• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 banyosu

hicranhayal

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2023
196
8
18
31
Merhaba kizlar benim 1 aylık ve 14 aylık 2 bebeğim var sezeryanliyim ve üst üste iki sezeryan olduğum için ve doğuma yakın bı süre kala öksürük başladı doğumdan sonraki o dikişlerle öksürüğü yaşayan bilir neyse kv dem 10 günlük lohusayken bı lafima küsüp geldiği gün evden gitti bana birşey demedi hiç ben eve gidicem dedi giderken de kocama baya saydirmis eşim mesajlari sildi okumayayim diye ne kadar ağır konusuysa neyse bende iyi kötü halletmeye çalıştım iki bebeğin bakımını o halimle kıssadan hisse 10 gün sonra bizim kirkimiz çıkıyor aile büyüğünün yaptırması mi lazım illa 40 banyosunu cagirmam lazimmi bu arada evimiz yakın olmasına rağmen 1 kere arayıp nasılsınız diye de sormadı akıl verin lütfen cagirmazsam sorun olurmu çünkü çok gücüme gitti artık yaptiklari

Ben hiç böyle şeylerle başımı ağrıtmadım bebeğimide göbeği düşer düşmez yıkadım soranlarada " yaptık " dedim gurbette olmanın tek güzel yanı sanırım 🤣

çağırma tabiki neden çağıracaksın böyle insanlarla aranız iyi olsun diye uğraşmak çok gereksiz. Sen lohusasın bi tane daha küçük bebeğin var yardımcı olmak yerine laf edip gitmiş aramamış yerinde olsam hiç konuşmam. 40 banyosunda bende öyle bi yıkadım geçtim çok önemli değildi benim için.

Yorumlarınız icin herkese çok teşekkür ederim kizlar aynen benimde aklımda ki oydu eşim geldiğinde beraber yıkarız bu arada dikislerim patladi 10 gün önce enfeksiyon kapmış valla ne yaşadığımı Allah görüyor hakkımı da helal etmiyorum valla 😔

Hayır gerek yok her zaman nasıl yıkıyorsanız öyle yıkayın, biz de son suyunu kevgir çilingir üzerinden dökerler. Kv sanki yardım etmemek için bahane bulmuş. Sağlıcakla büyütün çocuklarınızı.

Ama biliyorum tamamen toparlanayim diyecek bana ben biliyorum çok özledim torunlarimi getir de seveyim diye gelde su iş bu iş yapılacak evde yardıma gel diyecek ilk gebeliğim de 8. Ayıma kadar kilo kilo mantisina salcasina kurbanina temizliğine kadar yardım ettim ondan yardımdan geldikten 2 gün sonra hastaneye yatisim yapıldı 2 hafta hastanede kaldım bebeğin hareketlerinde düzensizlik oldu acil sezeryana alındım eve geldim ev berbat 2 hafta boyunca eşim evde yanlizdi bir kere evi supurmemis bir kere çamaşır bulasiga yardıma gelmemiş geldiğim gün bir kap yemek getirmedi misafir gibi oturup gitti 2 hamilelik de de lohusalilikta da canın birşey istiyormu demedi bir kap yemek yapıp göndermedi sen yapamazsın belki diye buzluguma bir iki kap yemeklik birşey koymadı 😭😭 çok doldum kizlar kusuruma bakmayın lutfen

Ama biliyorum tamamen toparlanayim diyecek bana ben biliyorum çok özledim torunlarimi getir de seveyim diye gelde su iş bu iş yapılacak evde yardıma gel diyecek ilk gebeliğim de 8. Ayıma kadar kilo kilo mantisina salcasina kurbanina temizliğine kadar yardım ettim ondan yardımdan geldikten 2 gün sonra hastaneye yatisim yapıldı 2 hafta hastanede kaldım bebeğin hareketlerinde düzensizlik oldu acil sezeryana alındım eve geldim ev berbat 2 hafta boyunca eşim evde yanlizdi bir kere evi supurmemis bir kere çamaşır bulasiga yardıma gelmemiş geldiğim gün bir kap yemek getirmedi misafir gibi oturup gitti 2 hamilelik de de lohusalilikta da canın birşey istiyormu demedi bir kap yemek yapıp göndermedi sen yapamazsın belki diye buzluguma bir iki kap yemeklik birşey koymadı 😭😭 çok doldum kizlar kusuruma bakmayın lutfen
Gitmeyin neden yardım ediyorsunuz? 8 aylık hamile kadına acımamış hiçbir şey yapmayın. Hatta bunu fırsat olarak değerlendirin bir daha görüşmeyin. İki küçük bebeyle biri daha yeni doğmuş bırakıp gitmiş.

