Sevgili anneler 4 yaşında kızım var bu sene kreşe başladı. İlk başlarda 9.30 da hemen uykum geldi uyucam derdi ama 2 3 haftadır asla uyumak istemiyor. Zorla pijamasini giydiriyorum uyumayacağım diye ağlıyor bazen resmen. 9.30 da pijama giyme diş fırçalama derken zaten 10 oluyor saat. Sonra kitap okuyoruz ve sürekli sohbet etmek istiyor. Saat 11 i buluyor bazen. Bende yanında oturmaktan yoruluyorum artık. Kalkayım hadi kendin uyu diyorum korkuyorum diyor gitme diyor. Bide bunun yanında saçını parmağı ile karıştırıyor düğüm yapıyor bazen o düğümleri koparıp atıyor. Öğretmeni de farketmis söyledi. Elinden tutuyorum saçını tutmasın diye uyurken dediğim gibi yanında oturuyorum. 2 yaşında ayırdım odasını ilk ayırdığım zaman odasını çok sevdi hemen gidip uyumaya alıştı ama memlekete gittik orda mecbur aynı odada kalınca o zamandan sonra asla ayri yatmak istemedi. Bazen çıkıp yanıma geliyordu ama o da sağlıklı değil diye tekrar yatağına alıştırmaya çalıştım. Sonraları bu saç karıştırma ve koparma huyuna alıştı şu okul döneminde biraz pik yaptı. Ben ne yapmam gerekiyor bilemiyorum artık deneyimli tecrübeli annelerden yardım istiyorum. Yatağında ışık var onu açtık hiç uyumuyor daha da uykusu dağıldı öyle. Işığı kapatıp yanında uyuyorum korkmasın diye de perdesini araliyorum yanında da saatlerce oturduğum olmuyor bende çok yoruldum artık kendim ne dinlenebiliyorum ne kendime vakit ayirabiliyorum lütfen fikir verin bana.