım istemedi. Sonra sporumu yaptım.:KK49:

Spordan sonra öğle yemeğimi yedim.
3 köfte
2 kaşık bezelyeli patates yemeği
Bol salata
Salataya yağ koymuyorum. Az tuz ve sirke koydum.

Akşama mercimek çorbası var:kk77: 1 kase bol acılı çorba içeceğim.

Her şey yolunda gidiyor, suyumu da içiyorum. Keşke şunu da yapsam dediğim bir şey yok. İçim rahat, sırada 6. gün var:KK54:

6. Gün :KK200:

Sabah kahvalı için çok güzel bir tarif denedin Yerken diyette olduğumu unuttum o kadar yani. 3 günkurusunu akşamdan ıslattim, sabaha yumuşacık olmuş. Kayısılar, 1 yumurta, 2 kaşık yulaf unu, kakao, tarcın hepsini blendırdan geçirdim. Tavaya yağlı kağıt koyup karışımı döktüm. Arkalı önlü pişirdim. Ben çok beğendim kek gibi olmuş.

Öğle yemeği için de 1 bardak haşlanmış nohuta soğan sarımsak baharat tuz katip rondoda çektim. Küçük köfteler yaptım. Köfteler fırında pişerken yanına salata yaptım. Gayet lezzetli ve doyurucu oldu.

Akşama herzamanki gibi çorba var. Reglim yaklaştığı için canım yağlı tuzlu şekerli şeyler istiyor. Bir de bugün sıkıntılı bir gün geçiriyorum. Şeytan diyor ki hayatta ne dertler var, sen diyetle ugrasiyorsun ye gitsin. Ama yemiyorum, yemicem..

Spor için de halim ve moralim yoktu. Kendime haftada 1 gün gitmeme hakkı veriyorum. o da bugün olsun.. Yarın sabah yine aynı saatte gideceğim. Bugunu en iyi sekilde gecirmeye çalışıyorum. Hadi hayırlısı

6. Gün ek: Akşam 7 gibi bir kare caramio (evet sadece bir kare), 1 tane de kornişon turşu yedim.. O kadarcık da sayılmaz heralde:KK33: Ben kendimden daha büyük kaçamaklar bekliyordum ama bugünü çok iyi atlattım. Markete gittim gezdim gezdim, Her şeyin kalorisine baktım. Sonra süt, kakao, caramio alıp çıktım. Çikolatadan bir parça yiyip kardeşime verdim, o hepsini bitirdi. Boyumuz aynı ama o 47 kilo :KK36: Aslından yiyip yiyip kilo almamak diye bir şey yok. O çok yavaş yemek yer. Doyunca evde ne olursa olsun yemez. Ama evde abur cubur olunca yemeden benim gözüme uyku girmiyo:olamaz: Tok da olsam sevdiğim yemek olunca her türlü yerim normalde:) Inşallah bu süreçte ben de güzel alışkanlıklar elde edebilirim. Doyduktan sonra yememek gibi, spor ve sağlıklı beslenme gibi..

Ayy bu arada ben 40 gün tartılmıcam dedim ama dayanamayacağım galiba.. Yarın 7. günüm.. Cuma günü tartılırım belki. Bakalım 1 haftada kaç kilo vermişim.

7. Gün :KK200:

Merhabaaa, evet bugün 7. günümm, tam 1 hafta oldu

Sabah sirkeli suyla güne başladım. Kahvaltıda şeftali ve yulaf lapası yedim. 2 saat sonra sekersiz turk kahvesi icip spora gittim. 1 gün dinlendiğim icin daha enerjiktim.

Öğle yemeğinde 1 tane közlenmiş patlıcan ve 3 köfte yedim.

Şimdi biraz temizlik falan yapıp daha fazla kalori yakmaya çalışacağım.

Akşama tarhana çorbası yaptım. Galiba benim en sevdiğim yemek çorba :KK70:Omur boyu hergun çorba içsem yine de bıkmam. Zaten bir sürü çeşidi var. Bu diyetin akşam yemeğinde çorba içme kısmını çok sevdim..

Günde en az 2 litre su içiyorum, bazen 2.5 oluyor..

