• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık kızıma kardeş???

• Konu Sahibi Konu Sahibi İSYANTUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İ

İSYANTUS

Ziyaretçi
kızlar merhaba..bebeğim henüz 4 aylık bir cimcime..ancak ben bir tane daha istiyorum.aralarında yaş farkı olmasını istemiyorum çünkü.zaten kilo problemimde yok..sizce ne yapmalıyım?aranızda ilk bebekten sonra tekrar hamile olan var mı?ya da böyle bir tecrübe yaşamış olan?
bana akıl verirseniz sevinirim..kararsız kaldımfisfisfis:emir_bebek::CüvCüv:

arkadaşım bu karar erken gibi görünüyo çünkü çok zorlanırsın daha o yürüycek emekliycek ortalığı karıştıracak şuanda iyi günleri yatıyo benimde şuanda 2 yaşında bi oğlum var ama kendimi hazır hissetmediğim için kardeşi olsun istemiyorum gerçi ikisi bir anda büyüyüp çıkar sonradan rahat edersin ama sen bilirsin önemli olan senin hazır hissetmen tabiki ve çevrende sana yardımcı olacak bi akraban arkadaşın varsa çocuk bakımı konusunda hiç düşünme benim annem uzakta yanımda olsa isterdim hemen kararı sen vericeksn çünkü sen bakıcaksn arkadaşm

ben varım arkadaşım benim oğlum altı aylıktı kızıma hamile kaldım şimdi ikiside ikiz gibiler büyüyorlar ama çok zor oluyor büyütmesi :emir_bebek:

kendine güveniyosan yap ama bencede cok zor benim tek cocukla kendime hic vaktim yok sürekli iş yapıyorum bitiremiyorum o yüzde bu büyüsün hatta baya büyüsün cok cocuk özlemi çekersem yaparım belkide hic yapmam çünkü benimde bi hayatım var

müstakbel eltim bi kaza sonucu hamile kaldı ve dogurdu
o kadar zor kii birini uyutuyo biri acıkıyo fln
kaynanam çok kızmıştı biri büyümeden hamile kaldın o kadar bilgisizmisiniz diye
bencce biraz daha büyüsünler çok zorr..

yani hamile kaldığında diğer bebeğin doğduğunda ona ne kadar ilgi gösterebileceksin
yazık değilmi ilk bebeğe

arkadaşım daha bebeğin öyle küçük kii.. üstelik şuan en sakin zamanları sen emeklemeye yürümeye başladığında gör ..
benim 20 aylık bir oğlum var . şuan öylee hareketli zamanlarıki. ikinci bir çocuğu şuan bile düşünmem mümkün değil
sende çooooook iyi düşün hemen çocuğunun şuanki durumuna bakıpta karar verme. ikisi birden büyür derken senin psikoljin neolucak ??? iyi düşün arkadaşım çocuk büyütmek kolay değil yazık hem şimdi ona kardeş yapsan daha bir yaşına gelicek kardeşi olucak
yani daha bebeklikten bile çıkmamış olucak

ben senin yerinde olsam çocuğum 2 yaşına gelince karar verirdim. üstelik arada 2 yaş olması daha iyi çocuk kardeşinin farkına varır enazından

doktorlara göre üç yıl beklemek lazım ikinci bebek için annenin fiziksel ve psikolojik olarak kendini toparlaması ve bebeğinde belli bir yaşa gelmesi gerekiyor:ecrin_bebek:a.sbence doktorlar haklı benim kızım ikibuçuk yaşında doğduğundan beri canımıza okudu sana hayret ettim bence çok iyi düşün:uhm:

benim kızımda şimdiden çok yaramaz ama ben ne bilim kalabalık bir aile istiyorum sanırım:9ama ne yalan söylim korktum şimdi:)biraz daha düşüneyim...

bence de çok erken canım..
daha bebeğin çok küçük hem hemen hamile kalırsan ilk bebeğe çok yazık olur sende oda çok yıpranırsınız..
benimde kızım var daha 11 aylık ve en az 3 yıl daha düşünmüyorum ona kardeş yapmayı..
zaten çalışan bir anneyim herşeye yetişeyim derken canım çıkıyor vallahi..

