• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 günlük tatilde ailelere Nasıl gideceksiniz?

yenigelinolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
127
43
48
34
Arkadaşlar evlendiğim ilk günden beri kayınvalide ile sorunlar yaşıyoruz. Gelmiyorsunuz etmiyorsunuz aramıyorsunuz diye. Hep bi trip surat. En son geçen ay da patlak verdi. Yüzüme çat çat lafları söyledi. eski konularımı okuyabilirsiniz. O günden beri de hep soğuk bana karşı. Bu arada haftada 1 mutlaka görüşürken 2-3 güne 1 ararken oldu bunlar. Şimdi hiç aramıyorum. Görüşme sıklığımız da 10 güne 2 haftaya çıktı. Ne yapsam yaranamadım ve aslında beni hiç sevmediğini bencil olduğunu düşünüyorum. Her neyse yüzüme çat çat laf söylerken dedem hastanedeydi bu olayın bi hafta sonrasına da vefat etti. Cenazeye gittik ertesi gün defnedip geri döndük. Annemi tek basına bırakıp geldik yani iş dolayısı ile. Üstüne Ramazan girdi eşim oruçlu oruçlu yol çekip yorulmasın diye memlekete gidelim demedim. Ama aklım annemde hep. Bu süreçte eşim de eskisi gbi anneme gidelim baskısı yapmadı ve 2 haftaya 1 görüştük. Ama onlar baskıyı laf sokmayı bırakmadı. Suratlar tripker ne zaman işiniz bitecek lafları . Ama cenazeden sonra gitmediğimizi düşünen yok. Oraya gidin anneni bıraktın geldiniz filan demek Zaten yok. Bize gelin baskısı devam.

Her neyse şimdi Ramazan bitecek. Arefe dahil sadece 4 gün tatilimiz var. Kurban bayramında da burda olamayacağız. Eşimin yıllık izni olmadığından tatile çıkacağız. Yani ilk yıl için geçireceğimiz ilk ve tek bayram. (Hoş Zaten toplam 2 bayram var) şimdi 1. Ve 2. Günün yarısını burda geçirsek öğlen çıksak akşam memlekette olup ertesi gün de dönmemiz gerekir ki dönüş trafiği tam bir ölüm . En az artı 2-3 saat demek bize tam bir yorgunluk. Annem de anlayışlı yorulmayın der onun yerine bi sonraki hafta sonu2 günlüğüne gitmek daha mantıklı. Ama şuan tek tek tek düşündüğüm böyle birşey yaparsam ailemi saydırmamış olur muyum ? Bayramda gitmiyorlar başka bayram da gitmeseler olur deyip hep aynı fedakarlığı beklerler mi.

Tecrübesizim ve ailemi ezdirmiş olmak istemiyorum. Hata etmek istemiyorum, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

gidin ailenize sabah çok erken çıkarsınız son gun ama mutlaka gıdın annenız sevınır bayramda gıtmek başka sonra gıtmek başka ezdırmeyın sızınde aılenızde bayramda bırlıkte olmayı hakedıyor...

Benim eşimin ailesi bulunduğumuz ilde yaşıyor. Bizimde iznimiz yok ama eşim 15'i ikindi vakti çıkarız yola dedi. Normalde ben 16 sında çıkalım diyecektim ama o öyle deyince bende kabul ettim. Sonradan da düşündüm iyi ki dememişim 16 sı diye. Bu tavizi vermek istemiyorum çünkü.
Kısacası; Bu tavizi verirseniz yine ister, hep ister. Bu tavizleri daha zor zamanlarınıza saklayın bence.

dedenin olmadığı ilk bayrammış..mecbur gitceksiniz yani kv çok konuşmasın bence..

bayramdan önce kvye biraz sık gidin sus payı misali..öbür türlü sıkıntı çıkartabilir..

Her iki aileye 3 saat uzaklıktayız. 2 gün eşimin tarafta 2 gün benim tarafta olacağız. Bu arada eşimin ailesi ile benim ailem arasında 5 saat var. Baya yolculuk var yani :KK17:

