• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 günlük tatilde ailelere Nasıl gideceksiniz?

Kayınvaliden ile aynı şehirdesin sanırım, onlarla zaten sürekli görüşüyorsun. Arefeden bir gün önce kv git daha sonra eşinde gelsin kalın oradan da annenlere geçin.

Bayramda gitmek zorunda mısınız? Sizin izniniz varsa bayramdan sonra izninizi annenizin yanında geçirin. Ya da sen annene git, o da kendi annesine gitsin. Benim eşim her bayram, her tatil habire annemlere gitmek ister. Bunu kendisi istiyor baştan beri. Değer gördüğü yer olduğu için tabii. Kayınvalidem de ilk zamanlarda bozuluyormuş habire annemlere gitmemize. Bize hiç demedi ama çevremdeki insanlara ağlamış ve oğlunu benim götürdüğümü falan söylemiş. Ben bunu eşime söyledim, bak annen çok bozuluyor, her bayram gitmeyelim falan dedim, sallamadı. Aynı şehirde oturuyoruz, anneme her zaman gidebiliriz ama sizinkiler 5-6 saat uzakta, böyle fırsat bulunmaz dedi. Annesine bu durumu anlatmış, annesi de hak vermiş ve konu kapandı. Bence eşinizle konuşun, önce o ikna olsun sonra annesini ikna etsin.
Zor iş valla her bayram bu sıkıntıyı çekmek. İnsanların anlayışlı olması ve orta yolun bulunması lazım.

Arefeyi kayınvalidenlerde geçirip bayramın 2 gününü annelerde sonra 3. Gün yine kv de olabilir

Biz gitmiyoruz memleketlere bu bayram
Oh bee :) yol çekemicez 4 gün için
Üstelik eşim ve ben oruç tutmuyoruz, bayram kutlamak aşırı saçma geliyor bu yüzden

Arefe ve bayramın ilk gününü annenizde geçirin, sonra yaşadığınız şehre dönün,yani kayın ailenize gidin.

İlk bayram üstelik kaybınız olmuş,ailenize gidin.
Böylece diğerlerine de ailenize gitmemezlik etmediğinizi göstermiş olun.

• Beğen
Reactions: GCA
Ilk gün gidin kv ye akşamüstü yola çıkın 2 günü de orda geçirin akraba falan gezmeyiverin bu bayram ne olacak şahsen biz birinci günü anneme gidicez ikinci günü 1 haftalık tatile ve akraba gezmeyi düşünmüyoruz aman bize gelmedin diyene annem uzakta benim ona gittim siz burdasınız zaten de gec

Arkadaşlar evlendiğim ilk günden beri kayınvalide ile sorunlar yaşıyoruz. Gelmiyorsunuz etmiyorsunuz aramıyorsunuz diye. Hep bi trip surat. En son geçen ay da patlak verdi. Yüzüme çat çat lafları söyledi. eski konularımı okuyabilirsiniz. O günden beri de hep soğuk bana karşı. Bu arada haftada 1 mutlaka görüşürken 2-3 güne 1 ararken oldu bunlar. Şimdi hiç aramıyorum. Görüşme sıklığımız da 10 güne 2 haftaya çıktı. Ne yapsam yaranamadım ve aslında beni hiç sevmediğini bencil olduğunu düşünüyorum. Her neyse yüzüme çat çat laf söylerken dedem hastanedeydi bu olayın bi hafta sonrasına da vefat etti. Cenazeye gittik ertesi gün defnedip geri döndük. Annemi tek basına bırakıp geldik yani iş dolayısı ile. Üstüne Ramazan girdi eşim oruçlu oruçlu yol çekip yorulmasın diye memlekete gidelim demedim. Ama aklım annemde hep. Bu süreçte eşim de eskisi gbi anneme gidelim baskısı yapmadı ve 2 haftaya 1 görüştük. Ama onlar baskıyı laf sokmayı bırakmadı. Suratlar tripker ne zaman işiniz bitecek lafları . Ama cenazeden sonra gitmediğimizi düşünen yok. Oraya gidin anneni bıraktın geldiniz filan demek Zaten yok. Bize gelin baskısı devam.

