Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi4 gündür hiçbirşey yemeyen bebeğime yardım lütfen!!!
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar yardım edin lütfen!!!!4 gündür kızıma hiçbirşey yediremiyorum nesi var anlamadım,hasta değil gibi dişde çıkartmıyor susuz kaldı yavrum,sütünüde içmiyor ek gıdayıda almıyor,idrar tahlili verdik temiz çıktı,napsam bilmiyorum iştahını nasıl açabilirim????
benim bebeğim de bunu sık sık yapıyor,o günler zehir gibi geçiyor,ne emiyor ne başka bişey alıyor ve açlıktan uyuyamayıp kendine ve bize işkence yapıyor
zor bir durum,umuyorum sizinki huy haline gelmez
bebeğin ne kadarlık canım?idrar tahlili yaptırdığınıza göre doktora gösterdiniz,doktor ne dedi durumu için?
4 gün boyunca bir bebek nasıl hiç bir şey yiyip içmez,peki keyfi nasıl?mahsun değil mi ya da sürekli uyuma durumu yok mu?şekeri düşer,halsiz kalır.
çok soru sordum ama yardımcı olmak istedim,çok üzüldüm durumuna.benim de bebeğim var
bebeğim tam 6 aylık,günde 1 veya iki kere çok koyu idrar yapıyor zaten buda beslenmediğini gösteriyor beni emmeyi bırakmıştı o yüzden sağıp veriyorum,4 gündür sütler çöpe gidiyor ek gıdayıda çok iştahlı olmasada alıyordu ama şimdi mümkün değil zaten biraz daha devam ederse serum takılacak inşallah gerek kalmaz,tabii açlıktan huysuzlukta yapıyor biraz uykuya meyil etmeyede başlıda offffff çıldırmak üzereyim ne yapsam kar etmiyor sebebinide bulamdık ki
idrarın azlığı kesinlikle aç olduğunu gösteriyor ki zaten yemiyor diyorsun.sütlerini çöpe niye atıyorsun buzluğa at bişey olmaz buzlukta.serumla ilgilide inşallah gerek kalmaz diyorsun ama bence takılsa daha iyi şu anda,çocuk toparlasın kendini diye.doktorla ilgili bişey yazmamışsın?
ek gıdaya da başladıysan sevdiği hiç bir şey yok mu bebeğinin?meyve suyu,muhallebi,bebe bisküvisi,muzlu danino filan,bunları denedinmi?daninoya pek hayır demez bebekler
bebeğim tam 6 aylık,günde 1 veya iki kere çok koyu idrar yapıyor zaten buda beslenmediğini gösteriyor beni emmeyi bırakmıştı o yüzden sağıp veriyorum,4 gündür sütler çöpe gidiyor ek gıdayıda çok iştahlı olmasada alıyordu ama şimdi mümkün değil zaten biraz daha devam ederse serum takılacak inşallah gerek kalmaz,tabii açlıktan huysuzlukta yapıyor biraz uykuya meyil etmeyede başlıda offffff çıldırmak üzereyim ne yapsam kar etmiyor sebebinide bulamdık ki
benim bebeğim de 5 aylık,onun dışında tamamen aynıyız
hatta şu an içerde babası bakıyor ben mutsuzluktan delirmek üzereyim
ama belli bi sebebi yokken böyle olmaları çok üzüyor,yıpratıyor.
idrarı koyu ve az gördüğümde,açlıktan huzursuz olup ağladığında kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki anlatamam.
Allah yardımcın olsun,umuyorum benim gibi olmazsın
herhangi bi sebep bulunamadı,herhalde huyu bu dedik yani arada ne oluyorsa bikaç hafta iyi gidiyor sonra birden iştahsızlık,uykusuzluk,sızlanma... emzik alsa belki emme ihtiyacını burdan karşılayıp gerginliğini azaltacak,çünkü huzursuzluğunun sebebi açlık olmakla beraber emme ihtiyacını karşılamaması da büyük etken.biberon da almıyor ek gıda da zorla ölmeyecek kadar işte.
ben kendim hekimim ama o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi,çünkü o istemediği sürece onu beslemek mümkün olmuyor,bazen sıvı replasmanı için serum vermeyi bile düşünüyorum idrar çıkımı yok denilecek kadar olunca.
iyi olduğu dönemlerde emiyor,uykuda emiyor gerçi ama rahatlıyor.uyandığında yüzünde gülücükler açıyor çünkü hem tok hem gerginliğini atmış oluyor.o günlerde hevesleniyorum düzeldi diye.sonra yine aynısı...
