4 yasındaki oğlum ve tuvalet sıkıntısı

Şu kitabı sipariş verdim ama ben zaten yalvarıyorum bizimkine pek de işe yarayacağını sanmıyorum çünkü diyorum her zaman kakalarında arkadaşlarını görmek istiyor yapmalısın vs vs bir sürü şey kitap da sanırım bu şekilde yaklaşıyormuş.. Sokol şurup var onu da içiremiyorum bir türlü. Çok kötü bir durum inş. kurtulur çocuklar en kısa zamanda bu alışkanlıklarındn.
İnşallah canım çok zormuş ya hamile olduğum için çokta hassasım kıyamıyom ama hayır vazgecmiyorum diyorum kendi kendime kötümü yapıyorum iyimi onuda bilmiyorum kızmıyorumda altına yap yani gerekirse yılarız annecim diyorum bişy olmaz diyorum oyyy oyy.

bana da yazar mısınız benim kızımda 33 aylık 1-1.5 yaşından beri kakasını bezine yapmıyoru ama son 3 aydır tuvalete de yapmıyor yapmıyor derken korkma fln yok kakasını tutuyor5 gün kadar neredeyse tutuyor.. kakası gelince uykum geldi yatalım vs hep bir bahane.. sonunda kakası iyice sertleşiyor ve sıkıntı sürekli kısır döngüdeyiz.
Attım canim

Kakasini 3 5 gun tutan bebislerin anneleri acaba cocuklarda kabizliktan dolayi popoda catlak vs olmus olabilirmi. Ben kizimda yasadim cunku. Biz tuvalet aliskangina hic bir sikinti yasadik cok sukur ancak 2 bucuk yas civari cocuk kaka yapmak istemez oldu tutuyordu. Ben kokusunu aliyordum vardi ama yapmak istemiyordu. Yapalim kizim diyince anne uyuyalim diyordu ve artik tutamayacagi zaman agliyarak kaka yapiyordu. Cunku poposunda catlak olusmus yavrumun. Kisir donguye girmistik dr goturdum catlak var dedi sicak su banyolari kremler vs verdi. Ancak kabizlik cozulmedikce sikayetimiz gecmedi. Bu sefer kabizligin altinda yatan sebebe yoneldik. Sonuc ineksutu alerjisi. O donem sute yeni baslamistik. Ineksutunu kesip kizimi keci sutune alistirdim ve tuvalet sikintimiz ortadan kalkti.

Kakasini 3 5 gun tutan bebislerin anneleri acaba cocuklarda kabizliktan dolayi popoda catlak vs olmus olabilirmi. Ben kizimda yasadim cunku. Biz tuvalet aliskangina hic bir sikinti yasadik cok sukur ancak 2 bucuk yas civari cocuk kaka yapmak istemez oldu tutuyordu. Ben kokusunu aliyordum vardi ama yapmak istemiyordu. Yapalim kizim diyince anne uyuyalim diyordu ve artik tutamayacagi zaman agliyarak kaka yapiyordu. Cunku poposunda catlak olusmus yavrumun. Kisir donguye girmistik dr goturdum catlak var dedi sicak su banyolari kremler vs verdi. Ancak kabizlik cozulmedikce sikayetimiz gecmedi. Bu sefer kabizligin altinda yatan sebebe yoneldik. Sonuc ineksutu alerjisi. O donem sute yeni baslamistik. Ineksutunu kesip kizimi keci sutune alistirdim ve tuvalet sikintimiz ortadan kalkti.

2 yasında cok erken baslamıssınız
muhtemelen cocukta alt beyınde bıseyler olusturdunuz bu tek basınıza asamazsınız yardım alın hıc normalmı sızce 2 senedır bu sekılde dırenmesı?

Benim kizim 3 yasinda.Bi donem senin anlatigina cok yakin davrandi ama ben hic bez secenegi sunmadim ona.Bol bol sut icirdim,sebze,meyve yedirdim kabiz olmasin diye.Kakasi geldigimde ikna edip tv karsisinda lazimliga oturttum.Tuttukca kabiz olur,kabiz oldukca korkar.Zor bi surec ama ikna edip tuvalete oturtmak lazim iste.Kolay gelsin,umarim cozersiniz.Bu arada ben stres oldukca kotuye gitmisti.

Bence pedagogla bı gorus. Renklı wc oturakları oluyo acaba oyle bısey alsan ılgısını ceker mı. Ama dogumunda yakınmıs bence ilk ıs pedagogla bı gorus.

Slm biraz erken olmuş tuvalet eğitimi
Ama eğer başlandıysa kararlı olunmalı bezi de tamamen hayatından çıkartman gerekir
Ben oğluma 2.5 yaşında verdim eğitimini 10 gün sürdü 3 günde çişi halletmiştik kakada sorun yaşadık 10 gün tuttu kakasını yine de bez bağlamadım
Kakadan ayrılmak çocuk için psikolojik olarak zormuş hiç ısrar etmedim arada götürdüm klozete otutturmadan ben tuttum daha rahat yapar diye bide sabahları bi çay kaşığı zeytin yağı verdim direnemedi artık

Güle güle kakalar isimli kitabı önericektim ben de.
Benim çocuklarıma faydası oldu, kakadan korkuyordu kızım, o hikaye işe yaradı.
Bunu da deneyin :KK66:

