4 yaş arkadasini tamamen kopyalama

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhaba. Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Çocuğum 4 yaşında. Yaklaşık 1 yıldır bir arkadaşı var . Mesela o şiveli konusuyor. Benimkide aynen o şekilde konuşmaya başladı. O ne yapıyorsa, tamamen onun konuşmasini yaptıklarını , yemek yemesini bile aynen kopyaladı. Sanki kendi kızım gitti. O çocuk geldi bizim eve. Üzülmeye başladım. Konuşması için çok emek vermiştim. O tatlı konuşmaları kayboldu. Ne var be . E...sek kafalı vs tamamen onun sözleri geldi.. cok üzülüyorum. Gorusturmesem de kızım üzülecek. Ne yapacağım bilmiyorum.baska da pek arkadaşı yok

Benzer durum kızım 5 yaşındayken bizim de başımıza geldi. Konuşmalar taklit edilse yine iyi o çocuğun davranışlarını bile taklit ediyordu kuzum. Önce öğretmeni uyardı beni bu konuda, öğretmen Çocuğun davranışlarından şikayetçiydi zaten. Ben de çocuğumun davranışlarındaki olumsuz hal ve hareketleri görünce çocuğumla arkadaşlık etmesini istemedim. Önce çok konuştum kızımla öğretmeni de çok konuştu değişen bir şey olmayınca çareyi okul değiştirmekte buldum bunu da kızıma açık açık söyledim. Önce üzüldü ama sonra yeni okulundan da çok memnun oldu.

Ben aynı binada oturuyorum. Kaçma şansım pek yok maalesef. Ama az gorusturucem sanırım artk başka çarem kalmadı. Aynen bende çok rahatsizim aynı davranışlar .

Benim kızım da arkadaşı sürekli yarış yaptığı için ondan öğrendi ve sürekli bi yarış halinde. Yemek yemeden tutun oyunlara kadar hep birinci olmak istiyor.
Konuşa konuşa biraz azaldı.
Yapacak bişey yok fazla görüştürmeyin ve bol bol konuşun anlamasını sağlayın.
Zaten anasınıfına gidince çok arkadaşı olacak.

Aynı benim çocuğum.. Inş bi an önce eylül ay i gelir de okula başlar. Yoksa halimiz harap. Günden güne o tatlı konuşmaları yok oluyor sanki. Aynen o kız geldi karşımda duruyor üzülüyorum

Yaa kıyamam... Belki de kizinizin çok arkadaşı yoktur, olana da bağlılığını böyle gösteriyordur. Şu an korona var ama oyun gruplarına falan yazdirsaniz, sosyal çevresi gelistikce belki de bu huyuna bir son verir.
O yaşlar biraz taklitin sevildiği yaşlar. Bizim apartmanda da bana dadanan bir kız var, yaşitiymisim gibi beni ziyarete gelip duruyor (annesi falan gelmiyor, sadece kız geliyor). Ne desem ertesi gün onun düşüncesiymis gibi onun ağzında:) . Benim bir dövmem var, aynı yere kalemle dövme çizip duruyor,buyuyunce o da yaptıracakmis. Benim kedim var,o da kedi alacakmis . Benim bir koleksiyonum var, o da aynı koleksiyona başladı (5-6 yaşlarında. Koleksiyon dediği 'ben de biriktiriyorum' diye benden alıyor her gelişinde uyanık) , o geldiginde sevdigim rusca bir çocuk şarkısı açıyorum her seferinde, bir gün bir baktım ki tüm şarkıyı ezberlemiş :))
Ondan biraz büyük bir yeğeniniz, kuzeniniz, arkadaşınızın çocuğu falan var mı? Şu salgın biraz azalinca gelsin iki kızla ilgilensin...belki rol model olarak onu almaya başlar. Agzibozuk komşu kızından iyidir:)

Görüştürme bence , yani acımasız gibi olacak ama başka bir yolu var mı ki ...

kvde oğlumu bakarken onun kopyasıydı konuşmaları çok şükür zaman ilerledikçe düzeldi oğlum

Rol model arıyorlar. Kızım 5 yaşında kuzeni ne yapsa aynısını yapıyordu ama iyi yönde. Zamanla kızım bıraktı. Şimdi daha iyi taklit etmeyi bıraktı ama arkadaş seçimi arttı.

Yoldan geçen 10 yaşlarında çocuklar konuşurken salak mısın dedi biri diğerine, 5 saniye sonra benim oğlan da salak mısınız demeye başladı arkadaşlarına. Gerçekten bazı şeyleri bir kez duymaları yetiyor. Sizinki yakın arkadaşmış çok normal. Çünkü birbirlerinden öğreniyorlar.

Çocuk bu kendinden büyüğü veya küçüğü bile anında çöpe yapabiliyor . Hepimiz yaşamışızdır bu durumu bende dahil. Dövme şive yarı argo kelimeler davranışlar var çevresinde ister istemez malesef engel olamıyorsunuz anlık şeyler. Sürekli başındayım bu sefer yine öyleydim ama eğer o tarz davranışlar da bulunan varsa hep yanlarındayım.
Gelip kızımın anne ben şapşal mıyım
Anne ben g.t müyüm sorularından çok üzülmüştüm çünkü
Hele ki vurma olayımız meşhur bizim. Benim kızım asla vuramaz vurma nedir bilmez çünkü canlıların asla ve asla canının yanmaması gerektiğini aşıladık,Pişmanım ama.
Şu an için uzaklaştırdım yerinde bir karar oldu ailesi de suçu başkalarının üzerine atmakla mükellefti çünkü . Şu an için harika eskisi gibi soru kalıpları eskisi gibi kibarlaşyı ama savunmayı öğretmenim değil sana zarar verene sende tepkini göstermelisin diyorum .
Sana eğer seninle veya başkalarıyla alakalı kötü konuşan varsa derhal oradan uzaklaşıp görüşmelerinin seninle oynamak istemiyorum demelisin aşıladım.
İnan evladım daha değerli iki insan dedikodusu beş çayı için evladımı hiç edemezdim ki nitekim öyle oldu aynı site içerisindeyiz bizde yzaklaşabilecekleri fazla alan yok ama herkes ederinle oynasın diye tepkimi koydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…