- 1 Temmuz 2013
- 586
- 811
-
- Konu Sahibi ozgurruzgar
Bez bağlayıp tuvalete oturtsanız. Öyle bezine yapsın. Bir süre öyle yapsın. Sonra bezine eline verin bağlamayın. Az otur sonra bağlıyacam falan deyin, oyalayın. O şekilde alışır belki.Arkadaşlar merhaba öncelikle,benim 4 yaşına daha yeni girmiş bi oğlum var 2 yaşında öğrettim tuvalet eğitimini ama naparsam yapayım kakayı öğrenmedi ozamandan beri deniyorum çok afedersimiz kakasını tuvalete yapması için ama yok yapmıyo ara veriyorum yne baslıyorum hani herseyin bi zamanı vardır diye ama kakamızı yapmıyoruz tuvalete.altına yapsa yine iyi dicem bi umut alışıcak altınada yapmıyo 4gün boyunca tutuyo ağlıyo bağrıyo mecbur kalıyorum bez bağlıyorum. İnanırmısınız söylüyo yani herseyi anne kaka geldi bez bağla diyo yani söylüyo ama tuvalete yapmıyo.neler neler denedim müzikler lazımlıklar oyunlar ödüller hikayeler bisürü makaleler okudum napıcamı bilemiyorum.işte tekrar basladık 3 gün tuttu ağladı zıpladı uykum var üşüyorum dedi mecbur fitil koydum hemen tuvalete gittik ağlaya ağlaya yaptı kakasını sonra çok mutlu oldu annesi e gitti su attık dedik ama şimdi yine tutuyo tuvaletin kapısına bile yaklasmıyor.oturağınada oturmuyor.napıcam kızlar pes etmeyi düşünmüyorum çünkü 3ayım bitcek hamileyim.arkaslarımın çocuklarını görünce diyorumki yok bende sorun var ben öğretemiyorum şindi şurupta kullanıyorum bari tuta tuta kabız olmasında gelsin hemen diye çok sinirli inatçı ve hiperaktif bi çocuk.şindiden okuduğunuz için yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Cok afedersiniz tam anlayamadım su attık e gitti mi diyorsunuz yani kakaya e mi diyorsunuz eger oyle diyorsanız bununla ilgili bir sey soyleyecegimArkadaslar hepinize teşekkürediyorum bütün fikirleri deniycem Allah razı olsun sizlerden iyiki varsınız
Yoo e demiyoruz nedenki canım valla kaka gitti annesine diorumki oda bikere yaptı fitil sayesinde yaCok afedersiniz tam anlayamadım su attık e gitti mi diyorsunuz yani kakaya e mi diyorsunuz eger oyle diyorsanız bununla ilgili bir sey soyleyecegim
Zaten mecbur ara vermek zorunda kaldım çünkü plasentam cok asağda kanama olma olasılığım yüksek doktor bi kaç yasak koydu canım oğumu kucagımda götürüyorum bi wc bi klozet bi oturak hırpalanıyorum en iyisi biraz ara vereyim dedim.ama arkadasların dediklerini mutlaka basladım gibi denicem.Arkadaşım benim iki cocugu da aynı seninki gibi.hatta şu an kızım çişini öğrendi ama kakasini beze yapıyor.güle oynaya beze yaptırıyorum.hiç tuvalete yapalım bile demiyorum.kalan mi var kızım bez takalim diyorum.çocuklar için kaka çok önemliymiş.o yüzden lütfen çocuğun o tuvalet korkusunu unutması için zaman ver.bi süre bez bağla
Gercektenmi sağol canım cevap yazarmı buraya ben msj ayımmı canımAklimaada81 in yasadiklari geldi. Birebir aynısı olmasa da benzerini yaşadı. Belki size yardımcı olabilir.
Zaten mecbur ara vermek zorunda kaldım çünkü plasentam cok asağda kanama olma olasılığım yüksek doktor bi kaç yasak koydu canım oğumu kucagımda götürüyorum bi wc bi klozet bi oturak hırpalanıyorum en iyisi biraz ara vereyim dedim.ama arkadasların dediklerini mutlaka basladım gibi denicem.
Canım ailemde kalıyorum cünkü hamileliğim zor geciyo benden baska kimseye ellettirmio wc konusun ha çiş falan tamam ama kakaya beni bile götürmüyo kandıra kandıra kucağıma alıp gidiyorum yok kaçıyo.çok uyanık bi oğlum var basıl bukdar bilmiş olupta kakasını yapmıyo diye hayret ediyoruz mesela hiç yalan söylemez neyse pat diye gelir onu söyler yanlış bişey yapsa bile.çok cesaretli bide zor tutuyorum çok atılgan bişey görüyosa duyuyosa unutmaz yolları isimleri falan.Geçmiş olsun bu süreçte hamile halinizle çok yıpranmayın
Lakin 4 yaş diyorsunuz yani 48 ay ve üstü anlıyorum ben
Neden kucağınızda tuvalete vs götürüyorsunuz
Büyüdüğünü kardeş gelmeden önce kabul etmek lazım
Eşiniz akşam makul saatte evde ise tuvalet konusunda da o yardımcı olsun
Erken başlamışsın vs demişler arada ama erken vs değil
Oğlunuz kaka beze yapılabilir o zaman beze yapayım ben diye düşünüyor olabilir
Bir de tuvalet lazımlık her ne kullanırsanız mutlaka ayağı yere bassın
Tmm canım bir yakınım aynen senin gibi çişe alıstırmada sorun yaşamadı ama kakada cok sorunlar yaşadılar pedegog falan derken ortaya çıktıki bunlar kakaya ee iğrenc diyorlarmış hadi iğrencimizi ee mizi yapmaya gidelim diyeYoo e demiyoruz nedenki canım valla kaka gitti annesine diorumki oda bikere yaptı fitil sayesinde ya