4 senelik ilişkim nerde yanliş yaptim

milanali

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2022
1
-11
27
Bir arkadaşimin sorusu lutfen olumlu fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim...
4 yıllık bir ilişkim vardı. Herşey çok güzel gidiyodu. İlk buluşmada annemle gittim yanına. İkinci buluşmaya ailemle tanışmaya geldi. Ailemi çok beğendiğini ve hiç böyle beklemediğini dile getirdi. Konuştuğum çocuk eve gidince abim 4 milyar istemiş. Bende o kadar para yok abi diyince konuşma devam ederken abim bir mesajında küfür kullanmış . Kardeşim ben seni denedim ruh hastası mısın sende yoksa ben sana veriyim diyerek lafı çevirmiş abim. Sonra bana saatler sonrasnda dedi abin böyle böyle yaptı diye anlattı. Ben abimin adına özür dileyip sakın 1 TL bile para gönderme dedim. Gönderirsen beni sil, hakkımı helal etmem dedim. Babamı ara onunla konuş dedim. Babamla konuştuktan sonra beni aradı baban benimle konuşurken nerdeyse ağlıcaktm dedi. Baban annen için canımı veririm, senin için susucam dedi herneyse ailelerimiz telefonda konuştu tanıştı. Mesafe olduğunda yüzük takmak istediler ilk tanışmada babam ve annem oturup ilk önce yüz yüze knşlm dedi. Sonrasnda yüzükleri takılır hayırhayır işi uzamaz dedi ailem. Erkek arkadaşımın annesi babası da bu dediği laftan dolayı ailemi takdir etmiş. Ailelerin tanışcağı gün belli oldu. O gün geldiklerin babaannem balkonda karşıladı abim ve babam yanlarına indi. Biz içeri girdiklerinde hoşgeldin yapabildik. O gün de ailevi sıkıntılarmz vardı. Konuştuğum çocukla tartışmştk buraya gelmeden önce ailesiyle. Ben uzatcaktm ailelerin tanışmasını herşey ayarlandı yanlış anlarlar diye uzatmak istemedim söylemedim de. Annem o gün anneannemin kanser olduğunu öğrendi ve babamla da Tartışmşlardı. Hoşgeldin nasılsınız diyip oturdu yanlarında başka konuşmadı. Ama babam, amcam, babaannem muhabbet edip konuştular. Yanlarında bende oturamadm fazla. İçerde yemeği hazırlayıp çayı demledim. Herşey yendi içildi sonrasnda biz balkondan uğurladık misafirleri balkonla mahalle bir gibi apartman değil. Giderken yolluklarına kadar düşünüp koydum yiceklerini. Annesiyle babaannesine tülbent koydm. Sabah eve gittiğinde ailesinin olumlu bakmadığını söylediAnnemin o gün konuşmamasını yanlarında oturamamı yanlış anlamşlar. Bu yüzden 4 yılımız bitti. Sonrasında annem annesiyle konuştu sevenleri ayırmayalım günah dedi. Ben annesine yalvardım bizim için son bi şans verin dedim. Babaannem konuştu annesi, bizim kararımız kesin neyi anlamak istemiyosunuz dedi kapattı. Babam erkek arkadaşımın babasını aradı olumsuz düşündüklerini söyledi. Her yerden yazdım konuştuğum çocuğa durumu anlattım olmaz ailem olumlu bakmıyo senin annenin yaptığı o gün benim bile zoruma gitti diyerek bitirdi. Ailemin kıyafetini küçümsedi, halıda iki tane bişey gördü diye yüzüme vurdu evi bile süpürmemşnz dedi yemeklerini hazırlayıp arkasndan kola fanta getirdim yemeğin yanında getirmen gerekmiyo muydu diye lafını yaptı . Kaç kere arayıp yazmama rağmen sürekli engelledi olumsuz cevaplarr verdi... O kadar büyük hayatımız olmuş mu sizce? Siz bu durumda olsanız napardınız?

Aileler niye bu kadar işin içinde? İlk buluşmada anneyle gitmek ikincide aileyle tanışmak. Bunları okuyunca insan diyor hemen evlenecekler herhalde üstüne 4 sene ilişki yaşamışsınız. Ailelerin bu kadar dahil olduğu ilişkilerin yine aileler yüzünden bitmesi anormal değil.

Bu durumda olsaniz ne yapardiniz demissiniz ya Allah kimseyi bu duruma dusurmesin.

Ilk bulusmada annenizle gitmissiniz, 2.bulusmada ailenizle tanismis, 3.de abiniz borc istemis, 4.de siz annesine yalvarmis ve son bir sans istemissiniz, 5.de babaanneniz konusmus, 6.da babaniz erkek arkadasinizin babasini aramis.

Ailesini yolcu ederken yolluklarina kadar dusunmeniz, tulbent koymaniz tam isabet olmus.

