• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşında çocuğa öğretilecek şey bu mudur! beynim durdu gerçekten

1. 4 yasindaki cocuga elbette peygamberini,Allahi anlatmakta bi sakinca gormuyorum ben, bende pedagog adem gunes tavsiyeleri ile buyutuyorum yavrularimi ama asla 4 yasindaki cocuga cennet cehennem, ölüm v.b kavramlar anlatilmaz. Cocuk ,madem cennet güzel öleyim hemen deyip kendine zarar vermesi kuvvetli bi ihtimal.

1. bilinçsizce öğretmiş hanımefendi bildiklerini,

1. aslında söyledikleri yanlış değil ama herşeyin bi yaşı ,zamanı vardır

Cehalet iste.
Yazik boylelerinin eline dusecek cocuklara.

cennetin lunapark gibi olduğunu söylemek gayet masum bir düşünce. ne var bunda? belki kadın din eğitimini yanlış vermiş olabilir çocuklara. ama "benim görüşüm" çocuklara din eğitimini vermek yönünde. 4-5 yaş absürd bir yaş değil...
Bu cennet mantığını genelde kim kullanıyor biliyor musunuz?İşıd gibi iğrenç topluluklar.Çocukları bu yolla kandırıp canlı bomba olarak kullanıyorlar .Yani pek de masum değil.Aile böyle öğretmek istememiştir belki bilemem orasını ama masum değil böyle öğretmek.

9 yaşından önce din eğitimi kesinlikle verilmeli. bu konuda sizinle tartışmayacağım. "ayrı dünyaların insanlarıyız.":KK51:
resmin neresi manidar?:KK66:
9 yaşına kadar dini eğitim verilmemeli değil, soyut kavramlar öğretilmemeli. Çünkü anlayamazlar. Beyin yapıları buna uygun değil. Bilim denen şeyden haberiniz var mı?

Evet ayrı dünyaların insanlarıyız, keşke bir dünya daha olsaydı da ayrı dünyalarda yaşayabilseydik.

4 5 yaş dini öğretmek için çok erken bir yaş degil öğretilebilir ama bu bayanın öğretme şeklinde sıkıntı var sadece. Çizgi filmlere de tepki göstermesini anlayabilirim çünkü çoğu çizgi film çocuklarının ruh sağlığını bozacak şeyler yayınlayabiliyor çizgi filmlerdeki subliminal mesajlar diye aratırsanız bulabilirsiniz. Fakat evet biraz aşırıya kaçmış ve tepkisini yanlış yöntemle göstermiş bir anne.

cennetin lunapark gibi olduğunu söylemek gayet masum bir düşünce. ne var bunda? belki kadın din eğitimini yanlış vermiş olabilir çocuklara. ama "benim görüşüm" çocuklara din eğitimini vermek yönünde. 4-5 yaş absürd bir yaş değil...

cocugunuz cennetin lunapark oldugunu her seyın serbest ve istedgımız kadar bol oldugunu öğrenip bu dünyada sizin koymaya çalıstıgınız kurallardan sıkılıp herhangi bir kendine zarar verme durumunu sorun etmezsiniz o zaman. ne de olsa lunaparka gitti...

cocuga dini öğretmekte sıkıntım yok yanlış öğretmekte çook büyük sıkıntılar var

Ben artık çocuklara bu konuların baskın bir şekilde anlatılmaması taraftarıyım.Anlatılır ama hani nasıl desem biraz yüzeysel.Hangi dine mensupsa.
Sonra o çocuk büyür,okur,geliştirir kendini,fikirleri oluşur.Hangi dine mensup olacağı,veya neye inanıp inanmayacağını kendi seçer.
Benim çocuğum yok,ilerde olursa böyle yetiştiririm.
Konu sahibi abla yapacak bir şey yok.Ailesine deseniz olmaz,terslerler.

bilmem, ben oyle düşünmüyorum,dininden veya dinlerden bi haber yetiştirilen çocuklar büyüyünce ateistliği tercih ediyor,
bu konuda ciddi araştırmalarım oldu maalesef ki sonuç böyle

Peki 4 yasindaki bebe bir an önce o lunaparka gitmek için kendine bir zarar verirse?

9 yaşına kadar dini eğitim verilmemeli değil, soyut kavramlar öğretilmemeli. Çünkü anlayamazlar. Beyin yapışarı buna uygun değil. Bilim dene şeyden haberiniz var mı?

Evet ayrı dünyaların insanlarıyız, keşke bir dünya daha olsaydı da ayrı dünyalarda yaşayabilseydik.
bilim denen şeyden haberim var çoook şükür. ama bilimin her dediğini kabul eden biri de değilim çok şükür.

keşke öyle bir imkanımız olsaydı. :KK49:

Aynen öyle. Cenneti lunapark gibi bi yer zannediyorlar resmen.

Tarif ettiği yer tam bi çocuk parkı; oyuncak var, istediğin kadar şeker yemene izin var, istediğin kadar bilgisayar oynayabiliyorsun...