Veee yarın sabah tartılıyorum. Bakalım spor, diyet, düzenli uyku ve bol su içmek neleri değiştirdi. Tartıdaki sonucu bilemiyorum ama aynada bir fark olduğu kesin.. Bu 7 günü en iyi şekilde geçirdim ve yapabileceğim en iyisini yaptım.. o zaman sırada 8. gün var :)

:nazar::nazar: KİLO BİLDİRİMİ :nazar::nazar:

Eveet, bir hafta boyunca her şeye dikkat ettim ve bu sabah tartıldım. Geçen hafta 57 kilo idim.. Bu sabahki kilom 54.. Küsuratları bilmiyorum çünkü benim tartım eski tartılardan. 54ten de biraz az çıktım.

Bir haftalık sonuçtan çok memnunum, bundan sonraki hedefim haftada en az 1 kilo:super:
Bu hafta ödemden kurtuldum.. Bu düzene alıştım ve 1 ay daha devam edeceğime inanıyorum.. Belki 40ları bile görebilirim:KK73:

8. Gün :KK200:

Merhabaa,

Bu sabah da sirkeli su ile gune başladım. Kahvaltı da geçen gün yaptığım yulaflı yumurtalı tariften yaptım. Evde kayısı ya da muz olmadığı için şeftali ile denedim ve çok beğendim. Evdekilere de ikram ettim ama hiç beğenmediler, çok tatsız buldular :KK70:Ben şeker tuketmedigim için meyvelerin şekeri yeterli geliyor ve seve seve yiyorum..

Sonra spora gittim orda da tartıldım sonuç aynı -3 kilo.. Hayatımda ilk kez spor salonuna yazıldım ve 3 hafta bitti. Yarından sonra başlangıç programımı tamamlıyorum ve yeni bir programa başlayacağım. Ilk günlerde yapamadığım hareketleri çok rahat bir şekilde yapıyorum artık. Sporun hayatıma çok güzel faydaları oldu. En önemlisi de sabah spordan sonra tüm gün sağlıklı besleniyorum. Yuksek kalorili, sağlıksız yiyecekleri yemeye vicdanım el vermiyor :)

Öğle yemeğinde çiğ köfte yedim.. Normalde 2-3 dürüm yerdim. Bu kez marulun arasına koyup yedim. Tam yarım demet marul yedim. Bir demet marul saadece 14 kalori imiş:KK48: Yani öğle yemeğim yarım demet marul, 4 çiğ köfte ve 1 tane normal köfte..

Akşam yemeğine yine tarhana çorbası var.. Bugün de suyu 2 litreye tamamlayacağım..

2 hafta sonra tatile gidecekmişiz, bu hafta da güzel sonuç elde etmek istiyorum. Bunun için bir şeyler eklemek istiyorum. Benim en büyük avantajım şu an çalışmıyor olmam ve çok fazla sorumluluğumun olmaması.. Bu yüzden kendime bol zaman ayırabiliyorum. Sürece dahil ettiklerim;

-Sabah 6'da uyanıp 6.30-7.30 arası 10.000 adım atmak

-Günde 1-2 defa yeşil çay içmek

-Günde 1 defa şekersiz kahve içmek

**Diyet yapmadan günde 10.000 adım ile ayda 2 kilo veriliyormuş, yürümek çok da zor birşey değil, ben de hemen yapılacaklar listesine ekledim.

**Yeşil çay ve kahve metabolizmayı hızlandırıyor, ayrıca kahve tokluk hissi de veriyor.. Her gün olmasa da kahve içiyorum ama düzenli olarak her gün içmenin etkisi daha başka..

Ben bu hırsla 48 kiloyu görürüm :) Kilo vermeye neden bu kadar taktım bilmiyorum ama ben bir şeyi çok istersem yaparım, hırslı bir karekterim var (oğlak burcuyum).. Şimdi anlıyorum ki aslında önceden hiç kilo vermek istememişim. Bir şeyi gerçekten isteyince oluyor.. Önceden de diyet yaptım ama hiçbiri bu seferki gibi değildi.. Önce gerçekten çok istemek gerekiyor, gerisi bir şekilde geliyor:sampiyon:

9. Gün :KK200:

Bu sabah 6 da uyandım.. Sirkeli suyumu içtim, yanıma su alarak yürüyüşe çıktım ve 1 saat boyunca yürüdüm. 1 saatte 7.000 adım attım. Kalan adımlar da spora gidip gelirken tamamlandı. Yani 10.000 adımımı tamamladım.

