4 yasındaki oğlum ve tuvalet sıkıntısı

2 yas erken tuvalet egitimi için bence ozellikle erkek cocuklarinda . Benim oglum 3 yasini gecmisti başladığımızda. Kakası icin 1 ay ugrasmistim .Bezimi baglada yapayim demisti Ilk basladigimizda . Sonra gule gule kakalar diyip alkislayarak gonderdik kakalari filan alıştı. Bu durum icin uzmandan yardım almalisin artik . Kendini üzme. Her çocugun farklı sıkıntıları oluyor.Benim oglumda yemek yemeği reddediyor mesala .

Valla kolayliklar diliyorum zor bir süreç... sanki erkek cocuklarinda bu sıkıntılar daha fazla yaşanıyor. Benim oglum 3 yasinda tuvalete oturmaya başladı. Tabi alismasi kolay olmadi. Birde inatti o zamanlar ne cektigimi ben bilirim.

Klozetin yaninda cöp kutusunun gözleri var bana bakiyor utaniyorum diyorduo_O her girdiginde cöp kutusunu başka yere kaldirdik. Sonra yerine koyduk. Atlattık boyle boyle. Bi süre fena takmıştı çöp kutusuna:işsiz:

Arkadaşlar merhaba öncelikle,benim 4 yaşına daha yeni girmiş bi oğlum var 2 yaşında öğrettim tuvalet eğitimini ama naparsam yapayım kakayı öğrenmedi ozamandan beri deniyorum çok afedersimiz kakasını tuvalete yapması için ama yok yapmıyo ara veriyorum yne baslıyorum hani herseyin bi zamanı vardır diye ama kakamızı yapmıyoruz tuvalete.altına yapsa yine iyi dicem bi umut alışıcak altınada yapmıyo 4gün boyunca tutuyo ağlıyo bağrıyo mecbur kalıyorum bez bağlıyorum. İnanırmısınız söylüyo yani herseyi anne kaka geldi bez bağla diyo yani söylüyo ama tuvalete yapmıyo.neler neler denedim müzikler lazımlıklar oyunlar ödüller hikayeler bisürü makaleler okudum napıcamı bilemiyorum.işte tekrar basladık 3 gün tuttu ağladı zıpladı uykum var üşüyorum dedi mecbur fitil koydum hemen tuvalete gittik ağlaya ağlaya yaptı kakasını sonra çok mutlu oldu annesi e gitti su attık dedik ama şimdi yine tutuyo tuvaletin kapısına bile yaklasmıyor.oturağınada oturmuyor.napıcam kızlar pes etmeyi düşünmüyorum çünkü 3ayım bitcek hamileyim.arkaslarımın çocuklarını görünce diyorumki yok bende sorun var ben öğretemiyorum şindi şurupta kullanıyorum bari tuta tuta kabız olmasında gelsin hemen diye çok sinirli inatçı ve hiperaktif bi çocuk.şindiden okuduğunuz için yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Bez bağlayıp tuvalete oturtsanız. Öyle bezine yapsın. Bir süre öyle yapsın. Sonra bezine eline verin bağlamayın. Az otur sonra bağlıyacam falan deyin, oyalayın. O şekilde alışır belki.

Ben de tuvaleti 2.5 yaşında öğretip, kakayi 4e doğru halledebilenlerdenim. Günlerce tutuyordu. Öncelikle çocuk cerrahi poposunu görsün; çatlak, hemoroid, benlesme olabilir. Bizim vardı. 1 aylık ilaç tedavisinden sonra pedagoga gittik, o çözemedi. Ben zaten yapmam gereken her şeyi yapmıştım. Ek bir yönlendirme yapamadı. Kendi yöntemlerimle tuvalete alıştırdım.

Sizinki bezine yapmayı kabul ediyorsa, öncelikle bezli wcye oturtun, daha sonra beze tünel açın ve o şekilde oturtun. Kakanin içine düştüğünü ve bundan korkacak bir şey olmadığını görsün. Güzel bir şey yaptığı için tebrik edin.(Kakanin annesine gittiğini düşünmesi için büyük) Birkaç gün bu şekilde gittikten sonra bezsiz oturtun, bezleri bebelere dağıtacaginizi söyleyin ve ona abilere özel güzel bir hediye alin.