Her neyse şimdi Ramazan bitecek. Arefe dahil sadece 4 gün tatilimiz var. Kurban bayramında da burda olamayacağız. Eşimin yıllık izni olmadığından tatile çıkacağız. Yani ilk yıl için geçireceğimiz ilk ve tek bayram. (Hoş Zaten toplam 2 bayram var) şimdi 1. Ve 2. Günün yarısını burda geçirsek öğlen çıksak akşam memlekette olup ertesi gün de dönmemiz gerekir ki dönüş trafiği tam bir ölüm . En az artı 2-3 saat demek bize tam bir yorgunluk. Annem de anlayışlı yorulmayın der onun yerine bi sonraki hafta sonu2 günlüğüne gitmek daha mantıklı. Ama şuan tek tek tek düşündüğüm böyle birşey yaparsam ailemi saydırmamış olur muyum ? Bayramda gitmiyorlar başka bayram da gitmeseler olur deyip hep aynı fedakarlığı beklerler mi.

Tecrübesizim ve ailemi ezdirmiş olmak istemiyorum. Hata etmek istemiyorum, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum[

Arkadaşlar evlendiğim ilk günden beri kayınvalide ile sorunlar yaşıyoruz. Gelmiyorsunuz etmiyorsunuz aramıyorsunuz diye. Hep bi trip surat. En son geçen ay da patlak verdi. Yüzüme çat çat lafları söyledi. eski konularımı okuyabilirsiniz. O günden beri de hep soğuk bana karşı. Bu arada haftada 1 mutlaka görüşürken 2-3 güne 1 ararken oldu bunlar. Şimdi hiç aramıyorum. Görüşme sıklığımız da 10 güne 2 haftaya çıktı. Ne yapsam yaranamadım ve aslında beni hiç sevmediğini bencil olduğunu düşünüyorum. Her neyse yüzüme çat çat laf söylerken dedem hastanedeydi bu olayın bi hafta sonrasına da vefat etti. Cenazeye gittik ertesi gün defnedip geri döndük. Annemi tek basına bırakıp geldik yani iş dolayısı ile. Üstüne Ramazan girdi eşim oruçlu oruçlu yol çekip yorulmasın diye memlekete gidelim demedim. Ama aklım annemde hep. Bu süreçte eşim de eskisi gbi anneme gidelim baskısı yapmadı ve 2 haftaya 1 görüştük. Ama onlar baskıyı laf sokmayı bırakmadı. Suratlar tripker ne zaman işiniz bitecek lafları . Ama cenazeden sonra gitmediğimizi düşünen yok. Oraya gidin anneni bıraktın geldiniz filan demek Zaten yok. Bize gelin baskısı devam.

Her neyse şimdi Ramazan bitecek. Arefe dahil sadece 4 gün tatilimiz var. Kurban bayramında da burda olamayacağız. Eşimin yıllık izni olmadığından tatile çıkacağız. Yani ilk yıl için geçireceğimiz ilk ve tek bayram. (Hoş Zaten toplam 2 bayram var) şimdi 1. Ve 2. Günün yarısını burda geçirsek öğlen çıksak akşam memlekette olup ertesi gün de dönmemiz gerekir ki dönüş trafiği tam bir ölüm . En az artı 2-3 saat demek bize tam bir yorgunluk. Annem de anlayışlı yorulmayın der onun yerine bi sonraki hafta sonu2 günlüğüne gitmek daha mantıklı. Ama şuan tek tek tek düşündüğüm böyle birşey yaparsam ailemi saydırmamış olur muyum ? Bayramda gitmiyorlar başka bayram da gitmeseler olur deyip hep aynı fedakarlığı beklerler mi.

Tecrübesizim ve ailemi ezdirmiş olmak istemiyorum. Hata etmek istemiyorum, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum
valla canım bzde bu ikileme düşmemek için eşimle başbaşa tatile gideceğiz :)3 günlük bayram iznimiz var istabula gitmeye değmez bide kafa dinlemek istiyorum açıkcası o yüzden tercihimiz baş başa tatil . Bu arada dipnot olarak yaklaşık ailemi 1 yıldır görmüyorum ama bursaya gidip istanbula niye gelmedin olayını yaşamamk için her iki tarafa da gitmemek olacak sanırım .

Arefe günü kv ye gidin. Oradan yola çıkın. Cenazeden sonra gitmemişsin.
Gerçi ben olsam eşimi beklemez tek giderdim yine neyse artık..
Sonuç olarak annene gitmezsen olmaz..

Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim. İnan'ın bazen insan kendine olunca kafası duruyor. Mesela dedemsiz ilk bayram olacağını düşünememiştim. Herkes git demiş. O yüzden gideceğim. Ama günleri nasıl ayarlamalıyım hala net karar veremedim. Herkes fikrini yazmış tekrar tekrar okuykup düşüneceğim. Acaba eşim konuyu açacak mı o nasıl düşündü bişey söylerse mal gbi kalmayayım

2 gün eşinin ailesinde 2 gün senin ailende fikri eşinemi ait. kaynanayla her zaman görüşüyosunuz,annen şu an üzüntülü daha çok bekler. o yüzden arefe günü yola çıkmadan kaynanayla bayramlaşıp bütün bayramı ailende geçirmelisiniz.kvnin anlayışlı olması lazım ama onda o anlayış yok belliki hep baskı hep trip. böle kvye hiç uğramadan gitmek lazım eşinin tutumu çok önemli. eşin olmaz derse sen önden git odasonra gelsin.

Bence kv dene arefe gunu uğrayın geçin hatta hiç uğramasanız da olur bir bayramı birine öbür bayramı öbürüne ayırdık biz. Ramazan bayramında benim aileme gideceğiz. Öğrenecek herkes düzeninizi. Önemli olan sizin ne yapmak istediğiniz.

Yıl oniki ay senin annenin yanındayım deyip arefeden gidin .Bey kişisi istemezse siz atlayın otobüs bisey kendiniz gidin .Bu ne yaaaa .
Kendi ailesi olsa emin olun öyle yapardı.

Tecrübesizim ve ailemi ezdirmiş olmak istemiyorum. Hata etmek istemiyorum, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

internetten tur satın aldım. 3-5 şehir gezip denize gireceğiz. sürekli çalışıyoruz zaten bayramda gezmek dinlenmek hakkım diye düşündüm. anne babaları da gitmeden görür öperiz ellerini. oh mis. bayram gibi bayram.

Bence arefeden annenize gidin 2.gün sabahı çıkıp k.vye gidin. Hem Pazartesine yol yorgunluğu kalmaz. Ayrıca eşinizle de konuşun süre az olsa da annenizin ilk bayramı mutlaka yanında olmanız gerektiğini söyleyin

benimde kv yanımda yani yakınız ailem şehir dışında
6 yıllık evliyim hiç taviz vermedim arefeden 1 gün önce çıkar
ailemin yanına giderim iznimi kullanır bayramdan 1 hafta sonrada
dönerim ama 2 bayram gitmem birini seçerim iznimle birleştiriririm.
ben sene de 1 defa görüyorum yeri geliyor oyüzden kimseye de sormam eşim
ister gelsin ister gelmesin ben çocuğumu alır giderim kv zaten yanımda herzaman
gidiyorum bayramda yanında olmamı gerektircek bi durum yok bi bayramıda komple
onlarla geçiriyorum zaten onun ailesi önemli olduğu kadar benim ki de önemli....

Bence arefeden annenize gidin 2.gün sabahı çıkıp k.vye gidin. Hem Pazartesine yol yorgunluğu kalmaz. Ayrıca eşinizle de konuşun süre az olsa da annenizin ilk bayramı mutlaka yanında olmanız gerektiğini söyleyin
annemde aklım kalıyor bayramda görmek istiyorum ama annemle konuştum gelmemizi istemedi yalnız kalmayı tercih etti bayramdada yemek gelenler falan halinin olmadıgın söyledi dersin.böylelikle saygısızlık durumu ortadan kalkar. kayınvalideye gelelim istemedigin ve mutsuz oldugun bir yere gitmek zorunda değilsin sen ne kadar iyi olursan ol bilinçaltında etkileniyorsun farkında olmadan eşine bile o mutsuzluk yansır.eşine bir program yap eşinin zevklerinin daha ön planda oldugu bir program yap ve hatta şimdiden alın kayınvaliden bayrama yakın daha cok baskı yapar sanada eşinede..şimdiden alırsanız tatil programını ramazan boyunca seninde için rahat etmiş olur.annede işten izin alıp bu hafta haftaya kendin gitmelisin yada eşinle git.bayramı ikiniz yalnız geçirin

Bayramdan 1gün önce falan izin alma şansınız var mı ? Arife günü daha önce ? Eşiniz izin alamasada siz deneyin gidin kvye ordan doğruu annenize bayram sabahıda birlikte olun eşiniz gelsin akşamına gidin tatilinize

Kocan illa bayram gunu anamin elini opcem diye tutturan bir tip degilse arefe gunu bayramlasin kaynanangille ve yola dusun bence. Bak gidemedim dedemin ilk bayrami tum aile orda olur ayip olur vs de. Ki kaynananla hep herzaman birliktesiniz zaten. Bence onun bayramda sizi beklememesi bile gerekir demesi gerekir kizim sen annene git diye..

Back
X