4 aylık hamileyim eşim boşanalım dedi

Sinopgirl

Tuğşat'ın annesi
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
136
-1
46
Sinop
4 aylık küsür hamileyim.Eşimle severek ve kaçarak evlendik.eşim sezonluk bujiterici,kendi oturduğumuzla beraber 4 tane evimiz var.Ölen eşinden 2 tane daha çocukları var bizden ayrılar.Eşim eskiden beri çevresindeki bazı serseri arkadaşlarını her borç istediklerinde vermeye alıştırmış ayrıca 1 evimizden de 6 aydır kira almıyorduk.Haliyle bu durum cocugumuz da olacağı için canımı sıkıyordu.Bir gün 200 lira kazanıyoruz akşamına arkadaşı geliyor istiyor ona borc veriyoruz.Belki verir belki vermez oda.eşime sık sık bu konularda tembihlerde bulunuyordum.Ben tutumlu bir bayanım nerde hesaplısı varsa onu alırım,eşime dükkana yemek getiririm,bebeğimize bile para biriktiririm.
Eşim bugün öglen evi aradı birkaç dolarımız vardı yabancı turislerden döviz olarak aldıgımız 1er 5er dolarlık ''onları gelirken dükkana getir''dedi.''Aşkım yine birin borç mu vercen'' dedim.''yok birine lazım getir'' dedi.
Neyse götürdüm ordan bir esnaf arkadaşına verdi düğüne gidecekmiş de etrafa saçmaya,calgıcılara dagıtmaya 1 er dolarlıklar lazımmış.Aldı parayı ''Yarın veya öbür gün getiririm'' dediSinirlerim tepeme cıktı ''Hani borc vermiyordun,ya biz bankamıyız dövüz bürosumuyuz 2adım ötede kuyumcu var gitsin paralarını orda cevirsin'' dedim.Tabi eskiden de biriken alacaklar nedeniyle bu cuzi para bile beni cok gerdi.Eşimle biraz tartıştık ''Artık sen bu dükkana geliyorsun istemiyorum'' dedi.Bende ''Bura senin oldugu kadar benim de dükkanım dedim.''Ozaman ben gidiyorum dedi ve para kutusunda ogün kazandığımız parayı da alıp cekti gitti.Sinirim çok bozuldu.Ufak tartışmalarımızda asla aramadığım annemi aradım olanları anlattım hamile oldugumdan sanırım aglamaktan kendimi alamadım.Annem sağolsun hep yapıcıdır olumludur ''Ağlama kızım napalım erkekler hep böyle maddiyat konusunda baban bile böyledir işine karışıldıklarında beni bile tanımaz.tepkini bile hanım hanımcık ver,eşini kendinden sogutursun.Moralini bozma bebeğine birşey olur''dedi.
15 dak sonra eşim gittiği yerden geldi aldığı paraları yerine bıraktı.benle konuşmadı.Akşam yan dükkandaki abimiz bizi eve bıraktı.Ben corba icip yattım eşim yanıma geldi konuşalım dedi.
''Biz anlaşamıyoruz boşanalım sen ne istiyorsun boşanmak için gibi şeyler söyledi.Beynimden vurulmuşa döndüm.Bebeğini bekleyen bir kadın olarak gelecekte anne-baba ayrı bir çocuk yetiştirmek,hemde elin yüzünden kavga ederek.Karnımı gösterdim ne olacak diye.''Bebek benim kabulumdür,nafakasını da vericem üstüme de alıcam dedi.
Bende bana bir ev vericeksin bebegime 1 ev vericeksin diğer 2 evde cocuklarının dedim sinirden.Ara ozaman annemleri kendin söyle dedim.eskiden de bazen böyle boşanalım derdi ama arayıp söyleyemezdi verdim telefonu bu sefer aradı söyledi
Annem tabi kadın hem şok oldu hem çok üzüldü.''Benim cocuğum sana terbiyesiz bir kelimemi etti dedi,biz sana saygısızlık mı ettik dedi,hizmetini mi görmedi kızım dedi,senin namusuna şerefine mi laf getirdi dedi.İşte kızdı falan sonra ben sinir krizine girdim ağlamaya titremeye başladım.Yanıma geldi boynuma sarılmaya çalıştı falan,bebeğe birşey olacak sana birşey olacak nolur nefessiz kalıyorum falan demeye başladı.Özür dilerim dedi defalarca ama söyledikleri beni çok kırdı şuan bile hala ağlıyorum.Birbirimizi severken elalemin yüzünden bebegim babası yanında olmadan mı doğacak,babasız mı büyüyecek
Bir baba olarak böyle birşeyi nasıl düşünür?İnsan çocuğu için yaşamalı,bilemiyorum ne yapacağım çok üzgünüm.Zavallı annem babam da nasıl üzüldüler benim yüzünden.Hemde eşime çok kırgınım barışmak bile bana ağır geliyor artık....

