• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık kızıma kardeş???

• Konu Sahibi Konu Sahibi İSYANTUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şuanki bebeğini herhangi bir sorun özel bir durum olmazsa eğer 2 yaşına kadar emzirmen lazım.Bilmiyorum ama bunun düşüncesi bile oldukça cesaret istiyor.

bence hemen yap ara verince daha zor oluyo yada istesende olmuyoo. beraber büyürler kardeşler
sonuçta ikiz üçüz anneleri nasıl büyütüyo sende büyütürsün.. sonra olsun diye bekleyeceğine şimdiden doğur..

oğlum 6 aylıkken bende ikinciyi düşünmüştüm.bende kalabalık aileyi çok istiyordum burda sark görev,imizi yapıyoruz.benim olan bebiş çocuk hastası dedim yapsam mı diye burdaki arkadaslarımla paylaştım herkes erken ne işin var dedi.bende bekledim biraz daha şimdi oğlum 14 aylık bende 3 aylık hamileyim olum bazı seylerin bilincinde kardeşi oluncaya kadarda biraz daha akıllanır diye düşünüyorum.ama zor yine de iyi düşün derim bence tek problem uykusuzluk ve yorgunluk biraz insan gücü gerektiriyor.ben uyumasamda olur yorulabilirim eşim yardımcı olur diyorsan sen bilirsin derimm.ama bence bebeğin en azından yürüsün bi yeme problemi kalsın derimm.çünki hamileyken bebeğe bakmak çok zor oluyor göbeğin acıyor sürekli kaldıramıyorsun yerinden.hayırlısı olsun sevgiyle kal

ben aralarında yaş farkı az olan bebeklerden büyük olana acıyorum sanki ona haksızlık yapılıyor gibi o bebekken abla ya da ağbi konumunda olacak sen büyüksün denilecek her fırsatta.arayı dengelerim desen bile mutlaka haksızlık olacak. o yüzden töğbe büyük sözüme erken olmasını istemem

MERHABA cnm benden sana bir örnek.
ben malesef kazayla hamile kaldığımda ilk bebeğğim kızımhenüz 6 aylıktı. aldırmayı düşünürkenikiz olduklarını öğrendim ve yola devam ettik haftasına 1 bebeğim beni yarı yolda bıraktı.şuan kızım 19 aylık oğlumsa 3buçuk aylıkoldu ama ne çektiğimi bir allah birde ben bilirim.
kızım emekliyordu hala kucağımdaydı gebeliğim çokzor geçti inanırmısın karnım kocaman kızımı üstüne otuttuyordum v e ağlaayarak yemek yapıordum. çok zr geçti emeklemesi mama düzeniuyku düzeni hırcınlaşması kıızm canı saolsun çokzor bir bebek hala mızmızzzz
ama zor günlerin beni beklediğini biliordum fakat bu kadarolacağını tahmin etmiyordummmm
her gören iioldu ilerde rahat ediceksinn desede...bençok yıpranıyorum sinirlerim alt üst olduu
gece uyku yok dinlenme yok evin işi çoçuklar eşimm ........isyancı biri haline döndüü
rabbim benii sınıyor...biliorum ama
sen istersen bir kez daha düşün arkadaşımmmmmm

kızlar merhaba..bebeğim henüz 4 aylık bir cimcime..ancak ben bir tane daha istiyorum.aralarında yaş farkı olmasını istemiyorum çünkü.zaten kilo problemimde yok..sizce ne yapmalıyım?aranızda ilk bebekten sonra tekrar hamile olan var mı?ya da böyle bir tecrübe yaşamış olan?
bana akıl verirseniz sevinirim..kararsız kaldımfisfisfis:emir_bebek::CüvCüv:

hayran kaldım cesaretine valla ben 2.çocuğu hiç istemiyorum 1 tane yeter bana....
zaten çok sorunlu bi hamilelik ve doğum yaşadım kızımda çok ama çok huysuz belki ondandır...

canim bence arasi en az iki yas olmali simdi sen ikisi bir arada buyur gider diyorsun belki ama snein icin cok zor olur.hem daha yeni dogum yapmisin hazirmisin tekrar?