Arkadaşlar evlendiğim ilk günden beri kayınvalide ile sorunlar yaşıyoruz. Gelmiyorsunuz etmiyorsunuz aramıyorsunuz diye. Hep bi trip surat. En son geçen ay da patlak verdi. Yüzüme çat çat lafları söyledi. eski konularımı okuyabilirsiniz. O günden beri de hep soğuk bana karşı. Bu arada haftada 1 mutlaka görüşürken 2-3 güne 1 ararken oldu bunlar. Şimdi hiç aramıyorum. Görüşme sıklığımız da 10 güne 2 haftaya çıktı. Ne yapsam yaranamadım ve aslında beni hiç sevmediğini bencil olduğunu düşünüyorum. Her neyse yüzüme çat çat laf söylerken dedem hastanedeydi bu olayın bi hafta sonrasına da vefat etti. Cenazeye gittik ertesi gün defnedip geri döndük. Annemi tek basına bırakıp geldik yani iş dolayısı ile. Üstüne Ramazan girdi eşim oruçlu oruçlu yol çekip yorulmasın diye memlekete gidelim demedim. Ama aklım annemde hep. Bu süreçte eşim de eskisi gbi anneme gidelim baskısı yapmadı ve 2 haftaya 1 görüştük. Ama onlar baskıyı laf sokmayı bırakmadı. Suratlar tripker ne zaman işiniz bitecek lafları . Ama cenazeden sonra gitmediğimizi düşünen yok. Oraya gidin anneni bıraktın geldiniz filan demek Zaten yok. Bize gelin baskısı devam.

Her neyse şimdi Ramazan bitecek. Arefe dahil sadece 4 gün tatilimiz var. Kurban bayramında da burda olamayacağız. Eşimin yıllık izni olmadığından tatile çıkacağız. Yani ilk yıl için geçireceğimiz ilk ve tek bayram. (Hoş Zaten toplam 2 bayram var) şimdi 1. Ve 2. Günün yarısını burda geçirsek öğlen çıksak akşam memlekette olup ertesi gün de dönmemiz gerekir ki dönüş trafiği tam bir ölüm . En az artı 2-3 saat demek bize tam bir yorgunluk. Annem de anlayışlı yorulmayın der onun yerine bi sonraki hafta sonu2 günlüğüne gitmek daha mantıklı. Ama şuan tek tek tek düşündüğüm böyle birşey yaparsam ailemi saydırmamış olur muyum ? Bayramda gitmiyorlar başka bayram da gitmeseler olur deyip hep aynı fedakarlığı beklerler mi.

Tecrübesizim ve ailemi ezdirmiş olmak istemiyorum. Hata etmek istemiyorum, sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

Canım biz ailelere bağlı olmadan akrabaları dolaşıyoruz .. sonra bir günü benim diğer günü eşimin ailesi ile geçirip tatili bitiriyoruz dönüyoruz.

Direkt kendi ailenize gidin. Bayram trafiğine kalmamak için 3. gün dönersiniz. Onlarlada zaman geçirmiş olursunuz. Ben hiç gitmiyorum mesela. 7 yıllık evliyim bir kere gittik bayramda. Ondada sıkışık bir dönemdi başka tatilimiz yoktu kızım özlemişti onları. Öncelik niye erkek ailesinde olmak zorunda. İlk günden kendi ailenize gidin. Birde onlarla aynı şehirdesiniz.

Bizde ölüm durumlarında hangi tarafta ölüm olayı yaşandıysa ilk bayram orda gecirilir kimsede lafını etmez.Bana göre bu bayrami ailenizde geçirmeniz hatta eşinizin ailesinin de ailenizi ziyaret etmesi konusunda uyarmanız gerekir.Fakat anlayışlı degillermis bu fikrim uymaz size.Ben genede yazayım dedim.

Dedinizin ilk bayrami ve siz aylardir annenizi girmuyorsunuz. Onun icin aslanesiniz icin vicdan yapmayin. Eve bastan taviz verirseniz sonra donduremezsiniz. Bence arefeden gidin kv nin elini opup yola cikin bayramin son gunu de doner kv ile gecirirsiniz. Surat asmis laf sokmus bosverin. 10 gunde bir gorup soylenen o anne de aylardir evladini gorememis babasini kaybetmis olan anneniz anne degil mi? Onun ozlemi acisi yok mu?

Ailede bir kayip varsa ilk bayram o tarafta gecirilmeli bana gore. Ama siz tatil yapacaksaniz da ona gore davranirsiniz elbette

Aynı durum bende de var ama ikimizin aileside başka şehirde. Bir bayram birine bir bayram birine gitsek iki tarafta anlayışlı değil. Arabamız yok.otobüs tren derken iki gün yolda geçecek. Gitmesem ailemi ezdirmiş olurum ki yapmak istemiyorum .
İzin alamadık deyip birine bayramdan önce birine bayramdan sonra gideriz belki.
Ama siz aynı memleketteyseniz akşam vakti yola çıkın . Abimler ilk gün akşam çıkarlar gelinlerin de ailesi bekler diye. Hatta annem gecikmeyin oğlum annelerinin gözü yoldadır diye tembihler. Keşke her aile anlayışlı olsa

Ben olsam arife günü sabahtan giderim kv bayram hazırlığı vs varsa yardım ederim akşamda iftar yaparım orda birinci gün de sabahtan bayram kahvaltısi olur bizim kv de giderim sabahtan bayramlasiirm sonrada teyze hala kim varsa bi hızla gezer yola revan olur anneme giderim

Back
X