Öncelikle yaşadıkların için çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
Lütfen kendini bu kadar üzüp, gerip karnındaki bebişine hissettirme.
Belki herşey düzelir, belki eşinin bir anlık stresi olabilir...
Eminim eşinde seni çok seviyor ve karnında 4 aylık bebeğinle seni asla bırakmak istemeyecektir.
O bir anlık sinir ve hassasiyetten gelen bi konuşmadır.
Hangimiz sinirlenince garip tepkiler vermiyor etrafımızdakileri kırmıyoruz ki..
Keşke ailene yansıtmasaydın. Sen yarın belki barışırsın eşinle ama ailen seni hamileyken bu kadar üzdü diye eşini affetmeyebilir.
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah.

Sen yine de sıkma canını. Umarım düzelir ve
umarım bebişinizi kucağınıza aldığınızda '' 4 aylık hamileyken neredeyse boşanıyorduk ''
diye dalga geçer gülersiniz...

Eşin blöf yapıyordur.Senden, maddi işlerine bir daha karışmıcam seni seviyorum bebeğimizi beraber büyüteceğiz demeni bekliyordur canım benim ağlama.Gurur yapma sakın.Bunu bende eşime hep söylüyorum,çok kötü bir huy ama o an kafamda çözüm bulamayınca deliliğe vurup hemen boşanalım diyorum.Eşinde şu an deliliğe vurmuş sakinleşmesini bekle ve huyuna git.

ayy canım okuyunca içim bi tuhaf oldu ama erkekler böyle işte hemen sinirlenince kendilerini kaybediyorlar.etrafındakilere zarar veriyorlar.sinirleri geçincede ben öyle bir şey yapmadım ben öyle bir şey demedim diye inkar ederler sonrada.aslında evliliklerde ufak bi tartışmada boşanalım denilmesi çok yanlış.ne güzel hamileymişsin.inşallah kucağına alırsın.bebeğini düşün ve sakin olmaya çalış.hamilesin birazda hassassın ama eşinde pişman olmuş baksana.sen barışsan bile kocanla annengil seni hep öyle, mutsuz zannederler şimdi.anneler babalar hep öyle ben anlatmamaya çalışıyorm.Allah yardımcın olsun cnm.inşallah bi daha böyle şeyler yaşamazsın eşinle.mutluluklar canım

Cam kirildimi yapistirsanda ilk gunki gibi olmaz.

Esin aileni arayarak bence evliliginizde
unutulmayacak bir yara acmis oldu.
Hele ki sen bunu hic unutmayacaksin,
Hem hamileligin verdigi hassasiyet
Hemde ailenin durumu bilmesi
Senin acindan kirici olmus.

Ama kendini uzmemeeye dikkat etmelisin
Bebegin cok kucuk sayilmaz, uzulursen hisseder.
Allah yardimcin olsun.

esiniz blof mu yapiyor yoksa sizi cidden sevmiyor mu en cok siz bilirsiniz...
ama annenizi arayip bosanma konusunu acmasi bende sizi sevdigi konusunda suphe uyandirdi...
hem de siz hamileyken bunu yapmasi ilginc...insan karisini hamileyken boyle nasil uzer anlayamadim...