MRB BENİ OĞLUM 4 YAŞINDA girecek hala kaka yi yapamiyr tutuyor sonra kabız oluyor bende 15 gün denedim olmadı bez dışında yapmıyor cisi öğrendi 1 yıldır ama kaka yok yapmıyor çok sik kabız oluyor bide 33 haftalik doğdu çok sıkıntı çektim bide bu çıktı çık uzuluyrm yani çocuğum herseyim kiyamiyom sürekli kabızlık şikayeti çocuk gastiroloji bile götürdüm yemek yenmez se kaka yapamaz yemek yediği gün iki defa beze kaka yapyr tuvalte yapmıyor aşla otuymayı bile yapamiyor kokuyor çok Üzgünm ve sıkıntılı lütfen bana bir akıl verin coj çaresiz hisedyrm hem hamileken çok sıkıntı doğdu yine sıkıntı bu sefer kalp deliği iki defa fidik ameliyati kabızlık göz kayması gelişim geriliği yüzünm gulmedi 5 yıldır bir ben BIR ALLAH biliyor

MRB BENİ OĞLUM 4 YAŞINDA girecek hala kaka yi yapamiyr tutuyor sonra kabız oluyor bende 15 gün denedim olmadı bez dışında yapmıyor cisi öğrendi 1 yıldır ama kaka yok yapmıyor çok sik kabız oluyor bide 33 haftalik doğdu çok sıkıntı çektim bide bu çıktı çık uzuluyrm yani çocuğum herseyim kiyamiyom sürekli kabızlık şikayeti çocuk gastiroloji bile götürdüm yemek yenmez se kaka yapamaz yemek yediği gün iki defa beze kaka yapyr tuvalte yapmıyor aşla otuymayı bile yapamiyor kokuyor çok Üzgünm ve sıkıntılı lütfen bana bir akıl verin coj çaresiz hisedyrm hem hamileken çok sıkıntı doğdu yine sıkıntı bu sefer kalp deliği iki defa fidik ameliyati kabızlık göz kayması gelişim geriliği yüzünm gulmedi 5 yıldır bir ben BIR ALLAH biliyor
Canım benim cok gecmiş olsun valla ben dün bez bağlamak zorunda kaldım çünkü cocuğum resmen çöktü üşüyom diye ağlıyo yemekte yemedi en azından söylüyo diyorum kendi kendime tuvaletini.benimde öle işte çişte bi problem yok kakadada yok söylüyo ama kaka için bez istiyor.çok inatcı cok ara vermek zorunda kaldım hamile oldum için kontrolum vardı dün hala plasenta aşağda olduğu için yasaklarım var e oğlumuda ben tutuyorum kucagımda wc ye mecbur ara verdim napim ikisi sağlıklı olsunlarda öğreticez bi şekilde .

İnsan o kadar garip bir varlık ki, ilerki yaşlarda yaşayacağı çoğu psikolojik sorunun bu tuvalet eğitimi döneminde temelleri atılıyor. Biz bilmesek de, farketmesek de tuvalet eğitimi ile çocukları ileriki cinsel hayatlarına, özgüvenlerine, yaşamlarına hazırlıyoruz. 4 yaş için çok kötü yaklaşım ve alışkanlık olmuş. Lütfen çocuk terapistinden yardım alın. Benim söylediklerimin ayrıntılı bir şekilde ondan dinleyin. Çocuğunuz delikli şeylerden de korkuyor olabilir bu arada. Neyse yani her halükarda gidin.

Yorumların bir kısmını okuyabildim, belki benim söyleyeceğim şey söylenmiş olabilir :)

Uzun süre tuttuğunda, kakasını yaparken acı hissediyor ve bu durumdan korkuyor olabilir. Makatında çatlak olabilir. Korkmasının altında tıbbi bir sorun da olabilir. Yani son bağırsak ve makatla ilgili. Onun dışında psikolojik etmenlere ilgili arkadaşlar zaten gayet güzel yorumlar yapmış.

İlk tuvalet eğitimine geçtiğiniz zamanı belki net hatırlayamassınız ama bize şunu de demişti doktorumuz bir kere birisi onu korkutur ya da utandırırsa kakalarını dahi tutarlar.
Nasıl tutarlarki diye düşünmüştüm sizi okuyunca inandım.
Destek almanız uygun olabilir

Mrb hanımlar tsk ettim hepinize bunuda atlacagiz inşallah buda geçer elbet birgün tskler desteğinz için biraz daha ıyiz suan

Bence tuvalet egitimine hazir olmadan basladiginiz icin olmus. Su saatten sonra bi pedagogtan yardim almak sart.

Bizde oğluma 32 aylıkken bıraktırdık bezi.Küçük tuvaleti ne kadar kolay olduysa kaka o kadar problem oldu.Aylarca uğraştırdı.Yapmak istemez tutar,bu sefer kabız olur,evde deli danalar gibi döner,kakam var diye,yaparken kendini sıkar.Kızarır bozarır.Kabustu resmen.Bi yakınımızın da çocuğu,bu sıkıntıyı kayısı suyuyla atlattığını duyunca denedik bizde.3-4 günde bir zorla yapılan kaka hergün ve normal olmaya başladı.Sonra zaten normale döndü ve bıraktık meyve suyunu.Denemenizi tavsiye ederim

Iki yas tuvalet icin erken olmus.ayni zamanda bebeginiz tuvaletini yaparken zorlaniyor cani yaniyor.o yuzden yapmak istemiyor geciktiriyor.acilen cocuk cerrahina gidin.

X