Gitmeyin neden yardım ediyorsunuz? 8 aylık hamile kadına acımamış hiçbir şey yapmayın. Hatta bunu fırsat olarak değerlendirin bir daha görüşmeyin. İki küçük bebeyle biri daha yeni doğmuş bırakıp gitmiş.
Bundan sonra gitmeyeceğim ben 4 aylık lohusayken tekrar hamile kaldım ilk hamileligimde 7 aylıkken eşime beni kotulemis mesajda benimde içime kurt düştü mesajları okudum senin karın işten kaciyo çenesi açıldı falan gibisinden ben 1 hafta kendime gelemedim gece gündüz düşündükçe agladim eşime birşey diyemedim bu mesajı attıktan 10 gün sonra beni mantı yapmaya çağırdı bende o mesajları hiç okumamis gibi gittim yardım ettim hala bilmediğimi saniyo dediklerini ben Allah'a havale ettim hep eşimin annesi diye tek kötü laf etmedim ilk lohusaligimda çocuk gece hiç uyumadı öğlen uyutabildim o uyuyunca bende uyumuşum yarım saat sonra da kv dem mesaj atmış diye 2 saat sonra bakabildim telefona aradım açmadı neymiş bilerek bakmamisim telefona gelmesini hiç istememisim gibi gibi daha neler var neler ne kadar saf mısım aman kocam arada kalmasın aman üzülmesin diye ne kadar çok içime attım bu 2. Hamileligimi neredeyse ağlayarak geçirdim neler çektim neler

Bundan sonra gitmeyeceğim ben 4 aylık lohusayken tekrar hamile kaldım ilk hamileligimde 7 aylıkken eşime beni kotulemis mesajda benimde içime kurt düştü mesajları okudum senin karın işten kaciyo çenesi açıldı falan gibisinden ben 1 hafta kendime gelemedim gece gündüz düşündükçe agladim eşime birşey diyemedim bu mesajı attıktan 10 gün sonra beni mantı yapmaya çağırdı bende o mesajları hiç okumamis gibi gittim yardım ettim hala bilmediğimi saniyo dediklerini ben Allah'a havale ettim hep eşimin annesi diye tek kötü laf etmedim ilk lohusaligimda çocuk gece hiç uyumadı öğlen uyutabildim o uyuyunca bende uyumuşum yarım saat sonra da kv dem mesaj atmış diye 2 saat sonra bakabildim telefona aradım açmadı neymiş bilerek bakmamisim telefona gelmesini hiç istememisim gibi gibi daha neler var neler ne kadar saf mısım aman kocam arada kalmasın aman üzülmesin diye ne kadar çok içime attım bu 2. Hamileligimi neredeyse ağlayarak geçirdim neler çektim neler
Niye bu kadar üzüyorsunuz kendinizi? Yazık değil mi? Vicdansız merhametsiz kadın. Bacım ne kadar yaparsan yap bilmezler o yüzden yapma. İki bebeyle zaten onun sana yardım etmesi lazım, biraz canının kıymetini bil. Bak ben 14 yıl sonra tamamen eşimin ailesini sildim hayatımdan dünya varmış. Sen silmesen de gittiğin zaman çocuklarla ilgilen, ay anne dolabımda birşey kalmadı sen biraz ver ben yapamıyorum de, hep çocuklar küçük uykusuzum yapamıyorum hep bunların altını çiz kalın kafasına yerleşsin, yardıma çağırırsa ay sen bana yardım et iki bebekle hiçbir şey yapamıyorum, saçımı tarayamıyorum de. Bu kadına bir bardak su bile verme.

