blue_ismyheart
ben yaptırmadım yaaa bilmiyorum o an öyle düşündümbenim göndereceğim okulda 4 yaş gurubu varmı bilmiyorum.sizinki özel mi devlet anaokuluna mı gitti..
36 aylıkken devlet okuluna verdim ben.. 2-3 saat kadar gidip geliyordu..evde bakıcıyla oalcağına farklı bir ortamda arkadaşı olsun demiştim.blue_ismyheart
ben yaptırmadım yaaa bilmiyorum o an öyle düşündümbenim göndereceğim okulda 4 yaş gurubu varmı bilmiyorum.sizinki özel mi devlet anaokuluna mı gitti..
çok yanlış.Herkeze slm kk'nün tatlı bayanları.
Daha önce de anaokulu ile ilgili konu açmıştım.
Sizlere bir sorum olacak...
Benimde 4 yaşında oglum var.Devlet anaokuluna kayıt yaptırayım diye gittim.ön kayıt yaptırdık.kesin kayıt için gün verdiler.bizde istenilen evrakları (resimikimlik fot vs....)hazırlayıp gittik.
Fakat oğlum tam 48 aylık olduğu için seneye 1. sınıfa yası tutmuyor,o yuzden iki sene üst üste gönderirsiniz dediler.
Bende 2 sene anaokulundan sıkılacağını düşündüm ve bu yüzden kayıt yaptırmadım...
Önümüzdeki sene göndereceğim anaokuluna yani 5 yaşında...
Bilmiyorum doğru bir karar mı verdim....?
Bizim gibi 48 aylık olup bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı?
özellikle 4 yaş annelerinin fikirlerini bekliyorum.
şimdiden hepinize teşekkürler....
Bir eğitimci olarak katılıyorum. Çocuğun evde işi yok, çünkü dengi ve kendini geliştirebileceği bir ortam yok. En doğrusunu yapmışsınız. Bugünlerde çocuğu bağımsız yetiştirmek önemli. Hem oyun hem eğitim ve davranış gelişimi açısından. Ben kendi çocuğumda 2.5 yaşı tercih edebilirim ama 2 yaş da gayet ideal. Yarı zamanlı oyun gruplarıyla da başlanabilir. Sizi bu konuda tebrik ediyorum ilkokulda öğretmenlerine sorun çıkarmayacak böylece. Keşke her ebeveyn böyle bilinçli olsa. öyle sorumsuz velilerim var kiOğlum Ağustos 2010 doğumlu yani sizinkinden bir yaş büyük
25 aylıktan beri kreşe gidiyor doğru okudunuz 2 yaşından beri
Biraz önce ben okulu özledim ne zaman açılacak dedi aynı okula 3. Sene gidecek anaokulunda 4. Senesi ve sıkıldığına dair en ufak bir durum yok evde daha çok sıkılıyor
Bir de 4-5 yaş aradı 5 yaş grubu olur ve her okulda bir sürü öğrenci var bir sonraki yıl da hazırlık olacaklar eğer sıkılacak olsalar o kadar çocuk okula gitmez bu kadar yoğun talep olmazdı
Bağımsız hayata ne kadar önce başlarsa uyum sağlaması o kadar kolay
Başka bir konuda da yazmışlardı ana sınıfı bir görev ya da bir sene gidip hevesimi alsın denilen bir yer değil sosyalleşme sağlıyor paylaşım öğreniyor zira artık ne geniş aile ne mahalle arkadaşı var
Fanus gibi evde yaşayacağına okulda sıkılsın daha iyi görüşündeyim
Bir anaokulu öğretmeni olarak cevapliyoeum. Bence 2 yil anaokuluna gitmesi onun gelisimi acisindan cok daha yararli olacak. Zannetmeyin ki 2 sene ust uste hep ayni seyleri yapacak. Oyle olmuyor surekli yeni aeyler kesfediyor. Bakin benim bazi ogrencilerim 3 bazilari 2 bazilari da 1 yil anaokuluna gelirler. Inanin ne kadar cok anaokuluna giderse ilkokulda o kadar pozitif ve sosyal ohrenciler oluyorlar. Zira kendi bebegim icinde ayni dusuncedeyimHerkeze slm kk'nün tatlı bayanları.