üzer arkadaşlar üzer.hamileykende üzer hastaykende üzer.sevsede üzer sevmesede.bu tip insanların sevgi anlayışı bu.bizlere göre insan sevdiğini bu denli üzemez.ama onlara göre durum farklı.bu tip davranışlarla sevgiyi bir tutmuyorlar.boşanalım derken sonrasını düşünmeden konuşuyorlar.bir an akıllarına geldiklerindede özür mözür işte.ama geçici bir durum arkadaş tavır almalı ama boşanmamalı bence.

canım üzme kendini ne olur bebeğini düşün kendi sağlığını düşün bu anlattığın konularda her evlilikte tartışma oluyor boşanalım diyerek aileni arayarak ileri gitmiş ama bunları öfke patlamasıyla yapmıştır erkekler tutumlu olmayı para biriktirmeyi vs. bilmiyorlar çevresinde düşüncesiz insanlar varsa yüzsüz yüzsüz istiyorlarsa hayır diyemiyordur bir arkadaşım benden gelse borç istese ben de vermem diyemem kolay bişey değil bunu yapmak biraz daha sakin ol ağlayıp tartışma çıkarma zamanla verdiği paralar geri gelmeyince o da öğrenecek hak verecek sana

erkekler çıkmaza girdiklerinde bizim gibi ağlayıp sızlayıp sinir krizi geçirmiyorlar boşanalım diyip rahatlıyorlar sonrasını düşünmeden

Canım Sinop'ta yaşıyorsun sanırım ben de sinop'luyum ailem orada yaşıyor. Çok üzüldüm daha öncede para konusunda çok tartışır mıydınız? acaba geçinememek derken ne demek istiyor her kadın bu kadar etrafa para dağıtan erkeğe müdahala eder. Bence ayrılmayı konuşmak yerine bir süre annenin babanın yanında kal kafanı dinlersin o da iyice düşünüp taşınır. Severek evlendiyseniz bunlar sorun edilecek şeyler değil diye düşünüyorum. Bir de boşanalım diyince iki daire benim olsun demen çok tuhaf mal mülk en son düşünülecek şeyler:26:

Son düzenleme:
Annen oracıkta daha okkalı konuşmalıydı mesela :sen benim kızımımı istemiyorsun ne olacak yaşı genç tekrar evlenir yeni eşi olur çocuğun başka babası olur annen çok alttan alarak konuşmuş benim konuşmam daha şiddetli olurdu elin oğluna!

evcilik oyunu gibi birşeye dönüşmüş
keşke aileyi bu olaylara dahil etmeseydiniz..siz düzelirsiniz aranız herşey.. ama ailenin nazarındaki bu gelinen durum değişmez..onlar diken üstünde olur hep
aranızda birşey yok ki boşanalım denecek kadar...erkeklik gururunu incinmiş olarak hissetmiş ve son karravarı ben veririm havasına girmiş..

hamilelikte üzerimize titremelerini beklerken neler yapıyorlar
insan öfkeyle bile olsa nasıl bu kadar saçmalar anlamıyorum.
seni bu halinle üzdüğü yetmiyor gibi bir de aileni arayıp o tarafı karıştırmış!!
böyle basit bir sebepten dolayı boşanmayı düşünmesi çok çocukça
ilişkinin ve evliliğin seviyesini kalitesini düşüren şeyler bunlar.
insan evliliğini hiç ağzına bu şekilde dolar mı ya.
şu an konuyu kapattı sanırım ama bence sen kapatma; bu meselenin seni ne kadar üzdüğünü çok kırıldığını bilsin.
para meselesine gelince; kendine ait bir bütçe olmasında bence fayda var;
para kaçır para sakla demiyorum ama harçlıklardan pazar masrafından fln kıstıklarını kendin biriktirebilirsin; yarın öbürgün ne olacağı bilinmez. eşin dedem gibi; eş dost doyurmayı seviyor sanırım ama önce ailesinin rızkını düşünmeli.

