- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.494
-
- Konu Sahibi ozgurruzgar
Benim oğlumda 3 yasını bitirene kadar çişini yuvalete kakasini altına yapiyordu.
Ilk yapmaniz gereken rahatlamak. Siz böyle endişe içinde oldukca ve bu konuya yoğunlaştıkça yavrunuzun sorunu daha kronik hale gelecektir. Altına yapması doğalmış gibi davranın bi rahatlatın onu bu konuda.
Ben bir erkek oyuncak bebek almistim. Bi senin oğlun kamacı gelince onu hemen tuvalete götur demistim. Bir hafta filan düzenli olarak hadi oğlunun kakasini yaptır diyordum. Kendisi altına yaparken bebegi tuvalette yapıyordu kanasini:) sanırım anladı kendi yapriginin hatalı olduğunu. Bir hafta sonra o da tuvalette yapmaya basladi.
Bebeği aldığınız zaman ona sende benek gibi tuvalette yap filan demeyin. Onun altına yapmasını kabullenmiş gibi davranin. Sorununu kendi kendine çizmesine fırsat verin.
Meğerse bi sürü fikir varmış canım ya cok sağolasın Allah razı olsun sizden.şimdilik geldinde söyleme olayına geri döndük tekrar gelip söylüyo anne bezimi takarmısın karnım ağrıyo kurt var diyo onuda nerden öğrendiyse ozaman gel yapalım tuvalete yada oturağa diyorum hayır istemiyorum diyo bende zorlamıyorum unutsun diye tamam cantamda bezin var getir bağlıyım diyorum.zaten nedense hemen koltuğun arkasına gidip ayakta yapıyo hiç oturmuyo normaldede oturmaz yemek yerken cok zor oturtuyorum.Benim oğlumda 3 yasını bitirene kadar çişini yuvalete kakasini altına yapiyordu.
Ilk yapmaniz gereken rahatlamak. Siz böyle endişe içinde oldukca ve bu konuya yoğunlaştıkça yavrunuzun sorunu daha kronik hale gelecektir. Altına yapması doğalmış gibi davranın bi rahatlatın onu bu konuda.
Ben bir erkek oyuncak bebek almistim. Bu senin oğlun kakasi gelince onu hemen tuvalete götur demistim. Bir hafta filan düzenli olarak hadi oğlunun kakasini yaptır diyordum. Kendisi altına yaparken bebegi tuvalette yapıyordu kakasini:) sanırım anladı kendi yapriginin hatalı olduğunu. Bir hafta sonra o da tuvalette yapmaya basladi.
Bebeği aldığınız zaman ona sende benek gibi tuvalette yap filan demeyin. Onun altına yapmasını kabullenmiş gibi davranin. Sorununu kendi kendine çizmesine fırsat verin.