Canım ben 7 yıl aradan sonra 2. kez anne oldum. Kızımı oğlumla beraber büyütüyoruz. Bence biraz araları olsun, ben de hep peş peşe doğan çocuklardan büyüğüne acıyorum o da daha bebekken abi yada abla pozisyonuna geçiyor hep sen büyüksünlerle ona haksızlık yapılıyor.

walla dusunmesı bıle cesaret ıster :)) ama hayırlısı yaparım basa cıkarım dıyorsan ıkıncı cocugu da dusunuyorsun anladıgım kadarıyla yap gıtsın bee :)

valla cesaretlisin.alkisalkisalkisbence 2 kardeş arasında en az 3 en çok 6 sene yaş farkı olmalı.zaten kardeş kavramını 3 yaşında anlayabiliyorlar o nedenle bence bari bi 2 sene sonra hamile kalmalısın tabi karar senin benimde10 gün sonra oğlum 4 aylık olacak ben 5 yaşına gelince düşünüyorum kardeş yapmayı Allah nasip ederse:Saruboceq:

bencede ilk bebeğe haksızlık olur o daha çok minik sana çok ihtiyacı var hamileyken onunla nasıl ilgilniceksin bebeğin tam öğrenme yaşındayken ikinci bebeğin doğucak ve bütün ilgi ona kayıcak ilk çıcuk kendini dışlanmış hissedicek bence bir kaç yıl beklenmeli kardeşi olucağını anladığı yaşta ikinci bir bebek düşünülmeli

bu ne azim yaaa, tebrik ederim, bize bir de son durumu bildirsen, kardeş geldim mi kızına

hamile kalman demen ilk bebeğini yeterince emzirememen demek bunu biliyorsun değilmi herseyi bir yana bırak onu bundna mahrum etme. bence en az iki yıl olmalı aralarında. hem kendin hemde bebekler için. doğurmak sorun değil bence ama ya sonrası.... bence onları düşün.

canım aceleni anlamadım yaş farkı olsa ne olacak hem doğumdan en az 1 sene tekrar hamile kalmayı önermiyo dr lar bence bu çocuğunun tadını çıkart daha yeni yeni atıyosundur üstünden hamileliğin etkilerini lohusulağın etkilerini biraz kendinide dinlendir ki zaten bu emeklemeye başladığında yürümeye başladığında dahada çok zorlanacaksın bence en az 1 sene geçsin kendinide bu anlamda yetiştirmiş olursun bebeğinde büyümüş olur rahat rahat 2. ye hazırlarsın kendini zorlanmazsında genede kendin bilirsin

ben arka arkaya dogum yapma taraftarı degilim.en azından iki çocuk arsında 4 yaş olmalıı..aynı anda üniversiteye yollamamalıyım..birini evlendirdigimde digeri yanımda durmalı..arka arkaya dogum yapsam hem büyütmesi zor olcak hemde ileride okul açısından çok zor olcak..benim kardeşlerimin arasında 4 er yaş fark var..ben üniversiteyi bitirdim kardeşim kazandı.. ortanca kardeşim bitirince en küçük kazanır inş..ve bunun gibi bi çok detay var....kaza eseri olmuş ona bi lafım olmas:)

iyi cesaret anacım sende ki daha 4 aylıkmış bekle biraz bakalım en azından 2 sene vücudun toparlansın. bence 2 sene bile az ama sen bilirsin

canım benim oğlum şuan 9 aylık ve ben 4 aylık hamileyim bu bebişim süpriz oldu.ama iyikide olmuş diyorum ikiz gibi büyüyecekler oğlumda çok zor bir hamilelik geçirmiştim ama bunda hamile olduğumu dahi hissetmiyorum.en çok üzüldüğüm konu oğlumu sadece 7 ay emzirebildim yoksa hiç pişmanlık yaşamıyorum

aynısını ben de yaşıyorum...
oğlum 9 aylık ben 7 aylık hamileyim...
yanarım yanarım oğlumu emziremediğime yanarım...
ömür boyu içimde ukte kalacak...

walla arkadaşım sen en azından bunu istiyosun benm istemeden böyle bişey başıma geldi e mecburen olacak artık ve bebeğim 2 aylık bazen ona haksızlık yaptığımı düşünüyorumsüprizzzzz

Back