Bence erkek arkadasinizi gidip ailesinden istemediginiz icin sorun olmus. Bir de onu deneyin derim

Son düzenleme:
4 yıllık bir ilişkim vardı. Herşey çok güzel gidiyodu. İlk buluşmada annemle gittim yanına. İkinci buluşmaya ailemle tanışmaya geldi. Ailemi çok beğendiğini ve hiç böyle beklemediğini dile getirdi. Konuştuğum çocuk eve gidince abim 4 milyar istemiş. Bende o kadar para yok abi diyince konuşma devam ederken abim bir mesajında küfür kullanmış . Kardeşim ben seni denedim ruh hastası mısın sende yoksa ben sana veriyim diyerek lafı çevirmiş abim. Sonra bana saatler sonrasnda dedi abin böyle böyle yaptı diye anlattı. Ben abimin adına özür dileyip sakın 1 TL bile para gönderme dedim. Gönderirsen beni sil, hakkımı helal etmem dedim. Babamı ara onunla konuş dedim. Babamla konuştuktan sonra beni aradı baban benimle konuşurken nerdeyse ağlıcaktm dedi. Baban annen için canımı veririm, senin için susucam dedi herneyse ailelerimiz telefonda konuştu tanıştı. Mesafe olduğunda yüzük takmak istediler ilk tanışmada babam ve annem oturup ilk önce yüz yüze knşlm dedi. Sonrasnda yüzükleri takılır hayırhayır işi uzamaz dedi ailem. Erkek arkadaşımın annesi babası da bu dediği laftan dolayı ailemi takdir etmiş. Ailelerin tanışcağı gün belli oldu. O gün geldiklerin babaannem balkonda karşıladı abim ve babam yanlarına indi. Biz içeri girdiklerinde hoşgeldin yapabildik. O gün de ailevi sıkıntılarmz vardı. Konuştuğum çocukla tartışmştk buraya gelmeden önce ailesiyle. Ben uzatcaktm ailelerin tanışmasını herşey ayarlandı yanlış anlarlar diye uzatmak istemedim söylemedim de. Annem o gün anneannemin kanser olduğunu öğrendi ve babamla da Tartışmşlardı. Hoşgeldin nasılsınız diyip oturdu yanlarında başka konuşmadı. Ama babam, amcam, babaannem muhabbet edip konuştular. Yanlarında bende oturamadm fazla. İçerde yemeği hazırlayıp çayı demledim. Herşey yendi içildi sonrasnda biz balkondan uğurladık misafirleri balkonla mahalle bir gibi apartman değil. Giderken yolluklarına kadar düşünüp koydum yiceklerini. Annesiyle babaannesine tülbent koydm. Sabah eve gittiğinde ailesinin olumlu bakmadığını söylediAnnemin o gün konuşmamasını yanlarında oturamamı yanlış anlamşlar. Bu yüzden 4 yılımız bitti. Sonrasında annem annesiyle konuştu sevenleri ayırmayalım günah dedi. Ben annesine yalvardım bizim için son bi şans verin dedim. Babaannem konuştu annesi, bizim kararımız kesin neyi anlamak istemiyosunuz dedi kapattı. Babam erkek arkadaşımın babasını aradı olumsuz düşündüklerini söyledi. Her yerden yazdım konuştuğum çocuğa durumu anlattım olmaz ailem olumlu bakmıyo senin annenin yaptığı o gün benim bile zoruma gitti diyerek bitirdi. Ailemin kıyafetini küçümsedi, halıda iki tane bişey gördü diye yüzüme vurdu evi bile süpürmemşnz dedi yemeklerini hazırlayıp arkasndan kola fanta getirdim yemeğin yanında getirmen gerekmiyo muydu diye lafını yaptı . Kaç kere arayıp yazmama rağmen sürekli engelledi olumsuz cevaplarr verdi... O kadar büyük hayatımız olmuş mu sizce? Siz bu durumda olsanız napardınız?
Anladığım kadarıyla resmen sizi küçük görmüşler beğenmemişler kendilerine layık görmemişler diye bahane arayıp bitirmişler. Yani yemekten sonra kola ikram etmenizi gülünç bulmuşlar ki bence bunda bı şey yok. Halı da kır ile sizi yine küçümsemiş. Resmen soğumuşlar sizden bence hatayı kendinizde aramayın onlar fazla havalı egoluymuş

İnsanlara tüm aile bireylerini araya sokarak neden yalvarıyor kadaşınız? Bana hem acele edilmiş hem de kibirli insanlar gibi geldi. İyi olmuş daha başında bitmiş.

