4 Aylık Bebek Ek Gıda

Sadece Google yazınca bile bu çıkıyor kızlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Eki Görüntüle 3279330
Daha onceki mesajlarina bakarsaniz profilinde kendi tabiriyle cocugu biraz siskoymus. Beslenmesi yeterli anne sutu veya mama ile gelisimi iyi ise dr tavsiyesi disinda 4 aylik cocuga ek gida onerilmez

E siz biliyormuşsunuz ne soruyorsunuz anlamadım. 4. Ayın sonunda derken 5 aylık olunca mı başlayacaksınız ek gıdaya?

Ben 4.5 aylık başlamıştım doktor tavsiyesiyle. Neler verebileceğimi de doktor söylemişti.

Siz de doktorunuza sorabilirsiniz. Başlaması uygunsa söyleyecektir.

Ek gıdaya başlaması için mama sandalyesinde oturabiliyor olması gerekiyor mesela. Bel kaşlarının gelişmiş olması gerekiyor. Sizin bebeğinizi doktor bu anlamda kontrol etti mi? Yatarak beslemiyoruz çünkü.

Ayrıca bebek kiloluysa ek gıdaya başlamıyoruz. Gelişimi normalse başlamıyoruz.
Benimki zayıf ve alerjik bir bebekti. Fiziksel olarak da hareketliydi. Doktoru mama sandalyesine oturabileceğine kolay yutabileceğine karar verdi. Gıdalarla çabuk tanışmasının alerji açısından bizi rahatlatabileceğini söyledi. Kilo alımını destekleyebileceğimizi söyledi.
Belki başka parametreler de var bilmediğim. Mutlaka sormalısınız.

Daha onceki mesajlarina bakarsaniz profilinde kendi tabiriyle cocugu biraz siskoymus. Beslenmesi yeterli anne sutu veya mama ile gelisimi iyi ise dr tavsiyesi disinda 4 aylik cocuga ek gida onerilmez
Ama buna biz karışamayız ki, annelik içgüdüsü vermek istiyor, verebilir, asla verilmez diye birşey yok. Herkes çocuğunu bir standardın içinde beslemek veya büyütmek zorunda değil, Konu 4. Ayda verilir mi verilmez mi ise verilir.
mesala Ben su dışında hala birşey vermiyorum, çünkü kabız oldu isal oldu v.s diye korkuyorum ve sanırım birazda tembelim.

Acaba bebege marul maydonoz suyu fln verip diyete mi sokacak? Ah tontik kuzuum sana ne edecekler.

Eki Görüntüle 3279330
Neyin kafasını mı yaşıyoruz. Kendi kendine karar verdiği için söylüyoruz doktoru der ki ek gıda başlayın vs bişey demeyiz zaten. 10 tane doktora sorsak 8i ek gıda yok der olası durum yoksa o halde kafa yaşayan biri varsa sizsiniz yani.

Arkadaş ek gıda olarak yanlış başlık açmış, sanırım tadımlara başlamak istiyor.

Karismiyoruz hanimefendi dogru olani soyluyoruz uygular uygulamaz o onun bilecegi is. Biz dogru olani soyleyelim o yine cani ne isterse onu yapsin. Ha tarif istemis o konuya gelirsek benim 4 aylik cocuga verecek bi tarifim yok zira doktor onermeli erken baslandigi icin yanlis bilgi vermek istemem

Dalga konusu olduğu için yorumları gereksiz buldum. Bilen veya veren kişilerden öneri istemiş, neler verilebilir diye tarif istemiş gayet normal bir konu bence. Neyse benden bu kadar.

Gelin buna 4.ayın sonları değil de 5.ayın başları diyelim biraz siz gelin biraz ben ortada buluşalım olmaz mı
Bir üyemiz gayet güzel açıklamış kriterleri oturabilir olması gerektiği vs.ki zaten siz bunları biliyormuşsunuz sadece tarif istemek için açmışsınız.
Yoğurt güzel bir başlangıç olabilir ev yapımı sonra 3 er gün kuralını da biliyorsunuzdur kesin ona göre sebzelere geçersiniz derken çocuk 6.aya yaklaşır zaten.
Ama toplumda genel olarak ilk 6 ay anne sütü sonra ek gıda muhabbeti vardır ya sizin 4 aylık Bebek ek gıda başlığını görünce insan bir çok erken değil mi tepkisi verebiliyor takdir edersiniz ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…