4 yasındaki oğlum ve tuvalet sıkıntısı

Benim oğlumda 3 yasını bitirene kadar çişini yuvalete kakasini altına yapiyordu.
Ilk yapmaniz gereken rahatlamak. Siz böyle endişe içinde oldukca ve bu konuya yoğunlaştıkça yavrunuzun sorunu daha kronik hale gelecektir. Altına yapması doğalmış gibi davranın bi rahatlatın onu bu konuda.
Ben bir erkek oyuncak bebek almistim. Bu senin oğlun kakasi gelince onu hemen tuvalete götur demistim. Bir hafta filan düzenli olarak hadi oğlunun kakasini yaptır diyordum. Kendisi altına yaparken bebegi tuvalette yapıyordu kakasini:) sanırım anladı kendi yapriginin hatalı olduğunu. Bir hafta sonra o da tuvalette yapmaya basladi.
Bebeği aldığınız zaman ona sende benek gibi tuvalette yap filan demeyin. Onun altına yapmasını kabullenmiş gibi davranin. Sorununu kendi kendine çizmesine fırsat verin.

Meğerse bi sürü fikir varmış canım ya cok sağolasın Allah razı olsun sizden.şimdilik geldinde söyleme olayına geri döndük tekrar gelip söylüyo anne bezimi takarmısın karnım ağrıyo kurt var diyo onuda nerden öğrendiyse ozaman gel yapalım tuvalete yada oturağa diyorum hayır istemiyorum diyo bende zorlamıyorum unutsun diye tamam cantamda bezin var getir bağlıyım diyorum.zaten nedense hemen koltuğun arkasına gidip ayakta yapıyo hiç oturmuyo normaldede oturmaz yemek yerken cok zor oturtuyorum.

Ah be canım neler aldım 2 tane var neler actım ona hangi odalara koydum ben bile klozete karsısına oturdum bilgisayarmı acmadım , istediğ oyunu indirdim teele oturtdum oyna bak diye hemen kalkıyo.ama bence daha cok üstüne düşmeliyim sanki şu zor dönemimi atlatayım oda sakinlessin tekrardan başlıcam inşallah

Benim oğlumda koltuğun arkasında ayakta yapıyordu. Utanılacak birşey olarak görüyorlar sanirim. Size bir yöntem daha soyleyecegim:) kakanı oturaga yap bakalim neye benzeyecek deyin. Ben mesela ağaca benzemis kusa benzemis salyangoza benzemis vs.vs. diyerek çok ozendirdim. Dün agacti bakalım bugun ne olacak gibi. Netice de bunlar cocuk. Oyunla iyilesirler. Pedegoga görürseniz onlar da oyunlarla tedavi edececek.

Hiç kolay bir süreç değil.Dakikalarca onunla birlikte tuvalette bekledim..Yılmadan pepenin , çisimiz tuvalete kakamiz tuvalete sarkisini söyledim. Dakikalarca bekleyip yapmasada aa simdilik gelmemis sonra yine deneriz dedim.çok sabirla olan sonu sürprizli mesakkatli bir iş

siz ne yaptınız

Kesinlikle " güle güle kakalar" kitabını okuyun. Aynı sorun bizde de vardı o kitabı okuduk geçti hemen yaptı wcye. Biz youtubedan okumuştuk yani izlettirmistik

Çocuğun tuvalet eğitimini sizin basariniz ya da basarisizliginiz olarak gormeyin.Toplumda bu konuda anneye müthiş bir baskı var ne yazık ki.Kucuk çocuklar kakalarini gördüğünde igrenebiliyor,ya da vücudundan bir parçayı kaybediyormus gibi hissedebiliyor.Gunlerce tutup kabiz oluyor ve ya kazara yapıp gördüğü şeyden tekrar korkup ,igrenebiliyor. Çok sakin olmanız gereken bir süreç.Oyun terapisi almış pedegog, Psikolog desteği faydalı olabiliyor.Annenin atacağı en büyük adım,çocuğun ayrı bir birey olduğunu ve o hazır olduğunda tuvalet egitiminin tamamlanacağını kabul etmek.

Kreşe yazdırın madem hamilesiniz yarım gün kreş ile başlasın sonra tam güne çıkarın. Kreşte çok rahat öğrenecektir diğer arkadaşlarını da görünce taklit edip yapacaktır. Bir de haydi kakalar ile vedalaşalım onlarda kendi anne babalarına kavuşsunlar gibisinden oyunlar oynanıyor onu deneyin

Tuvalet eğitimi çok önemlidir. Uzun vadede çocuğun mizacına bile etkileri vardır. Lütfen profesyonel yardım alın. Bu meselenin bu kadar uzaması pek iyi gelmedi bana. Artık 4 yaş çocuğu tuvaletini kendi yapıp kendi temizlenmeyi bilmesi gerekiyor.
Bir süre zorlamaktan vazgeçin, istediği zaman bez bağlayın. Fitil falan da kullanmayın ve bir pedagogla görüşün.

Bizde -Teo'nun Kaka Kitabı-nı okuduk aslında bende bye bye kakalar kitabını almak için girmiştim kitapçıda bu kitap vardı. işimizi gördü. Kitap tam kızıma hitap ediyordu. Kakasını tutarsa sertleşeceği vs bahsediliyordu. Sonra düzenli yapmaya başladı. Ara ara normal kabız olunca da zeytinyağı veriyorum yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…