biz senin dediğin gibiyiz :)
kardeşimle aramda bir buçuk yaş yok

annem büyütmede zorluklarını şöyle anlatır
ben yaramaz bi çocuk değilmişim ama kardeşim erken doğduğu için yaramazmış, doymazmış dolayısıyla uyumazmış sürekli ağlarmış

o çağları geçince de sürekli kavga edermişiz :D
annem o kavgaları filan dert etmiyorda işte, o kardeşimin huysuzluğundan şikayet eder hep, yoksa ne var büyür gider der

ama ne olursa olsun biraz bekle derim
hayırlısı olsun inş güle güle büyüt evladını

Çoğumuzun bu kadar erken asla göze alamayacağı birşey..
Ama niyetine girdiysen ve kendine de güveniyorsan yap derim..Çünkü aynı anda 2 bebeğe bakıyor gibi birşey olacak..

Ama ikiz gibi de büyürler, ilerde sen rahat edersin..

Merhaba canım benım fıkrım aynen soyle
Kardeşler arasındaki yaş farkı ne olursa olsun her iki çocuğa da yaşına uygun şekilde gereken ilgi gösterildiği takdirde sorun çıkmayacaktır Kardeşle arasında kaç yaş olduğu çocuğun psikolojisini etkileyen faktörlerden yalnızca bir tanesidir.İki yaş farkı, 5 yaş farkı ya da 7 yaş farkı farklı şekillerde çocuğu etkileyecektir.Üstelik her çocuk için durum farklı olacaktır.Örneğin ödipal dönemde sorunlar yaşamış bir çocuk yaş farkı 7 de olsa yine de sorun yaşayabilir.Kardeşini kıskanma en fazla ödipal dönemde yani 3-5 yaşlarında görülse de büyüme ve gelişmesine göre daha küçük çocuklar da kardeşlerinin doğumundan etkilenebilirler ..Uzun lafın kısası eger ebeveynler cocuklarda dengeyı saglayacagına ınanıyorlarsa yas farkı hıc onemlı degıl..Hersey anne babanın ılgı ve sevgısıne baglı..:asigim:
Sunu da soylemek ıstıyorum arkadasım ben kızımız 4 aylıkken tekrar hamıle kaldım surprız bır gebelıktı ama en az ılk bebegımızın haberını aldıgım ızdakı sevınc ve mutluluk kadar heyecanlandırmıstı bızı..Rabbımızden bır emanet daha gelcektı...Lakın ben gebelıgımı gec ogrendıgım ıcın cok dıkkatlı davranamadım ve ne yazık kı karnımdakı bebegımızı kaybettık cennette bızı beklıyor olacak ınsAllah:_) O kadar uzulduk ve etkılendık kı anlatamam bunu hala tesırı uzerımızde kalbımızı tıtretıyor bu mevzular..SImdı muhtemelen emzırıyorsundur canım hamıs kalırsan sutten kesmek zorunda kalacaksın ayrıca hareket ederken bebegınle oynarken onu kucagına alırken vb dıkkatlı olman gerekecek..Benım nacızane onerım en azından yavrun bır yasını doldursun...Hakkınızda en hayırlısı olsun..Annelık oylesıne kutsıyetı buyuk oylesıne sahane bır sey kı..Herkese tattırsın Rabbımız..Cennet vaadedılmıs bızlere kolay mı layıkıyla yerıne getırmek duası ıle..
Sevgıler canım

çok erken şimdi sana kolay gibi geliyor ama kızın hele bir hareketlensin hele gör bakalım ozman, hem onun ilgisini neden bu kadar küçükken böleceksinki,zaten Allah ın izniyle gelir bir kardeş ama bırak tek çocuk olmayı yaşasın birazcık kuzucuk,emziriyormusun bilmiyorum ama hamile kalsan emziremezsinde.bence 3-4 yaş ideal.

