Anaokulu grubuna öğretmenlik yapmadım bir tek, o yüzden haklısınız tam bilemedim :) Artık kısmetse bir sürede anaokulu grubuyla çalışmak istiyorumCanim sanirim bizler okullarda aylara gore cocuklari ayirtettigimiz icin konu sahibi ay hesabina gore yazmak istedi konusunu. Cunku okul oncesi donemde yaslardan ziyade ayina gore gelisim daha onceliklidir:)
Sokakta kadınlar kazık kadar çocuklara şöyle aylık böyle aylık deyince kreş gruplarının aylara ayrıldığını bilemedim, kusura bakmayınOkul öncesi eğitimde çocuklar yasa göre değil, aya göre sınıflara ayrılırlar. 1 ay bile fark ettirir. Konu sahibi sadece 4 yaş dese 48 aylığa göre mi diyor, 52 ye göre mi 56 ya göre mi ne bilelim
Haklısınız. Küçücük çocukları eve kapatanlar var. Elindeki oyuncakla tv karşısında yıllarını geçiriyorlar. ya da anneler fazla anaçlıktan çocuğu göndermiyorlar bir yere. öğretmenlere büyük külfet bu davranışlar.Ben de bir eğitimci olarak size katılıyorum,
çocuklar "kendi ortamlarında" sosyalleşmeli,
bu en değerli dönemlerini "akranlarıyla" ve
olabildiğince
"eğitim ve oyun" ortamı içinde geçirmeli.
Kesinlikle çalışmalısın inanilmaz guzel bi duygu ben buyuk ogrencilerle calsiirken bu denli haz almıyorumAnaokulu grubuna öğretmenlik yapmadım bir tek, o yüzden haklısınız tam bilemedim :) Artık kısmetse bir sürede anaokulu grubuyla çalışmak istiyorum
Benim kizimda suan tam 48 aylik ve busene yazdirdim cocuk evde durup napcakki orda enazindan arkadas ortami olur kendi yaşıtlarıyla birlikte olur bıraz zaman geçirir sonucta oyun oynatiyorlar eglendiriyorlar eğlenirken öğreniyorlar evde sizinle beraber sıkılmicakmi
ben gecen sene vericektim kızımı yurt dışına cıkmamız gerektı 3 ay oyüzden veremedim ve evde çok sıkıldı
çok yanlış.
Benim kızım 5 yaşında bu sene 3. senesi.
Sen anaokulunu oyundan ibaret mi sanıyorsun?
Geçen sene kızımın yaş gurubu harfleri tanıdı, basit toplama çıkarma öğrendiler.
Her yaş gurubunun ayrı müfredatı var.
Bu konuda bu kadar bilinçsiz olman şu devirde çok enteresan ayrıca.
Benim oğlum da 48 aylık ve bu yıl 2. Yılı olacak kreşte. Seneye de anaokuluna gönderip sonra ilkokula göndermeyi planlıyorum.
Oğlum çok memnun okula gitmekten. Arkadaşları var, öğretmenlerini seviyor, gezileri oluyor sosyalleşiyorlar. Evde ne kadar ilgilensek dahi okul kesinlikle daha yararlı.
Yaşını dolduran çocukları niye şöyle aylık böyle aylık diyorsunuz ki.. Oldu olacak biz de yaşımızı 256 aylığım, 185 aylığım diye söyleyelim bari. Çocuk 4 yaşındaysa 4 yaşındadır işte 1 yaşına kadarki bebekler aylıktan hesaplanır. Benim öğrencilerim arasında kreşe ve anaokuluna gitmiş çocuklar daha başarılı ve ortama daha uyum sağlıyorlar.
4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar.[/QUOTE
katılıyorum sana bu yüzden ay belirttim..birde devlet okullarında katılıma göre yaş gruplandırması yapılıyor.yani benim görüştüğüm okulda 4 yaş grubu yok çünkü çocuk sayısı az 5 ve 6 yaş karma grup yapılacagı söylendi.bu yuzden de göndermek istemedim.sizinde söylediğiniz gibi çocuklar arasında gelişimleri açısından 1 ay bile fark ediyor..Okul öncesi eğitimde çocuklar yasa göre değil, aya göre sınıflara ayrılırlar. 1 ay bile fark ettirir. Konu sahibi sadece 4 yaş dese 48 aylığa göre mi diyor, 52 ye göre mi 56 ya göre mi ne bilelim
Anaokulu grubuna öğretmenlik yapmadım bir tek, o yüzden haklısınız tam bilemedim :) Artık kısmetse bir sürede anaokulu grubuyla çalışmak istiyorum
Oğlum Ağustos 2010 doğumlu yani sizinkinden bir yaş büyük
25 aylıktan beri kreşe gidiyor doğru okudunuz 2 yaşından beri
Biraz önce ben okulu özledim ne zaman açılacak dedi aynı okula 3. Sene gidecek anaokulunda 4. Senesi ve sıkıldığına dair en ufak bir durum yok evde daha çok sıkılıyor
Bir de 4-5 yaş aradı 5 yaş grubu olur ve her okulda bir sürü öğrenci var bir sonraki yıl da hazırlık olacaklar eğer sıkılacak olsalar o kadar çocuk okula gitmez bu kadar yoğun talep olmazdı
Bağımsız hayata ne kadar önce başlarsa uyum sağlaması o kadar kolay
Başka bir konuda da yazmışlardı ana sınıfı bir görev ya da bir sene gidip hevesimi alsın denilen bir yer değil sosyalleşme sağlıyor paylaşım öğreniyor zira artık ne geniş aile ne mahalle arkadaşı var
Fanus gibi evde yaşayacağına okulda sıkılsın daha iyi görüşündeyim
4 yasla 5 yaslar ayni yerdemi oluyormus?
ben yurt disindayim çocuklar ana okuluna 3 yasinda absliyor ( her yasin ayri sinifi var )
okullaara10 gun kaldi onlarda bende dort gozle bekliyoz okullarin açilamsini ( kizim ilk okul ikiye egçti, oglanin ana okulunda uçuncu sensi )
evet benim görüştüğüm okul katılım sayısına göre sınıf belirlenecek dedi...
Sokakta kadınlar kazık kadar çocuklara şöyle aylık böyle aylık deyince kreş gruplarının aylara ayrıldığını bilemedim, kusura bakmayın
Yaş grubu ile ilgîli bir şeyler yazmışsınız
Yukarda yazdım oğlum 25 aylık başladı o zaman ilk dönem yarım gün ikinci dönem tüm gün gitti aynı yaş 3 çocuklardı
Bir sonraki sene şimdi de gideceği okula geçtik karışık yaş uyguluyorlar 28 aylık da var 70 aylık da aynı sınıfta
Akran öğrenmesi modelini uyguluyorlar birlikte oynuyorlar büy
uyum sağlayabiliyor mı?
Mesajım eksik gelmişti tamamladım
Benimki 37 aylık başlamıştı uyum sağladı büyükler bazen onlarla oynamak istemese de koşturuyorlar birlikte düşünce falan sahip çıkıyorlar
Oğlum şimdi sitede her çocuk ile oynuyor büyük küçük fark etmiyor küçükleri kolluyor büyüklerle rahatça konuşuyor eşît görüyor onları da onlar büyük diye çekinmiyor
Oğlumun sınıfına 28 aylık başlayan kızın annesi de çok memnun bizim 3. Senemiz olacak onların da hatta muhtemelen 4 e de gidecek onlar başlayıp da bırakan yok denilecek kadar az
o zaman gondermeliydinizevet benim görüştüğüm okul katılım sayısına göre sınıf belirlenecek dedi...