Ah be canım neler aldım 2 tane var neler actım ona hangi odalara koydum ben bile klozete karsısına oturdum bilgisayarmı acmadım , istediğ oyunu indirdim teele oturtdum oyna bak diye hemen kalkıyo.ama bence daha cok üstüne düşmeliyim sanki şu zor dönemimi atlatayım oda sakinlessin tekrardan başlıcam inşallahÇocuğu neden kucağınızda tuvalete taşıyosunuz ki!Güzel bir lazımlık alın müzik çalan eğlenceli lazımlıklardan olabilir.Oturma odasına koyun"annecim kakan geldiğinde hem çizgi filmini izleyebilir hem de kakanı lazımlığa yapabilirsin" şeklinde durumu normalleştirin.Bir süre lazımlığınız hayatınızın bir parçası olsun nereye giderseniz gidin lazımlığı da götürün.Dışarıya çıkmadan deyin ki lazımlığını da götürelim de tuvaletin geldiğinde yaparsın deyin.Böyle böyle öğrenecek emin olun.Çocuk klozete oturmak istemiyo zorla zorla oturtmaya çalışmak hem sizi hem çocuğu yıpratır
Görürse yazar cnmGercektenmi sağol canım cevap yazarmı buraya ben msj ayımmı canım
Benim oğlumda koltuğun arkasında ayakta yapıyordu. Utanılacak birşey olarak görüyorlar sanirim. Size bir yöntem daha soyleyecegim:) kakanı oturaga yap bakalim neye benzeyecek deyin. Ben mesela ağaca benzemis kusa benzemis salyangoza benzemis vs.vs. diyerek çok ozendirdim. Dün agacti bakalım bugun ne olacak gibi. Netice de bunlar cocuk. Oyunla iyilesirler. Pedegoga görürseniz onlar da oyunlarla tedavi edececek.Meğerse bi sürü fikir varmış canım ya cok sağolasın Allah razı olsun sizden.şimdilik geldinde söyleme olayına geri döndük tekrar gelip söylüyo anne bezimi takarmısın karnım ağrıyo kurt var diyo onuda nerden öğrendiyse ozaman gel yapalım tuvalete yada oturağa diyorum hayır istemiyorum diyo bende zorlamıyorum unutsun diye tamam cantamda bezin var getir bağlıyım diyorum.zaten nedense hemen koltuğun arkasına gidip ayakta yapıyo hiç oturmuyo normaldede oturmaz yemek yerken cok zor oturtuyorum.
siz ne yaptınızbana da yazar mısınız benim kızımda 33 aylık 1-1.5 yaşından beri kakasını bezine yapmıyoru ama son 3 aydır tuvalete de yapmıyor yapmıyor derken korkma fln yok kakasını tutuyor5 gün kadar neredeyse tutuyor.. kakası gelince uykum geldi yatalım vs hep bir bahane.. sonunda kakası iyice sertleşiyor ve sıkıntı sürekli kısır döngüdeyiz.
Kreşe yazdırın madem hamilesiniz yarım gün kreş ile başlasın sonra tam güne çıkarın. Kreşte çok rahat öğrenecektir diğer arkadaşlarını da görünce taklit edip yapacaktır. Bir de haydi kakalar ile vedalaşalım onlarda kendi anne babalarına kavuşsunlar gibisinden oyunlar oynanıyor onu deneyinArkadaşlar merhaba öncelikle,benim 4 yaşına daha yeni girmiş bi oğlum var 2 yaşında öğrettim tuvalet eğitimini ama naparsam yapayım kakayı öğrenmedi ozamandan beri deniyorum çok afedersimiz kakasını tuvalete yapması için ama yok yapmıyo ara veriyorum yne baslıyorum hani herseyin bi zamanı vardır diye ama kakamızı yapmıyoruz tuvalete.altına yapsa yine iyi dicem bi umut alışıcak altınada yapmıyo 4gün boyunca tutuyo ağlıyo bağrıyo mecbur kalıyorum bez bağlıyorum. İnanırmısınız söylüyo yani herseyi anne kaka geldi bez bağla diyo yani söylüyo ama tuvalete yapmıyo.neler neler denedim müzikler lazımlıklar oyunlar ödüller hikayeler bisürü makaleler okudum napıcamı bilemiyorum.işte tekrar basladık 3 gün tuttu ağladı zıpladı uykum var üşüyorum dedi mecbur fitil koydum hemen tuvalete gittik ağlaya ağlaya yaptı kakasını sonra çok mutlu oldu annesi e gitti su attık dedik ama şimdi yine tutuyo tuvaletin kapısına bile yaklasmıyor.oturağınada oturmuyor.napıcam kızlar pes etmeyi düşünmüyorum çünkü 3ayım bitcek hamileyim.arkaslarımın çocuklarını görünce diyorumki yok bende sorun var ben öğretemiyorum şindi şurupta kullanıyorum bari tuta tuta kabız olmasında gelsin hemen diye çok sinirli inatçı ve hiperaktif bi çocuk.şindiden okuduğunuz için yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.