bence de erken.Eger sütünüz yetiyorsa bir ay daha bekleyin.Ek gidaya da bir iki cay kasigi seklinde baslamayi tavsiye ediyorlar.Genellikle öglen saatlerin de denemeniz daha iyi olur.Bir yildan önce inek sütü ve ürünleri tavsiye edilmez ileride alerji tetikleyebilir diye.Mandalin ve diger turuc giller de pek tavsiye edilmez.Öncelikle gaz yaptigi icin ve pisige neden olabilecegi icin.
genellikle tek cesit sebze püresi ile baslanir.Bu konuda ilk terch edilen ise havuctur.Sonralari yavas yavas birer hafta araliklarla diger sebzeler eklenir.Püreye her defasinda bir cay kasigi yag eklenmesi tavsiye edilir.
umarim yardimci olabilmisimdir.
merhaba,
bir kac gün yoktum o yüzden cevap veremedim.Ben yurt disinda yasiyorum burada genellikle kimse bir yasindan önce süt ürünü vermez bebeklerine.Türkiyede ise insanlar genellikle yogurtla basliyorlar ek gidaya.Bu sizin bileceginiz bir sey.Ben kendi bebegime koyun yogurdu veriyorum.Herkeste süt alerjisi olacak diye bir kural yok.Ama inek sütü alerjiyi tetikleyebiliyor.Dedigim gibi sizin karariniz.
Bebeginizle mutlu ve saglikli günler diliyorum size...
Valla benim bir akrabam uzman çocuk doktoru kendi doktorumuz bir o kadar bebek uzmanı. Ilk önce mevsim meyvelerinin suyunundan daha sonra yoğurt sonra püre sonra çorba (mercimek ve işkembe hariç) 2 hafta sonrasında akşam öğünü olarak muhallebiye başlamamı söylediler. Bebeğim yoğurt yiyor ve Allah'a şükür sağlıklı. Bizler biraz pimpirikli anneleriz. Düşünsenize köydeki annesütü alamayan çocuklar direk inek sütü ile besleniyor. Tabikide herkes bildiğini ve uyguladığını savunur. Bence siz kendiniz bebeğinizle uzman bir doktora danışın yiyecek bilgilerini ondan alın 😉😉
Kızım var on aylık uyanık olduğu her zaman sofrada hep bizimleydi anakucağı sonra bizim kucağımız sonrada mama sandalyesinde. Dört ayı biraz geçmişti yoğurtla başladık kabak çorbası elma beş aylıkken yumurta sarısından (yemeklerimiz hep tuzsuz artık) bütün yemeklerden ağZına sürdüm suyunu çorbalardan hep içirdim öZellikle baharatsız tarhana sık pişirdim ilk başlarda birer kaşık tabi tattırdığım şeyler o gün tek oluyo takip önemli kolay gelsin
Merhaba,
Canim Belcikada 4. ayda sebze puresi ile baslanilmasini soyluyor doktorlar
sut ve sut urunleri (inet sutu) 1 yasina kadar yasak)
tuz, bagarat ve seker iceren gidalar yasak
Yani evlerimizde bulunan bizim yedigimiz yogurlar 1 yasina kadar verilmiyor
Burada 6. aydan baslayarak kullanmak icin bebeklere ozel yogurlar ve tatlilar satiliyor ama bana doktorlar reklamlara inanip almayin biz bunlarida 1 yasinadan once kullanilmasini onermiyoruz dedi.
O nedenle 4. ayda sadece sebze puresi ve sut kullan
eger mamyi kendin yapacaksan blenderdan gecir. ilk baslarda bebekler istemiyorlar yemege gecisi genelde o ndenle nekadar az parca olursa icinde okadar iyi.
Kilosu ve gelisimi normalse , sadece anne sutu aliyorsa 6 aydan sonra oneriyor mama dusmani bi doktor.
Merhaba benim oglum da 5aylik 4 ayligi doldurdugu zaman elma havuc armut suyunu bir iki kasik vermeye basladim 2 hafta sadece suyunu verdim sonra elma armut puresi seklinde vermeye basladim bu hafta da yogurda basladik doktor bana kendi ictigi toz sutle mayalamami soyledi ama sanirim yogurt alerji yapti gozlerinin uzerinde sakak kisimlarinda kirmizi kucuk lekeler oluyor sizce yogurttan olabilir mi ?
Pekiii tüm herkese soru; devam sütünden yapılan yoğurt birşekilde mayalanıyor ve bunun içinede inek sütü girmiş olmuyormu, kahvaltı verin diyorlar peynirde inek sütü yokmu, doktorlarda herbiri bir çeşit söylüyeor valla ben dışardan köy sütünü alıyorum fokur fokur kaynatıyorum yoğurdu yapıyorum peynirimide süzme peynir alıp suda bekletiyorum sabah kahvaltısına katıyorum ıhlamur ekmek peynir pekmezi karıştırıyorum. O zararlı bu zararlı biz nası büyümüşüz dimi yani 😊😊😊 annelik zor işmiş sevgili annişler annemi şimdi çok daha iyi anlıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?