belli ki evde hep böyle korkutuluyorlar yazık çocuklarakadınla samimiyet kurduysanız biraz bahsetsene, güzel bir dille kafalarının karışacağını filan anlat. eğer annenin eğitim tarzından kaynaklanıyorsa seni de dinleyip hak verirse çocuklara çok büyük bir iyilik yapmış olursun.
off çakma dindarliga ne gerek var bu yaşta böyle bilgilerle çocukların beynini sulandiriyorlar bence sende bakma oturup kendisi baksın çocuklarına
Aynen öyle. Cenneti lunapark gibi bi yer zannediyorlar resmen.Çocuklara soyut-somut kavramları ayırt edebilecekleri yaştan önce dini eğitim verilmemesi gerektiğinin güzel bir kanıtını görmüşsünüz.
Hani ne kadar erken o kadar iyi mantığı var ya bazı insanlarda, üzülüyorum o çocuklar için...
Yetişkin olduklarında ya aşırı dinci olacaklar ya dinden nefret edecekler. İkisinin ortası olması mümkün değil.Aynen öyle. Cenneti lunapark gibi bi yer zannediyorlar resmen.
Tarif ettiği yer tam bi çocuk parkı; oyuncak var, istediğin kadar şeker yemene izin var, istediğin kadar bilgisayar oynayabiliyorsun...
"Etlerin yancak" dedi 4 yaşında çocuk parkta kendime gelemiyorum gerçekten. Annesinin laflarını tekrar ediyo belli ki.
Kadının benim lafımla tavrını değiştireceğini ben de sanmıyorum.Kadına birşey söylemeyin, anlayacağını sanmıyorum.
Çocuklarla bir daha böyle bir şey yaşarsanız düzgün bir dille anlatın doğrusunu anlayabilecekleri şekilde. Şu iki günde ne verirsen kardır diye düşğn. Kadının zihniyetini değiştiremeyeceğine göre yapacak bir şey yok.
Çok normal tepkiler veriyorlar. Annelrinin babalarının anlattığından çok farklı şeyler söylüyorsun çünkü savunmaya geçmeleri normal. Yapacak bir şey yok sanırım, bir kaç gün idare edeceksin.Kadının benim lafımla tavrını değiştireceğini ben de sanmıyorum.
Gerçekten ilk an verecek tepki bulamadım çizgi film olayında, kardeşini suçlamasın diye kendi üstüme aldım sonra anlatmaya çalıştım onları yaşına uygun bi dille.
Ama parktan sonra gerçekten beynim durdu. Ben anlatmaya çalıştıkça savunmaya geçiyorlar üstelik. Annelerini yalanlıyomuşum gibi geliyo sanırım.
Herkes kendi çocuğunu kendi hayat görüşüne uygun olarak yetiştirmekte özgür ama her yaşın alabileceği ve alamayacağı bi bilgi düzeyi var.yazdıklarınız çok abartılı şeyler ancak benim de çocuğum olursa inşallah ileride küçük yaşta iyiyi, doğruyu, dini kavramları öğretmeyi düşünüyorum. tabii ki bu korkutarak değil ancak sevdirerek yaparım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?