4 senedir evliyim çocuk sahibi olamadık sizce tüp bebek mi olmalıyım

xesraxx

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2022
209
63
26
Merhaba 4 senedir evliyiz bebek sahibi olamadık 1 sene korunduk yani yaklaşık 3 senedir çocuk olması için mücadele ediyoruz ama malesef olmuyor. Kadın doğuma gittiğimde polikistik over sendromu olduğunu söyledi bu bebek olmasına engel olmadığını söyledi ama benim anlamadığım neden 3 senedir olmuyor eğer engel değilse. Rahim filmine kadar herşeye de bakıldı üstelik. Size sorum tüp bebek mi denemeliyim? Devlette yapılıyormuş ama çok kararsızım.

Kendimi çok yetersiz hissetmeye başladım eşimde bende çocukları çok seviyoruz artık bizimde bir bebeğimiz olsun istiyorum. Toplum baskısı da çok olmaya başladı bir takmıyorsun iki takmıyorsun ama üçüncüye takıyorsun ve bu durum çok üzüyor beni. İçimi birilerine hep açmak istiyordum ama cesaret edemedim ya acır gibi bakarlarsa diye düşünüp durdum ve burda benim gibi olanlar olduğu için buraya yazmak istedim

Canını sıkma canim Bi uzmanla görüşmenin lazm tup bebekte kesin olacak diye Bi garanti yok sonuçta maddi manevi çok masraflı zaten eğer gerekli bütün testlerinin yapılıp Bi sknti yoksa ben senin yerinde olsam beklerdim biraz daha

Evet haklısınız bu ayın 30 unda başka bir hastaneye gideceğim arkadaşım önerdi çok memnun kalmış bakalım oradaki doktor ne söyleyecek o hastanede tüp bebekte yapıyorlarmış devlet hastanesi olduğu için ücretsizmiş ama açıkçası çok kararsızım çaresizlik insana herşeyi düşündürüyor inşallah buna gerek kalmadan hamile kalırım çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Bende 2 yıllık evliyim çikolata kisti var bendede bana raporda çıkmadı evliliğim en az 3 yıl olması gerekiyormuş ama ben umursamadım paraylada olsa yaptırdım biraz tuzlu oluyo ama plsun değer sende kendini üzmektense dene senin evliliğin daha uzun sana rapor çıkar rabbim isteyen herkese sağlıcakla versin inşallah

Ücretsiz değil canm hiç bir devlet ücretsiz yapmıyor bu işlemi devlette çıkarılan rapor için uygun olursan sadece özele göre makul Bi fiyat ödüyorsun

Her şey yolunda olsa bile çocuk sahibi olamayabiliyorsunuz, bizde de hiçbir sorun bulunamadı o yüzden sebepsiz infertilite tanısı aldık. Artık çok fazla var maalesef, 3 sene çok uzun bir süre. Her şey yolundaysa tüp bebekle şansınız yüksek oluyor sebepsiz infertilitede, hamile kalamadıkça insanın psikolojisi çok bozuluyor o yüzden daha fazla vakit kaybetmeden tedaviye başlamanızı öneririm.

Canım Bence maddi imkanın var ise bekleme yaptır. Ama Gideceğin doktor cok onemlı tüm her şeyı gmz onunde bulundururak İlk transferınde tutması ıcın guzel ılerlemesı lazım surecının.
Ben 2 kere denedım Bırı olumsuz oldu dıgerı tuttu 8 haftalıkken kallbi durdu. Mesela Bunjn sebebı genetık bozuk embrıyo daha fazla ılerlemezmiş. O yuzden genetık test yapılması gerekıyormuş embrıyoya denildi. Tabı benım ılkı tutmadıgı ıcın /. De Yapılıyormuş genetık tanı Ama yapmadılar. O yuzden Iyı araştır doktorunu eşinde kendını baktırsın Inankı Pcos oluo da dogal gebe kalan cok Vardır bI sıkıntı rabbım buyuk Cozum bulunur

bizim de tek problem polikistik överdi 2 sene olmadı biz direkt tüp bebek yaptırdık özelde ve ilk denemede kızım oldu çok şükür bence 3 sene uzun bir zaman daha fazla beklemeyin derim

Aminn inşallah Allah razı olsun sizden Devlet hastanesinde mi tüp bebek yaptırdınız tedavi süreci vs. nasıl oluyor

Ücretsiz değil canm hiç bir devlet ücretsiz yapmıyor bu işlemi devlette çıkarılan rapor için uygun olursan sadece özele göre makul Bi fiyat ödüyorsun
Aaa öyle mi ben ücretsiz sanıyordum bakalım inşallah fazla bir ücret çıkarmazlar daha doğrusu tüp bebeğe gerek kalmaz inşallah

Evet gerçekten psikolojisi bozuluyor insanın bu süreç çok yıpratıyor insanı. Bakalım bu gideceğim hastanedeki doktordan memnun kalmazsam başka iyi bir doktor araştırıp giderim tedavi olmam lazımm sizinde dediğiniz gibi gerçekten 3 sene çok uzun bir süreç

Merhaba. Size yapılan testler dışında eşinize de bakıldı mı? Polikistik evet engel değil ama hamile kalmayı zorlaştırabiliyor. Belki eşinizde bir problem vardır?
Eşim gitti muayene oldu fakat herhangi bir sorunu çıkmadı çok şükür bir de benim kilo sorunum var birden kilo aldım 50 kilo ile evlendim 2 sene de 70 kiloya geldim ve polikistikte kilo çok etkiliyormuş

Aminn inşallah Allah razı olsun sizden Devlet hastanesinde mi tüp bebek yaptırdınız tedavi süreci vs. nasıl oluyor
Benimki fakülte hastanesi yarı özel yarı devlet. Ben yumurta toplattım şuan 2. Adetimi bekliyorum kontrole gidicem rahim hazırlama işlemi yapılcak sanırım ilaçlar iğneler yine bakalım 3 gün var adetime kaç tane embriyom var onu bile bilmiyorum kontrolde öğrenicem herşeyi

Aminn inşallah çok teşekkür ederim tüp bebekte gerçekten çok zor Rabbim kimseye tüp bebek yaptıttıracak vaziyete getirmesin inşallah dediklerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim tekrardan

Ben adette olamıyorum çok düzensiz oluyorum bu kistten dolayı sanırım inşallah sizinde benimde bekleyen herkesinde bebeği olur

Devlette ilk aşılama ile başlıyorlar infertilite bölümüne gidince ama ben prof gittim özelde boşa yaptırmışsın çok düşük şanslı ve eşinle birlikte olma ile aynı şey dedi sonra öncelik erkek muayenesi dedi ve eşime bakıldı sprem DNA yapısı bozuk çıktı sonra onu düzelttik 6 ay deneyin olmaz ise tüp bebek dedi 6 ay olmadı şimdi tüp bebeğe başladık önerim özele gitmeniz çünkü devlet sadece sperm sayısını kontrol ediyor özel yapısı hızı DNA’sı ve bi kaç şeyine daha sen de bi problem çıkmamış zaten eşin bi kontrol ettirsin ben de 3 senelik evliyim 2,5 senedir deniyoruz olmuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…