daha çok erken ya doktorlar da zaten yaş arada olsun diyo.
hem bebeklerin ikiside ilgi isticek biri yürürken diğeri kundakta olucak çok zor ya
iyi düşün derim

canım benimde 8 aylık bir oğlum var bende senin bebeğin kadarken çok istiyordum ama tek düşüncem emzirmeden keseceğim için erteledim. ve şuan çok hareketlendi 4 aylıkken leptopu kucağıma koyardım onuda yanıma emziririm uyur bende keyfime bakardım. şimdi ise pc açamıyorum bile şuan yanımda durmadan pc el atıp beni rahatsız ediyor yazmakta zorlanıyorum:))))
özlellikle hasta olduğu zaman dedimki şuan hamile olsaydım nasıl dayanırdım hamileliğim nasıl geçecek kimbilir. sorunlumu sorunsuzmu. malum eşler ne kadar yardımcı olabilirki. eğer yanında yardım edecek kimse varsa emzirme sorunun yoksa düşün derim ama emziriyorsan bekle derim anne sütünden mahrum etme onu. inan arıcaksın bu günleri emzirmek ne rahat diceksin2- 3 saatte bir yemek yedirip altını üstünü değiştir uyut kaldır derken nasıl gün geçiyor bilmiyorum. birde ben çok sakin bi hamilelik geçirdim oğlumda sakin bi bebeklik. ne ağlama ne sancı nede uykusuzluk deliksiz uyur hala. ama artık çok hareketlendiği için stres oluyor insanda. hata eşime geçen dedim bidahaki çoçuğumuz bunun gibi olmaya bilir stresli hamilelik geçirirsem diye:))) ama kesin kararlıyım aralarında tam 2 yaş olmasını istiyorum bu yaz ağustos gibi hamile kalırsam yine bi mayıs bebeği dünyaya getiricem Allah izin verirse.

Kızım 18 aylıkken oğluma hamile kalmıştım...
Önceleri o kadar zor oluyorduki..
Oğlum doğmadan kızımı tuveletini söylemeye, kendi kenidne uyumaya alıştırmıştım..
Sonra oğlum doğdu ve benim kız alışmasına rağmen tuvaletini hiç söylememeye başladı,kendi kenidne uyumuyordu.. Ayağımda sallıyordum...
Sanki bir bebek değil 2 bebek büyütüyordum hatta dahada zordu kızım aynı zamanda kıskanmamamsı için bir hayli çaba gösteriyordum.....
Spiralim olmasına rağmen oğlum 4 aylıkken spiralin yerleşmememsi sonucu tekarar gebe olduğumu öğrendim... Düşünü kızım 2,5 oğlu 4 aylık ve 3. bir çocuk...
Tam 8 haftalıktı ama doktorum müsade etmedi nedeni ise sezeryan doğumda en az 1 yıl geçmesi gerekiyormuş.. Çocuğumu aldırmak zorunda kaldım...
Yani eğerki mümkün olsaydı onuda büyütürdüm...
Şimdi kızım 6,5 oğlum 4 yaşında ve çok rahatım ....
Hiç arkadaşa ihtiyaçları yok... Evimiz dolu dolu...

bence bakabilcegine ve psikolojik olarak o sorumlulugu kaldırabilceksen hoş olurrr...ikiz gibi büyürlerr....amaaa benim kendiliginden ikiz çocugum olmassa eger ,,,aralarında 4 yaş olsun istiyorum..tabi hayırlısıııı..bakalım evlenince nsl olcakk ..:):)

psikolojin bunu kaldıracaksa yapman iyi olur ikiside büyür ama çok büyük sabır ister...kendine ayırıcak zamanın olmucak bikaç seneliğine kendine veda ediceksin çocuklar kendini kurtarana kadar
şahsen ben hayatta cesaret edemezdim... allah eğer 1. yi nasip ederde o günleri görürsek ilkokul 1. sınıfı bitirince 2. yi ancak düşünebilirim... ...

Back