Arkadaslar hepinize teşekkürediyorum bütün fikirleri deniycem Allah razı olsun sizlerden iyiki varsınız

4 yaş bence çok geç 2 kızıma da 3 yaşında tuvalet eğitimine başladım 2 gün sürdü beze hiç geri dönmedim küçük kızım kakasını tutup yapmak istemedi 1 2 gün bezimiz yok kızım istediğin yere yap dedim tabi buna ihtimal vermeyince oflaya puflaya tuvalete gidiyordu sonra da aaa evini özlemiş hadi evine gönder diyorduk ayyy ne hallere geldim derken sizin ki daja ağır geldi bana

ben oglumu 2,5 yasinda alistirdim, 4 gun surdu alismasi ama pesinde hafiye gibi gezdim.. 14 saat ne cis ne de kaka yapti ilk
gun..
koltuk arkalarina saklanip tam saliverecekken yakalayip lazimliga oturttum ama oglan tuttu cisini hep
en sonunda lazimliga oturtup yarim kilo yogurt yedirdim ustune de 2 bardak su ve artik daha fazla dayanamayip cisini de kakasini da yapti
o kadar sevindik ki ev senlik alanina dondu, tabi bu cok hosuna gitti ve ogrendi.
kararli olun, tuvalet egitimi 2-3 yas arasinda biterse cok iyi, aksi durumda yardim alsaniz iyi olur.
Allah kolaylik versin

Arkadaşım benim iki cocugu da aynı seninki gibi.hatta şu an kızım çişini öğrendi ama kakasini beze yapıyor.güle oynaya beze yaptırıyorum.hiç tuvalete yapalım bile demiyorum.kalan mi var kızım bez takalim diyorum.çocuklar için kaka çok önemliymiş.o yüzden lütfen çocuğun o tuvalet korkusunu unutması için zaman ver.bi süre bez bağla

Arkadaşım benim iki cocugu da aynı seninki gibi.hatta şu an kızım çişini öğrendi ama kakasini beze yapıyor.güle oynaya beze yaptırıyorum.hiç tuvalete yapalım bile demiyorum.kalan mi var kızım bez takalim diyorum.çocuklar için kaka çok önemliymiş.o yüzden lütfen çocuğun o tuvalet korkusunu unutması için zaman ver.bi süre bez bağla
Zaten mecbur ara vermek zorunda kaldım çünkü plasentam cok asağda kanama olma olasılığım yüksek doktor bi kaç yasak koydu canım oğumu kucagımda götürüyorum bi wc bi klozet bi oturak hırpalanıyorum en iyisi biraz ara vereyim dedim.ama arkadasların dediklerini mutlaka basladım gibi denicem.

Zaten mecbur ara vermek zorunda kaldım çünkü plasentam cok asağda kanama olma olasılığım yüksek doktor bi kaç yasak koydu canım oğumu kucagımda götürüyorum bi wc bi klozet bi oturak hırpalanıyorum en iyisi biraz ara vereyim dedim.ama arkadasların dediklerini mutlaka basladım gibi denicem.