"Etlerin yancak" dedi 4 yaşında çocuk parkta kendime gelemiyorum gerçekten. Annesinin laflarını tekrar ediyo belli ki.

daha önce karşılaştığım olmuştu bu tarz çocuklarla onların inancı çerçevesinde çarpık düşüncelerini düzelttim

"Allah merhametlidir." gibisinden, kendi düşüncemi empoze edemezdim çünkü.

ben dinden ziyade ahlak öğretmek isterdim çocuğuma. bir davranıştan birisi cezalandıracağı için korkmasını istemezdim. vicdanı öğretirdim kısacası.

bir şey daha derdim ama size sadece "kohlberg" diyeceğim, siz büyük ihtimalle anlarsınız zaten bilgili bir kadınsınız :KK52:

Bu cennet mantığını genelde kim kullanıyor biliyor musunuz?İşıd gibi iğrenç topluluklar.Çocukları bu yolla kandırıp canlı bomba olarak kullanıyorlar .Yani pek de masum değil.Aile böyle öğretmek istememiştir belki bilemem orasını ama masum değil böyle öğretmek.
Çok şükür Işid e katılma gibi bir durumum ve desteğim yok.
ancak cennet kavramını ben ve etrafımdaki binlerce insan da kullanıyor. bu kadar ön yargılı olmayın bence

Başlığı görünce aklıma neler gelmişti? Neyse ki hiçbirisi değilmiş...

Neden bu kadar tuhafınıza gitti ki? Herkes çocuğunu kendi değer yargılarına göre yetiştirir. Mesela siz yarın bir gün ebeveyn olduğunuzda çocuğunuzu kimin değerlerine göre yetiştireceksiniz? Bir yahudi, bir hristiyan, bir marksist, bir atesit yada kendiniz?

Lütfen ben çocuğumu yönlendirmeyeceğim demeyin. Elbette yönlendireceksiniz. Bir şeyin neye göre doğru yada neye göre yanlış olduğuna çocuğunuz kendi değer yargılarına göre karar verecek. Bu değer yargıları neye göre oluşacak? İlk aşamada ebeveynlerin yaşam biçimlerine göre...

Bir müslüman olarak bende çocuğumun açık seçik karakterlerin olduğu bir çizgi film izlemesini kesinlikle istemiyorum. Bazı çizgi film karakterlerinin büstiyerinden memeleri fışkırıyor. Ne gerek var çocukları böyle saçma sapan şeylerle büyütmeye?

Ayrıca doğru, ölüm kötü bir şey değildir. Bu eğitim için çocukların yaşları küçük olabilir o konuda haklısınız ama kadın yanlış bir şey öğretmemiş çocuklarına.

bilim denen şeyden haberim var çoook şükür. ama bilimin her dediğini kabul eden biri de değilim çok şükür.

keşke öyle bir imkanımız olsaydı. :KK49:

Başka konuyu buraya taşımak gibi olacak ama yazmadan edemedim. Bulunduğunuz bölüm için başka konunuzda size boşuna yer işgal ediyorsun, hakkıyla okuyacak olanın şansını elinden aldın demişlerdi de, tüh niye öyle diyorlar kıza diye sizin adınıza üzülmüştüm. Bu kafa yapısıyla bir bilim dalı okuduğunuza inanamıyorum. İnanmak istemiyorum daha doğrusu, bir de Hukuk yani. Yazık...

iş hayatımda çevremdekilerin çoğu Katolik.. çocuklarını doğdukları andan itibaren kiliseye götürdüler, kimse de bu yaşta - şu yaşta muhabbeti yapmadı.. kimsenin haddi de değil gerçi..

sorun öğretmek değil, yaşına uygun öğretmek.. benim çocuklarıma ilk öğrettiğim şey "kul hakkı" oldu mesela.. hak yemek, hırsızlık yapmak hatta yalan söylemenin kötü olduğunu ve neden kötü olduğunu biliyorlar.. insanlar elbette ki dinlerini öğretebilirler ama yaşlarına uygun olması gerekiyor..

Cennet kavramını çocukken bende biliyordum öğretildi İşıdçı filanda olmadık o kadar degil yani.

Başka konuyu buraya taşımak gibi olacak ama yazmadan edemedim. Bulunduğunuz bölüm için başka konunuzda size boşuna yer işgal ediyorsun, hakkıyla okuyacak olanın şansını elinden aldın demişlerdi de, tüh niye öyle diyorlar kıza diye sizin adınıza üzülmüştüm. Bu kafa yapısıyla bir bilim dalı okuduğunuza inanamıyorum. İnanmak istemiyorum daha doğrusu, bir de Hukuk yani. Yazık...
içim parçalandı hakikaten :KK61::KK61:

:cool:

Cennet kavramını çocukken bende biliyordum öğretildi İşıdçı filanda olmadık o kadar degil yani.
aynen ya.. öyle bir abartmışlar ki, anlamadım yani. gören de cenneti cehennemi öğrendik diye ışid'çi olduk sanır:KK45:

lütfen bu şekilde hakaret içeren msjlar yazmayın.
fikrinizi beyan edin ancak birebir hakaret etmeyin. kötü içerik butonuna bastım. umarım ilgilenirler

Back
X