bunu yapan erkekleri tekme tokat dövmek istiyorum yaaaa!!!! rabbim sana bir evlat nasip etmiş be adam sen daha ne istiyorsun. arkadaşlık ilişkilerin parayla tedarik oluyorsa olmasın kalsın öyle arkadaş mı olur ya. hep erkeklerde görüyorum ben bunu örneğin bir bayan olarak borç olaylarında böyle dengesiz davranan görmedim. sabah sabah sinirlendim bea neyse canım benim öncelikle sen üzülme bebeğin herşeyi hissediyor. kendini toparlamaya çalış ve sakın onu pat diye affetme bir süre tavır al sende yarattığı tahribatı görsün tamam mı allah yardımcın olsun canım inşallah hayırlı günler

sen gerçekten annenlerle konuştuktan sonra sinir krizi geçirmeseydin bence bu konuda çok ciddiydi .. blöf yaptığını düşünmüyorum

korkmuş belliki ama bundan sonra ya boşanma lafını hiç bir zaman ağzınıza almayın ikinizde yada siz gardınızı alın sonrası için ..

Beni en çok üzen konu da eşim önceden de savurgan biriydi ama onu tatlı şekilde uyarırdım bir süre bana hak verirdi ama yine bildiğini okurdu.Benim kızdığım nokta artık bizim bir bebeğimiz olacak sorumluluklarımız artacak arkadaşlarına da destek versin ama kazancımızın kısıtlı olduğu şu zamanda geri alamayacağı borçlar vermesi her kadını huzursuz etmez mi?Hem anne babası boşanmış çocukların durumunu görüyor benden daha iyi biliyor anneleri başka birileriyle el ele babalar perişan ortalıkta eli cebinde gezenler ve ortada kalmış boynu bükük çocuklar.Zamanında benden daha çok çocuk isteyen eşim şimdi bir anlık sinirle de olsa evliliğimizde bu yarayı nasıl bu kadar kolay açabiliyor,beni bu sebepten elalemin yüzünden çocuğuyla birlikte nasıl hiç düşünmeden silebiliyor?
Daha önceleri de bunun gibi sebeplerden sorunlarımız oluyordu ama ben ara kendin annemleri ya da ben arayıp söylerim dediğimde telefonu elimden alırdı.Hatta söylerim korkusuyla bir telefonumuda kırmıştı ama bu kez ara dediğimde gerçekten arayıp söylemesi.Yoksa beni sevmiyor mu diye düşündürüyor kocamı tanıyamıyorum.Belkide dün gece sinir krizi geçirmeseydim yine benim üzerime düşer miydi özür diler miydi oda meçhul.Ben eşimin iç çamaşırlarına kadar ütüleyen biri olarak çorabını iç çamaşırlarına eline kadar veren biri olarak bana ''Ben sana 1,5 sene hizmet ettim'' demesi de ayrı bir mevzu.
Bilemiyorum kalbim çok kırık hatta gerçekten ayrılmayı bile düşünüyorum ailem bugünden beri arıyor üzülme diyorlar.Bu sebepten yuva yıkılmaz ama insan kırıldımı kırılıyor çok inatcı bir eşim var.

babasız büyüyen çocuklarmı böyle oluyor yoksa anne baba evde kavga eden saçma salak sebepler yüzünden evde huzursuzluk ve küslük yaşayan ilgilenilmeyen sömürülen çocuklarmı

hiç bir boşanan eşte öyle elleri cep lerinde berduş falanda olmuyor

hizmet karşılıklı olur ayrıca o dışarda çalışır eğer kadında EV HANIMI ise evde çalışır kimsede bunu söylemez ..

gerçekten arayıp ailenizle konuşmuş işte adam gerçekten o an ağlamasanız krize girmeseniz sizden boşanacaktı dememkki size şans vermiş kendince

bu para olayını nasıl halledersiniz onu bilmiyorum ama pek engel olabileceğinizi sanmıyorum ancak çok ciddi bir akzık yerse ciddi paralar kaybederse o zaman olur diye düşünüyorum

ben yazmayım dedim o ilk cümleleri, nasılsa banu burda yazar

farkındamısınız artık kımsenın kımseye sabrı kalmamıs bosanmalar an meselesi,ufak bı tartısma,bı kıvılcım hemen ağızdan dökülen ayrılalım kelimesi bu kadar kolaymı oldu artık bır ınsanı hayatımızdan cıkarmak bı an meselesi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…