4 aylik oglum icin ek gidaya ne zaman baslamaliyim

nazli85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
766
135
133
Suan sadece anne sutu veriyorum ama cevremdeki insanlar azar azar ek gida ver diyor ama ben vermek istemiyorum sizce ne yapmaliyim???

Suan sadece anne sutu veriyorum ama cevremdeki insanlar azar azar ek gida ver diyor ama ben vermek istemiyorum sizce ne yapmaliyim???

tam 4 aylık olduysa eğer, kilosuda normal sınırlardaysa yani çok zayıf değilse 1 hafta sonra yoğurt verebilirsin, bikaç çay kaşığı mandalina suyu , elma suyu gibi sıvı olanlardan yani yoğurduda kendinizin mayalaması gerekiyor ayrıca yoğurduda kaşıkla iyce çırpın katı olmasın diye bu şekilde azar azar yani 3,4 çay kaşığı verebilirsin tabi bu saydıklarımın hepsini birden değil

Peki su da vermelimiyim?

Ek gıdaya başlıyorsanız suda verebilirsiniz. Der doktorlar 😉😉😉

Peki yememesi gereken herhangi bir meyve puresi var mi? Hani alerjik olarak etkilenmemesi icin

Valla canım bende aynı senin gibiyim yeni başladım ve bu hafta sadece yoğurt yiyor bir öğün. Genelde ikindide veriyorum yoğurdu. Geçen hafta elmaya başladım cam rendeden geçirip ilk önce suyunu verdim sonra minik minik püresini verdim. Ev yapımı yoğurt yeni rendelenmiş elma falan veriyorum. Hazır kullanmamaya çalışıyorum çalışıcamda. Biz 15 gün sonra çorbaya geçicez. Oğlum tam 5 ayllık. Ilk çorbamız tarhana çorbası olucakmış. Yemeklerimiz mutlaka zeytinyağı ile pişicekmiş. Doktor Bana ilk önce mandalina havuç elma armut sularını vermemi söyledi sonra püre dedi. 1 çay kaşığıyla başla sonra çoğalt asla bebeği zorlama dedi.

Bu arada muzun alerjik bir yapıya sahip olduğunu muza sonra başlayacağımızı söyledi

Bu arada muzun alerjik bir yapıya sahip olduğunu muza sonra başlayacağımızı söyledi

Muzu bilmiyodum alerji yaptigini iyi oldu ogrenmem sagol canim. Bu arada biz daha 4. aya yeni girdik yani doldurmadik oglum 27 ekim dogumlu.sizinki hangi ay?
Yogurdu kendim mayalayip vereyim o zamam azar azar. Karni tok olmasina ragmen parmaklarini neden surekli emmeye calisiyo olabilir canim bir fikrin var mi?

Bizimki 5 Eylül doğumlu. Sütü iyice kaynatıp yoğurdu kendin yap bencede 😉 parmaklarını emmesi açlığından değil kendini tanımasından annesi. Biz 5 aylığız valla 4 parmağın hepsi ağzında birde tatlı emiyoki 😄😄😄 engelleme bırak tanısın yalasın bakalım ellerini.... Birde 4. Ay henüz dolmamış erken değilmi henüz ek gıda için? Sanki 1 ay sonramı başlasan... Hımm 😳😳

Canım internetten Dr Orhan pekuz yaz bu adamın videoları var ek gıda ile ilgili. Sana çok yardımcı olacaktır. Güvenilir bir doktor kendi kliniği falan var hatta eşi bebek diyetisyeni.

Ya benide korkuttular elini agzina almasi aliskanlik yapiyomus diye hatta eltimin kizi 4 yasinda hala parmaklarini emiyomus aman dikkat et sakin agzinda birakma diye bizimkide cok tatli emiyo cok istahli hemde ne yapacagimi sasirdim ozgur biraksam daha iyi sanki bende sana katiliyorum kendini tanimasi lazim

En iyisini sen bilirsin annesi olarak... Çevredeki herkes uzman kesilir şimdi. Aynı bende olduğu gibi ki ben okul önceciyim düşün 😊😊😊

En iyisini sen bilirsin annesi olarak... Çevredeki herkes uzman kesilir şimdi. Aynı bende olduğu gibi ki ben okul önceciyim düşün 😊😊😊

Sana bile karisyolarsa pes yani. Ya her kulaktan bir ses ne karisirlar anlamam. Birakin herkes cocugunu diledigi gibi buyutsun yani dimi

Allah sanada oglusunu buyuturken kolayliklar versin. Sen meslek icabi tecrubelisindir ne guzel

bence de erken.Eger sütünüz yetiyorsa bir ay daha bekleyin.Ek gidaya da bir iki cay kasigi seklinde baslamayi tavsiye ediyorlar.Genellikle öglen saatlerin de denemeniz daha iyi olur.Bir yildan önce inek sütü ve ürünleri tavsiye edilmez ileride alerji tetikleyebilir diye.Mandalin ve diger turuc giller de pek tavsiye edilmez.Öncelikle gaz yaptigi icin ve pisige neden olabilecegi icin.
genellikle tek cesit sebze püresi ile baslanir.Bu konuda ilk terch edilen ise havuctur.Sonralari yavas yavas birer hafta araliklarla diger sebzeler eklenir.Püreye her defasinda bir cay kasigi yag eklenmesi tavsiye edilir.
umarim yardimci olabilmisimdir.

Benim bebeğimin doktoru 5 aylıkken yavaş yavaş başlayabilirsin demişti bende kendi yaptığım yoğurda pekmez karıştırıp vermiştim,afiyetle de yemişti kızım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…