- Konu Sahibi Ataabetull
Bana yazma o zaman hayırlı günler
İstediğime yazacağımı belirtmiştim.
Size de
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bana yazma o zaman hayırlı günler
Pekiİstediğime yazacağımı belirtmiştim.
Size de
Evet benim annemde beni 2 ay emzirmiş kardeşimi 10 ay ama bizim aramız 2 yas bile degil bizdekinin sebepleri farklı annem beni hic sevmedi hicbi zaman suanda hala görüşmüyorum ben buna bağlıyorum ama dedigin gibi eskiden bilinmiyordu bu kadar şey. Ne bilim çocuklara muhallebi yediriyorlardi falan. Cici bebe de tabi. Kendi çocuğuna oyle yapanlar her zaman kendisiyle ovunenler oluyor dikkat ettin mi? Benimde bir arkadaşım vardi. Cocugu 2 yaşındaydı iste . Elinde kola. Evde kurabiye yapar verir. Normal bildiğimiz şu çatlak kurabiye var ya ondan. Bide gelir cocugun elinde cips. Ha banane. Beni gercekten ilgilendirmez ama derdi ki cocugum hic hastalanmadi hep vitaminli seyler yediriyorum bunu dedikten 2 gun sonra ana kiz hastalandılar. Artık ideal annelik tribine girmek moda oldu. Herkes en örnek en iyisi. Terbiyesiz ler o halleriyle bi de övünüyorlarKesinlikle.
Ve yaptıklarının yanlış olduğunu bildikleri içinde hemen agresife bağlayıp vayyy efendim benim anneliğimden kime ne? Sanki örnek annede biz beğenmiyoruz.
Benim annemde beni sadece 3 ay emzirmiş, ozamanlar annen sütünün nekadar kıymetli ve gerekli olduğu bilinmiyormuş. Ama sonradan bilinçlenmiş, kardeşimi 2 yaşına kadar emzirdi. Çok net hatırlıyorum kardeşim ile aram 10 sene, zorla kesmişti sütten bıraksaydı kardeşim devam ederdi. Amannn nasılsa onu emzirmedim bunuda emzirmeyeyim mama vereyim demedi.
Bu olay 27sene önce oluyor, ama bugün hala cicibebeyi bas süte yedir diye akıl veriyor insanlar. Pes. Kendi çocuğuna verde milletinkine ne diye yanlış şeyler öneriyorsun.
Yani o zaman 2 yasina kadar bal da yasak oyle mi. Ben zaten hiç vermek istemiyorum erteleyebildgim kadar ertelemek istiyorum okula gittiğinde ve ya bir arkadaşıyla oynarken vs belki engel olamam illa ki yiyecek tadını bilecek ama bebekken benim gözetim im de sonuçta ne hikmetse her tarifte pekmez bal. Ben pekmez yedim kendim ölüyordum ya ıgrenc bisey bence. Ya bence bazı anneler cocuk sırf yoğurdu bilmemnesi yesin diye içine katıyorlar iste ne kadar saçma yemezse yemesin yani ayBal kesinlikle yasak ama pekmezi bilmiyorum. Keciboynuzu pekmezi verilebilir 1 yasindan sonra. Tuz 1 yasina kadar verilmiyor. Seker de 2 yasina kadar diyorlar ama bu biraz anneye kalmis. Sonucta seker vermek zorunda değiliz. Ne kadar ertelersek o kadar iyi. Ama kaya tuzu mineral acisindan onemli.
