• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylik oldu ek gidalara basladik.. dogru mu yapiyorum ? lutfen bir akil verin..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar ben 4. aydan itibaren olan bütün mamalardan aldım. Hepsini birer gün arayla veriyorum. 1 aydır ek gıdalara geçtik. Kızım hepsini çok sevdi. Şimdi işi sıraya koydum. Gündüz kesinlikle biberon vermiyorum. Bol bol su içiriyorum. Günde 5 öğün de her öğünde farklı olarak kaşıkla yedirdiğim mamalar veriyorum. Öğünlerin biri benim hazırladığım çorba- biri elma ve armut püresi yapıp içine 3-4 bebe bisküvisi falan işte.. Sadece yoğurda başlamadım. Doktorumuz 5. aydan sonra daha uygun olur dedi yoğurt için.. Ek gıdaya geçtiyseniz bol bol su içirmeyi unutmayın. Kızım da haftaya 5 aylık olacak ve sadece mamyla besleniyordu.. Sadece anne sütü alan bebeklere ek gıdaya geçmemenizi tavsiye ederim..

ya arkadaşlar ek gıdadan korkmayın.haa ama sadece anne sütü alıyor ve yetiyorsa 6.ayı bekleyin.yok zaten mama takviyesi varsa ek gıda yani doğal gıda:) ne hasta eder ne başka bişey.sadece bünyesel farklılıktan dolayı alerji yapabilir onuda zaten genelde yapan besinler bellirdir(mesela çilek)dikkat edilecek nokta yeni bir gıda verilince vücut kontrolü yapacaksın hoş alerji yapmışsa döküntüde olmuşsa sen kontrol etmesen bile o kendni gösterir:D birde gazlı bir bebekse gaz yapan yiyeceklere dikkat edeceksin. sonra büyük parçalar gitmemeli alışık olmadıklarından öğürüyoırlar. başkada korkacak bişey yok.ne yani hazır mamadandamı daha korkutucu.:3:

benimde anlamadığım neden anneler bu kadar ek gıdaya geçmek istiyor?biri 3 aylık biri 4 aylık hep topik açmışlar....ama doktorlar bas bas bağırıyo.6 ayından sonra ek gıda diye..benim oğlumu ben 6 ay bitti 7 ayında vermeye başladım.hemde sadece anne sütü almadığı halde.bende heyecanlanıyodum.biran önce başlıyım istiyordum.ama doktorum kızmıştı.bana liste verip hangi ay ne kadar vereceğim besinleri yazmıştı.çok şükür problem yaşamadım.bence acele etmeyin.herşeyin bir zamanı var.4 aylık bebeğin midesi daha ne ki?drnuza danışmadan hiç birşey yapmayın derim ben.unutmayın her bebek farklıdır.benimkine iyi gelen besin sizinkine yaramayabilir.kolay gelsin...

yoğurdu ınek sutunden mı keçi sütünden mi mayalıyorsunuz inek sütü vermeyin diyorlr şaşırdım kaldım hangisinden maylıcaz ?

benimde anlamadığım neden anneler bu kadar ek gıdaya geçmek istiyor?biri 3 aylık biri 4 aylık hep topik açmışlar....ama doktorlar bas bas bağırıyo.6 ayından sonra ek gıda diye..benim oğlumu ben 6 ay bitti 7 ayında vermeye başladım.hemde sadece anne sütü almadığı halde.bende heyecanlanıyodum.biran önce başlıyım istiyordum.ama doktorum kızmıştı.bana liste verip hangi ay ne kadar vereceğim besinleri yazmıştı.çok şükür problem yaşamadım.bence acele etmeyin.herşeyin bir zamanı var.4 aylık bebeğin midesi daha ne ki?drnuza danışmadan hiç birşey yapmayın derim ben.unutmayın her bebek farklıdır.benimkine iyi gelen besin sizinkine yaramayabilir.kolay gelsin...

anlaşılmayacak bişey yok devam sütlerinin içeriği belli .bebeğimiz büyüyo ve her zaman içtiği şey aynı. bilemiyorum (bedeni)isteklerine cevap veriyormu acaba.anne sütü verebilseydik eğer bunu düşünmezdim çünkü anne sütü bebeğin ayına göre farklı içeriğe bürünen bir mucizedir.

Back