Geçmiş olsun bu süreçte hamile halinizle çok yıpranmayın

Lakin 4 yaş diyorsunuz yani 48 ay ve üstü anlıyorum ben

Neden kucağınızda tuvalete vs götürüyorsunuz

Büyüdüğünü kardeş gelmeden önce kabul etmek lazım

Eşiniz akşam makul saatte evde ise tuvalet konusunda da o yardımcı olsun

Erken başlamışsın vs demişler arada ama erken vs değil

Oğlunuz kaka beze yapılabilir o zaman beze yapayım ben diye düşünüyor olabilir

Bir de tuvalet lazımlık her ne kullanırsanız mutlaka ayağı yere bassın

Geçmiş olsun bu süreçte hamile halinizle çok yıpranmayın

Lakin 4 yaş diyorsunuz yani 48 ay ve üstü anlıyorum ben

Neden kucağınızda tuvalete vs götürüyorsunuz

Büyüdüğünü kardeş gelmeden önce kabul etmek lazım

Eşiniz akşam makul saatte evde ise tuvalet konusunda da o yardımcı olsun

Erken başlamışsın vs demişler arada ama erken vs değil

Oğlunuz kaka beze yapılabilir o zaman beze yapayım ben diye düşünüyor olabilir

Bir de tuvalet lazımlık her ne kullanırsanız mutlaka ayağı yere bassın
Canım ailemde kalıyorum cünkü hamileliğim zor geciyo benden baska kimseye ellettirmio wc konusun ha çiş falan tamam ama kakaya beni bile götürmüyo kandıra kandıra kucağıma alıp gidiyorum yok kaçıyo.çok uyanık bi oğlum var basıl bukdar bilmiş olupta kakasını yapmıyo diye hayret ediyoruz mesela hiç yalan söylemez neyse pat diye gelir onu söyler yanlış bişey yapsa bile.çok cesaretli bide zor tutuyorum çok atılgan bişey görüyosa duyuyosa unutmaz yolları isimleri falan.

bu tuvalet olayını ben çok merak ediyorum yaa psikolojik mi yoksa fiziksel bişey mi. kardeşimde bende 12 yaşımıza kadar altımıza kaçırırdık

Çocuğu neden kucağınızda tuvalete taşıyosunuz ki!Güzel bir lazımlık alın müzik çalan eğlenceli lazımlıklardan olabilir.Oturma odasına koyun"annecim kakan geldiğinde hem çizgi filmini izleyebilir hem de kakanı lazımlığa yapabilirsin" şeklinde durumu normalleştirin.Bir süre lazımlığınız hayatınızın bir parçası olsun nereye giderseniz gidin lazımlığı da götürün.Dışarıya çıkmadan deyin ki lazımlığını da götürelim de tuvaletin geldiğinde yaparsın deyin.Böyle böyle öğrenecek emin olun.Çocuk klozete oturmak istemiyo zorla zorla oturtmaya çalışmak hem sizi hem çocuğu yıpratır

Aynı sorunu bende yaşadım.Sadece bir kez bundan sonra tuvaletimizi tuvalete yapalım dedikten sonra hiç sorun çıkarmadan bezi bıraktık. Ama bir süre sonra kaka konusunda sıkıntı yaşamaya başladık. Ne zaman kakası gelse, üşüdüm uykum geldi yatalım diyordu, olmadı evin içinde sürekli geziniyordu ben anlıyordum tabii kakası var.Çok sıkıntı çektim bir süre.Sonra benim sıcaklığıma ihtiyacı olabileceğini düşünüp alaturka tuvalette kendim tuttum kakası geldiğinde.Bir süre sonra sıkıntısız yapmaya başladı.Kendiliğinden klozete oturmak istediğini söyledi.şimdi sorunumuz ortadan kalktı. Hamileymişsiniz gerçi dediğim yöntemi yapabilecek misiniz bilmiyorum.umarım en kısa sürede çözersiniz.biliyorum çok zor bir durum.insanı çok üzüyor.

Yoo e demiyoruz nedenki canım valla kaka gitti annesine diorumki oda bikere yaptı fitil sayesinde ya
Tmm canım bir yakınım aynen senin gibi çişe alıstırmada sorun yaşamadı ama kakada cok sorunlar yaşadılar pedegog falan derken ortaya çıktıki bunlar kakaya ee iğrenc diyorlarmış hadi iğrencimizi ee mizi yapmaya gidelim diye

Cocuk bundan etkilenmiş kakanın igrenç bisey oldugunu ve icinden cikmamasi gerektiğine inanmis baya baya on gün yapmadigi oluyordu :KK43: neyseki siz oyle demiyormuşsunuz

Birde kaka tutma yapmama durumunu acaba babası ilgisiz mi diye degerlendirmişler babası ilgilenmeyen cocuk kaka olayinda sorun yaşarmış

X