Bal bir yasindan once bebekleri zehirliyor. Onu sindirmek icin gerekli olan bir enzim bebeklerde yokmus ama pekmez o kadar kotu birsey degil bence. Gercekten dogal pekmez olursa yasina uygun miktarda verilebilirYani o zaman 2 yasina kadar bal da yasak oyle mi. Ben zaten hiç vermek istemiyorum erteleyebildgim kadar ertelemek istiyorum okula gittiğinde ve ya bir arkadaşıyla oynarken vs belki engel olamam illa ki yiyecek tadını bilecek ama bebekken benim gözetim im de sonuçta ne hikmetse her tarifte pekmez bal. Ben pekmez yedim kendim ölüyordum ya ıgrenc bisey bence. Ya bence bazı anneler cocuk sırf yoğurdu bilmemnesi yesin diye içine katıyorlar iste ne kadar saçma yemezse yemesin yani ay
Alerji yapiyor diye de okumuştum ben bir de. Bir tanesi var 3 cocuk büyütmüş. Ha bu arada eski nesil degil en ufak cocugu 5,5 yasinda bana diyor ki bebegi susuz bırakma. Kendin gibi düşün sen sıcakta su icme sen olur mu? Abla diyorum anne sütü içen bebege su verilmez minicik bebege sonra diyor benim gorumcem ne yediyse aynısından bebege verdi 1 lokma. Bende çok sakıncalı dedim. Yoo bise olmadi çocuğa diyor iste sapasaglam cok üzülüyorum nerde bir dengesiz var tam adamına konusuyorBal bir yasindan once bebekleri zehirliyor. Onu sindirmek icin gerekli olan bir enzim bebeklerde yokmus ama pekmez o kadar kotu birsey degil bence. Gercekten dogal pekmez olursa yasina uygun miktarda verilebilir
Insanlar neden yedirmeye bu kadar hevesli anlamiyorum? Kucucuk mideleri var zaten. Anne sutunu zor sindiren bebege hemen her seyi yedirmeye calisiyorlar. Zaten omru boyunca yemek yiyecek. Bebekken icebildigi kadar anne sutun icsin. Zaten ihtiyacı olan her sey anne sutunde var.Alerji yapiyor diye de okumuştum ben bir de. Bir tanesi var 3 cocuk büyütmüş. Ha bu arada eski nesil degil en ufak cocugu 5,5 yasinda bana diyor ki bebegi susuz bırakma. Kendin gibi düşün sen sıcakta su icme sen olur mu? Abla diyorum anne sütü içen bebege su verilmez minicik bebege sonra diyor benim gorumcem ne yediyse aynısından bebege verdi 1 lokma. Bende çok sakıncalı dedim. Yoo bise olmadi çocuğa diyor iste sapasaglam cok üzülüyorum nerde bir dengesiz var tam adamına konusuyor
Evet benim annemde beni 2 ay emzirmiş kardeşimi 10 ay ama bizim aramız 2 yas bile degil bizdekinin sebepleri farklı annem beni hic sevmedi hicbi zaman suanda hala görüşmüyorum ben buna bağlıyorum ama dedigin gibi eskiden bilinmiyordu bu kadar şey. Ne bilim çocuklara muhallebi yediriyorlardi falan. Cici bebe de tabi. Kendi çocuğuna oyle yapanlar her zaman kendisiyle ovunenler oluyor dikkat ettin mi? Benimde bir arkadaşım vardi. Cocugu 2 yaşındaydı iste . Elinde kola. Evde kurabiye yapar verir. Normal bildiğimiz şu çatlak kurabiye var ya ondan. Bide gelir cocugun elinde cips. Ha banane. Beni gercekten ilgilendirmez ama derdi ki cocugum hic hastalanmadi hep vitaminli seyler yediriyorum bunu dedikten 2 gun sonra ana kiz hastalandılar. Artık ideal annelik tribine girmek moda oldu. Herkes en örnek en iyisi. Terbiyesiz ler o halleriyle bi de övünüyorlar
Bal bebekleri zehirlemez. Alerjik bir besin olduğu ve bir yaşından önce bebeklerde alerji tehlikeli olduğu için verilmez.Bal bir yasindan once bebekleri zehirliyor. Onu sindirmek icin gerekli olan bir enzim bebeklerde yokmus ama pekmez o kadar kotu birsey degil bence. Gercekten dogal pekmez olursa yasina uygun miktarda verilebilir
Anne sütü bebeğin sadece ilk 6 ay tüm ihtiyacını karşılar, sonrasında yetersiz kalır. O yüzden ek gıdaya geçilir. Hatta yeni nesil çoğu doktor 4 aydan itibaren ek gıdaya geçişi destekler ki 6. aydan sonra bebek yeterli beslenebilsin.Insanlar neden yedirmeye bu kadar hevesli anlamiyorum? Kucucuk mideleri var zaten. Anne sutunu zor sindiren bebege hemen her seyi yedirmeye calisiyorlar. Zaten omru boyunca yemek yiyecek. Bebekken icebildigi kadar anne sutun icsin. Zaten ihtiyacı olan her sey anne sutunde var.