Niye bu kadar üzüyorsunuz kendinizi? Yazık değil mi? Vicdansız merhametsiz kadın. Bacım ne kadar yaparsan yap bilmezler o yüzden yapma. İki bebeyle zaten onun sana yardım etmesi lazım, biraz canının kıymetini bil. Bak ben 14 yıl sonra tamamen eşimin ailesini sildim hayatımdan dünya varmış. Sen silmesen de gittiğin zaman çocuklarla ilgilen, ay anne dolabımda birşey kalmadı sen biraz ver ben yapamıyorum de, hep çocuklar küçük uykusuzum yapamıyorum hep bunların altını çiz kalın kafasına yerleşsin, yardıma çağırırsa ay sen bana yardım et iki bebekle hiçbir şey yapamıyorum, saçımı tarayamıyorum de. Bu kadına bir bardak su bile verme.
Hep kendi kendime bu sözü veriyorum da brnde bencil olucam önce kendimi düşüncem diyorumda olmuyo be eşim arada olmasa hiç yüzünü bile göresim gelmiyorda ne yapacaksın onun annesi ne kadar kizsamda

Kusura bakmayin ama 8.aya kadar bunlari yapmak sizin sucunuz. Kocaniza hic gelmiyorum bile, ona degecek laf bulamadim. Siz once kendinizi kollayacaksiniz. Hala daha 40 banyosu icin cagirmayi dusunuyorsunuz.

Hep kendi kendime bu sözü veriyorum da brnde bencil olucam önce kendimi düşüncem diyorumda olmuyo be eşim arada olmasa hiç yüzünü bile göresim gelmiyorda ne yapacaksın onun annesi ne kadar kizsam
Vallahi İlk lohusalığımda gece çocuğu uyutup gelene gidene poğaça yaptım kayınvalidem kız kardeşiyle beraber bebek görmeye geldi poğaçamı çok beğendi bundan bana da yap dedi düşün daha yeni lohusa da bitmiş benden poğaça bekliyor ben bundan nasıl bir şey yapmasını isteyeyim bekleyeyim

Valla ben kimseyi çağırmadım eşimle yıkadım 40ını boşverin ne kadar uzak bir o kadar iyi

Ben doğumdan sonra 5..günde kalkıp sütlaç yapmıştım kimsede aman yat demedi yaranılmaz kimseye

Hep kendi kendime bu sözü veriyorum da brnde bencil olucam önce kendimi düşüncem diyorumda olmuyo be eşim arada olmasa hiç yüzünü bile göresim gelmiyorda ne yapacaksın onun annesi ne kadar kizsamda
Bencil olmayın kendi değerinizi bilin, sağlığınızı kaybederseniz olan size ve çocuklarınıza olur. 8 aylık hamileyken gidip temizlik vs yaptığınız için hastaneye yattınız bebeğiniz erken doğdu riske girdiniz. Hamileyken üzülüp stres oluyordunuz bebeğiniz de hissediyor, strese giriyor. Şimdi bu kadının yüzünden uykusuz kalıp sütünüz azalabilir. Yapmayın iki bebekle yine gider mantı yaparsanız helal olsun. Ben ikinci çocuğum doğduğunda büyük oğlum 7 yaşında idi pandemi başlamıştı, annem yanımdaydı, eşim de pandemiden dolayı uzaktan çalışıyordu, o da evdeydi yardımcı oluyordu yine de başımı kaşıyamıyordum.

Yok aile büyüğü gerekmiyor
Bizde boyle seyler yoktur ama ben bu forumda okudukca heveslenmıstım
Kv sglsun ben 10 günlük lohusayken bir aylığına hatta daha fazla eşi ve benım yaşımda olan kızlarıyla gelmıstı,gezmeye 🙂
40 zamanı hurafe dedıler yaptırmadılar
İçime oturmustı kendi kendime agladım kurdum
Şimdi olsa ne soruyosun al ne ıstıyosan yap dımı

Ne yapmak ıstıyorsanız kımseyı cagırmadan yapın gıtsın

Back