Eve döndükten sonra 1 haşlanmış yumurta, domates, salatalık ve erik ile kahvaltımı yaptım.

6da uyanmayı alışık olmadigim için uykum geldi ve 1 saat kadar uyudum.

Uyandıktan sonra şekersiz tarçınlı kahve icip spora gittim.

Eve geldikten 1 saat kadar sonra öğle yemeğimi yedim. 1 tane kabak ve 1 avuç haşlanmış nohutu baharatlayıp fırında pisirdim. Yanına da 2 kaşık yoğurdun içine acı biber ekledim.

1.5 litre suyun içine 1 salatalık, limon suyu ve yeşil çay koyarak detoks suyu hazırladım. Yeşil çayı da bu şekilde içiyorum.

Akşam yemeğinde yine çorba içip günü tamamlayacağım.

10. Gün :KK200:

Merhabaa,

Bu sabah da 6 da uyandım. Sirkeli su icip yürüyüşe çıktım. 1 saat yürüyüp eve döndüm ve kahvaltı yaptım. Kahvaltı da 1 yumurta, 1 salatalık ve 1 domates yedim.

Yeşil çay, limon suyu ve salatalık ile detoks suyu yapıp gün boyu bu suyu içtim.

Şehir dışına çıkmam gerektiği için spora gidemedim. Bu günlük 16.000 adım attım.

Öğle yemeğinde dışarıdaydım. Et sote ve salata yedim.

Akşama çorba içip günü tamamlayacağım. Kaçamaksız devam ediyorum:nazar:

11. Gün :KK200:

Bugün hiç halim yok, maalesef evden dışarı çıkmadım. Sabah uyanınca sirkeli su içtim. Canım yine tatlı, pasta, börek istiyor.. Bu regl beni mahfetti.. Ama diyeti bozmadım.

Kahvaltıda yumurta, yulaf ezmesi, elma püresi, kakao, tarcın, kuru üzüm falan karıştırıp yine tavada pişirdim. Tatlı istegimi biraz giderdi

Öğle yemeğinde et sote, cacık ve salata yedim.

Akşam yemeğini yemicem. Canım hala tatlı, pasta börek, hamburger yani nerde zararli bol kalorili yiyecek varsa hepsini istiyor ama vicdanım yemeye el vermiyor.. Sofraya oturup bi çorba içip kalkmak da istemiyorum..

Sabahtan beri belki 3 litre su içtim ama yok hala iştahını kapatamadım.. Su içmeye devam, inşallah şeytana uymadan günü kapatırım..:KK43:

12. Gün :KK200:

Merhaba günlük,

Bu günlerde zorlanmaya başladım. 2-3 gündür karnım aç olmasa da gözüm açtı ama dayandım.
Diyetimin devamlılığını sağlayabilmek ve bu topiğe 40 gün boyunca yazmaya devam etmek istiyorum..

Sanırım benim dayanma noktam 10-15 gun arası, o noktayı hissettikten sonra bir şeyler yemezsem morelim altust oluyor ve stres oluyorum. Bunun farkında olmam ve kendimi tanımam güzel bir şey bence.

Sonuç olarak bu gün kontrollü bir şekilde yediklerimi çeşitlendirmek istiyorum. Tabiki gidip hamburger yemeyeceğim ya da kola içmeyeceğim. Ama bir tostu hakettim.. Canımın istediklerinden vücudum için yararlı olanları seçmeye çalışacağım yani boş kalori almak istemiyorum.

Gün boyu yine bol su içip hareket etmeye çalışacağım..

Bu 11 günün bana en büyük katkısı şu oldu, bugün diyete ara veriyorum diyorum ama emeklerimin boşa gitmesini istemiyorum.. Yediğim yiyecek bu kadar kaloriyi almamı hakediyor mu.. Yedikten sonra iyi ki yedim diyebilecek miyim.. Bunlar hep aklimda olacak. Sağlıklı seçimler yapmaya devam edeceğim ama gözümün de doymasını sağlayacağım.

Yediklerimin 1500-1800 kaloriyi geçmemesine dikkat edeceğim.. Ve söz veriyorum 40 gün boyunca bu topiğe yazmaya devam edeceğim.. Bugün şarj olma günü.. Yani yarın %100 şarj ve motivasyonla diyet ve spora devam.. Söz

X