arkadaşınıza deyin olabildiğince uzak dursun
onlarda açık aramaya gelmiş gibiler bir eve misafir gidiliyorsa kusurlar kapatılmalı adap görgü kuralıdır
anneniz mod olarak düşmüş olabilir siz gerekli açıklamayı yapmışsınızdır zaten
ama abinizin en başta yaptığı saçmalık o ney öyle
bence abinin yaptığını ailesine anlatmış asıl sebep abi
geri kalan bahane
kız arayıp kendini değersizleştirmesin 4 yıllık değil isterse 40 yıllık olsun evlenseler de bu aile ayırır baksana oğlan kendi aile görüşünü benimsemiş

Ailesini arayıp bir şans istemeniz gurur kırıcı olmuş iki ailenin bu kadar iletişim halinde olması çok ilginç herkes herkesi arayıp dil döküyor senden başka herkes ilişkinin içinde bir daha arayıp bunları kendini rezil etme

Konuştuğum çocuk eve gidince abim 4 milyar istemiş. Bende o kadar para yok abi diyince konuşma devam ederken abim bir mesajında küfür kullanmış . Kardeşim ben seni denedim ruh hastası mısın sende yoksa ben sana veriyim diyerek lafı çevirmiş abim.
Bne buna şaşırdım.
Abin rahatsız mi? Damat adayından 4 bin isteyip, sonra küfredip, seni denedim demekteki amacı neymiş?
Boyle bir deneme usulü mu var?

Ben ce görüştüğüm cocuk seni gerçekten istememiş.Ailesine topu atıyor. Sen de kurtulduğuna şükret bugün halıdaki izi sorun eden yarın neleri sorun etmez.Abinin para istemesi büyük bir problem aile karşısında kötü bir aile imajı çizmiş.Esas problem abinin davranı si da olabilir.Ama seni sevmemiş ve sıkıntıya girmek istememis . Kısmetini daha hayırlı yerlerde ara kimseye yalvarma .Belki bugün evet dese ileride sen yalvardın diyecek ve hicbir kıymetin kalmayacak

İki tarafta çok saçma ama en saçma olan sizin tarafınız. Tanıştığı insandan borç isteyen sonra küfreden abi, misafirlere hoş geldinden başka bir şey demeyen anne, sevenleri ayirmayalim diye karşı tarafı arayan anne bir de babanne aramış peşine yetmemiş bir de babaya aratmışsınız. Kusura bakmayın ama karşı tarafın düşündüğü şey bunlar kızı bize kakalamaya çalışıyor . Bı ayaklarına kapanmamışsınız.

Her gün şaşıracağim daha ne olabilir derken bir yenisi ekleniyor gercekten 🤦🏻‍♀️

Konu sahibi bakın simdi iki kisi birbirini sever, tanır,anlasir hayati birlikte yasamak isterler ya hani?sonrasinda da adettendir aileler isteme öncesi bir tanısır akabinde isteme olur herneyse..Bunlar orf adetler gereği olur? Yaslar kac nerede yasıyorsunuz bu kafalar neden hala bu devirde böyle şaşırdım.

Ailelerin karismasi sacma,ciddi düsündügünüz kisinin yorumlari malca ,ailenizin üzerine tekrar aramasi üzücü ve sizin de üstelemeniz HATA!
Böyle is olmaz zaten olsa da bosanırdınız hayirlisi olmus.

Arkadaşın yatıp kalkıp şükretsin, şükür namazı kılsın ki kurtulmuş o kendi fikri dahi olmayan adamdan ve kendilerini beğenmiş, halden anlamaz aileden. Hatta gereksiz yere fazla bilr üstüne düşmüş tüm aile karşı tarafı sürekli arayarak. Bu insanlar daha evlenmeden sizlere böyle davranıyorlarsa evlendikten sonra size zehir ederlerdi evliliği.
Kendileri kraliyet ailesinden mi gelmişler acaba 😒 Yerdeki 2 lekeler, kolaya takılacak ne var?!
4 senelik ilişkide de malesef adam arkadaşına pekte değer vermemiş. Değer veren insan aileye tavrını koymasını da bilir. Gereksiz şeylerle huzursuzluk çıkarıp, ilişki bitirmez.

Abinizin olayı korkunç bence. Ben olsam ne oluyor bu nasıl aile derdim.
Annenizin ne olursa olsun az konuşması, konuşmaması çok ayıp. Ne yaşanırsa yaşansın orda surat asılmaz, soğuk durulmaz ev sahibi olarak.
Evde toz varsa, süpürülmemişse de hiç hoş değil.
Kıyafetler ev kıyafetiyse de hoş değil, ama yöresel giysiler vs. ise temizse onlar abartmış.
Ailecek yalvarmanız tek tek aramanız korkunç bri durum. Siz kız ailesisiniz ne diye zorluyorsunuz yahu.
Bu arada en büyük sorun erkek arkadaşınızın sizi yeterince sevmemesi. Sevse bir şekilde tolere eder, ailesini ikna ederdi.

X