Daha önce de anaokulu ile ilgili konu açmıştım.
Sizlere bir sorum olacak...
Benimde 4 yaşında oglum var.Devlet anaokuluna kayıt yaptırayım diye gittim.ön kayıt yaptırdık.kesin kayıt için gün verdiler.bizde istenilen evrakları (resimikimlik fot vs....)hazırlayıp gittik.
Fakat oğlum tam 48 aylık olduğu için seneye 1. sınıfa yası tutmuyor,o yuzden iki sene üst üste gönderirsiniz dediler.
Bende 2 sene anaokulundan sıkılacağını düşündüm ve bu yüzden kayıt yaptırmadım...
Önümüzdeki sene göndereceğim anaokuluna yani 5 yaşında...
Bilmiyorum doğru bir karar mı verdim....?
Bizim gibi 48 aylık olup bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı?
özellikle 4 yaş annelerinin fikirlerini bekliyorum.
şimdiden hepinize teşekkürler....
Canim sanirim bizler okullarda aylara gore cocuklari ayirtettigimiz icin konu sahibi ay hesabina gore yazmak istedi konusunu. Cunku okul oncesi donemde yaslardan ziyade ayina gore gelisim daha onceliklidir:)Yaşını dolduran çocukları niye şöyle aylık böyle aylık diyorsunuz ki.. Oldu olacak biz de yaşımızı 256 aylığım, 185 aylığım diye söyleyelim bari. Çocuk 4 yaşındaysa 4 yaşındadır işte 1 yaşına kadarki bebekler aylıktan hesaplanır. Benim öğrencilerim arasında kreşe ve anaokuluna gitmiş çocuklar daha başarılı ve ortama daha uyum sağlıyorlar.
4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar. Aslında ben ilkokul 1.sınıfa 7 yaşında başlanması taraftarıyım. Üniversitenin ilk yılı reşit olmayınca çok problem çıkıyor.
Bir eğitimci olarak katılıyorum. Çocuğun evde işi yok, çünkü dengi ve kendini geliştirebileceği bir ortam yok. En doğrusunu yapmışsınız. Bugünlerde çocuğu bağımsız yetiştirmek önemli. Hem oyun hem eğitim ve davranış gelişimi açısından. Ben kendi çocuğumda 2.5 yaşı tercih edebilirim ama 2 yaş da gayet ideal. Yarı zamanlı oyun gruplarıyla da başlanabilir. Sizi bu konuda tebrik ediyorum ilkokulda öğretmenlerine sorun çıkarmayacak böylece. Keşke her ebeveyn böyle bilinçli olsa. öyle sorumsuz velilerim var ki
Okul öncesi eğitimde çocuklar yasa göre değil, aya göre sınıflara ayrılırlar. 1 ay bile fark ettirir. Konu sahibi sadece 4 yaş dese 48 aylığa göre mi diyor, 52 ye göre mi 56 ya göre mi ne bilelimYaşını dolduran çocukları niye şöyle aylık böyle aylık diyorsunuz ki.. Oldu olacak biz de yaşımızı 256 aylığım, 185 aylığım diye söyleyelim bari. Çocuk 4 yaşındaysa 4 yaşındadır işte 1 yaşına kadarki bebekler aylıktan hesaplanır. Benim öğrencilerim arasında kreşe ve anaokuluna gitmiş çocuklar daha başarılı ve ortama daha uyum sağlıyorlar.
4 yaşındaki çocuk anaokuluna verilmez doğal olarak. Yerinizde olsam 4 yaşında kreşe, 5 yaşında anaokuluna veririm. 6 yaşında ilkokula başlar.