çok garip bir durum ilk kez böyle bişey duyuyorum.bence bunun kesinlikle bir sebebi vardır bence.konuyu açan arkadaş cevap yazmadı ama sana da sorayım biraz önce yazdığım yiyecekleri denedinmi hiç o dönemlerde.özellikle daninoyu
çok garip bir durum ilk kez böyle bişey duyuyorum.bence bunun kesinlikle bir sebebi vardır bence.konuyu açan arkadaş cevap yazmadı ama sana da sorayım biraz önce yazdığım yiyecekleri denedinmi hiç o dönemlerde.özellikle daninoyu
hayır denemedim ancak su bile almazken onları kabul edeceğini sanmıyorum,hem emmeyip hem bişey almadığı zamanlarda zorla bikaç kaşık mama veriyorum pirinçli muhallebilerden mesela,7-8gün içinde biraz düzelip tekrar uykuda emmeye başlayınca bi nebze rahatlıyorum,ama dediğim gibi ara ara böyle oluyor doktorumuz bile garip bi tarzı var galiba,beslenme düzeni mi böyle anlamadım dediğine göre farklı bir iştahsızlık türü olsa gerek.
lütfen yanlış anlamayın ama bence doktorunuzu değiştirin.çok fazla burnumu soktuğumu düşünmeyin lütfen.günlerce bir bebeğin su bile içmemesi bana çok anormal ve kabul edilemez geliyor.ben olsam herşeyi denerdim sanırım ki 4-6 ay arası ek gıdada çok zorlamıştı benimki ve her yolu denedim.mesela kesinlikle yoğurt yemiyordu.daninoya hayır demiyordu bende danino yedirdim tabi doktoruna da sorarak.bir de bebeğiniz henüz çok küçük şimidlik çok su içmezler zaten.o yüzden su içmemesini bi kıstas olarak görmeyin bence.su içmez ama milupanın organik meyve suyunu içer mesela veya çok az tuzlu ayran belki,bilemiyorum denemek lazım bence
lütfen yanlış anlamayın ama bence doktorunuzu değiştirin.çok fazla burnumu soktuğumu düşünmeyin lütfen.günlerce bir bebeğin su bile içmemesi bana çok anormal ve kabul edilemez geliyor.ben olsam herşeyi denerdim sanırım ki 4-6 ay arası ek gıdada çok zorlamıştı benimki ve her yolu denedim.mesela kesinlikle yoğurt yemiyordu.daninoya hayır demiyordu bende danino yedirdim tabi doktoruna da sorarak.bir de bebeğiniz henüz çok küçük şimidlik çok su içmezler zaten.o yüzden su içmemesini bi kıstas olarak görmeyin bence.su içmez ama milupanın organik meyve suyunu içer mesela veya çok az tuzlu ayran belki,bilemiyorum denemek lazım bence
bizde bugün açlık konusunda tavan yaptık..tam 12 saat hiçbirşey yediremdim uykuda emiyordu bu gece boyu onuda reddetti..ama diş çıkarıyoruz ..ara ara iştahsızlığımız oluyordu ama bu gün şok oldıum..kaç biberon mama çöpe gitti huzursuz dadeğil..neşesi yerinde ama açlık mızıklaması oluyor tabi..öğlen en sonunda binbir uğraşla muhallebi yedirdim neşesi yerine geldi m ızıklamsı durdu sonrada uyudu ...benim çocuklar tatlıyı sevmiyor babamızda aynı ona çekmişler sanırım başka açıklamsı yok..tuzlu ne olursa iyi kötü götürüyor ama mama meyve suyu tatlı hiçbirşeye ilgisi yok..yoğurtu sade yiyor ..öğle üzeri tarhana çorbası yaptım kıymalı azda ekmek doğradım yedi..ama daha 5.5 aylığız ne yapacağmı şaşırıyorum bazen çok zor iştahsız bebekel uğraşmak..gece mamayı bitirsin diye uykusuz kalmakda cabası ...
bizde bugün açlık konusunda tavan yaptık..tam 12 saat hiçbirşey yediremdim uykuda emiyordu bu gece boyu onuda reddetti..ama diş çıkarıyoruz ..ara ara iştahsızlığımız oluyordu ama bu gün şok oldıum..kaç biberon mama çöpe gitti huzursuz dadeğil..neşesi yerinde ama açlık mızıklaması oluyor tabi..öğlen en sonunda binbir uğraşla muhallebi yedirdim neşesi yerine geldi m ızıklamsı durdu sonrada uyudu ...benim çocuklar tatlıyı sevmiyor babamızda aynı ona çekmişler sanırım başka açıklamsı yok..tuzlu ne olursa iyi kötü götürüyor ama mama meyve suyu tatlı hiçbirşeye ilgisi yok..yoğurtu sade yiyor ..öğle üzeri tarhana çorbası yaptım kıymalı azda ekmek doğradım yedi..ama daha 5.5 aylığız ne yapacağmı şaşırıyorum bazen çok zor iştahsız bebekel uğraşmak..gece mamayı bitirsin diye uykusuz kalmakda cabası ...
biz bu gece hiç uyumadık mesela,ne emdi ne yedi ne uyudu.bazen çok sinirlenip bağırıyorum bebeğime
ama senin bebeğin kilosu da gayet iyiydi hatırladığım kadarıyla,nasıl oluyorda böyle iştahsızlık yapıyor?
O dönemlerde benim kızım da aşırı yemekten çatlıyordu,doktor şu kadar saat birşey vermeyin diyordu,ama durduramıyordum,sürekli yiyip içip kusup gazdan çatlayan bir çocuktu,doyduğunu kustuğunda anlayabiliyorduk.Şuansa gayet iştahsız bir çocuk,bu dönemin özellikleri herşekilde yıpratıyor anneyi ama geçiyor ve büyüyüp dillenince hatırlamıyorsunuz bile.Allah sabır versin.