• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylık Bebek Ek Gıda

Doktorumuzun bize soyledigi mama sandalyesinde oturma şartı,bebeğin genel durumu (yiyecekleri yutabilmesi,çiğneme refleksi vb) ve sadece anne sütüyle beslenmiyor olmasiydi.Benim bebeğim oturabiliyordu meme mama ilerliyorduk ve yemek yemeye çok hevesliydi.Kilosu da önde gitmesine rağmen doktorumuzun tavsiyesiyle 5. Ay dolunca başladık.Sadece anne sütü alan,kilosu yeterli bebeğe ek gıda baslatilmaz.

Teşekkür ederim yorumunuzu ciddiye alacağım evet biraz şişko bebek bizimki😃❤️🍀 Allah razı olsun
Bunu yazanda sizsiniz
Sütüm yeterli gelmiyor doktorumda 4. Ay sonunda yavaş yavaş başlayabilirsiniz dedi

Ne vereceğinizi söylemedi mi özellikle erken aylarda doktor birebir tarif verir.
Nasıl yeterli gelmiyor sütünüz?
Zaten ek gıda başlamayı düşünüyorum dediniz şimdi doktor diyor diyorsunuz .
Canınız sıkıldıkça burada insanlara bulasiyorsunuz sanırım
Evet hobim bu benim

dr. Elif Pınar Çakır’ın, internette bilinen adıyla güncel annenin kitabı. Ufak bir kısmını attım ama kitapta defalarca 6 aydan önce doğru olmadığı belirtilmiş. Gene de ek gıdaya hazır mı, kendin bakabileceğin kısımları sana atayım.

Eklentiler

• IMG_3680.jpeg
    IMG_3680.jpeg
    166 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_3681.jpeg
    IMG_3681.jpeg
    156,3 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_3682.jpeg
    IMG_3682.jpeg
    140,6 KB · Görüntüleme: 60
Ek gıdaya başlama için genel şartlar var . Mesela ilk olarak bebek basini cok iyi kontrol edebilmeli, bebeğin yutma refleksi yerinde mi ya da oturabiliyor mu sonrası ağızla alakalı çok salyası yok mu, dil kontrolünü tam sağlayabiliyor mu v.s...
Bunlar yerindeyse yapılan araştırmalara göre 4. Ayın sonunda bebeklerin %80 i ek gıdaya hazır bir bağırsağa sahip oluyor ama alerji riski bu aylarda yine fazla olduğu için dso 6. Ayı daha uygun görüyor.
Bu konu ile ilgili bir kaç tane tez var okuyabilirsin.
Her şeye rağmen başlamak istersen ev yapımı yoğurdu tattırarak başlayabilirsin. Ya da kabak haşlayıp yağsız tuzsuz bir şekilde 1 çay kasigindann fazla olmayacak şekilde deneyebilirsin.
Ben çocuklarımı hemşirenin kontrolünde başladım. Hep takipte olan bir doktor ve ya hemsirenle başlaman daha iyi alerji açısından. Çünkü ürtiker için ilk müdahale çok önemli.

Merhaba bebeğim yakında 4 aylık olacak 4. Ayın sonunda ek gıdaya başlamayı düşünüyorum verebileceğiniz tarifleriniz varsa bekliyorum neler yedirebilirim şimdiden teşekkürler
Bende 4 ayın sonunda başlamak zorunda kaldım. Sütüm yoktu mama da kızımı hastanelik ediyordu doktor ek gıda tadımına başlattı. Ben öncelikle evde yoğurt mayalayarak başladım çok az yiyor ama sakın endişelenme. Sonra da sebzeleri haşlayıp sularını verdim yavaştan zamanla miktarı ve kıvamı arttı tabi.. kızım 9 aylık olacak şuan herşeyi yiyor. Aa unutmadan meyvelerinden sularından verebilirsin elma mesela cam rendeyle rendeleyip bir çay kaşığı suyunu vererek başlayabilirsiniz

Bende 4 ayın sonunda başlamak zorunda kaldım. Sütüm yoktu mama da kızımı hastanelik ediyordu doktor ek gıda tadımına başlattı. Ben öncelikle evde yoğurt mayalayarak başladım çok az yiyor ama sakın endişelenme. Sonra da sebzeleri haşlayıp sularını verdim yavaştan zamanla miktarı ve kıvamı arttı tabi.. kızım 9 aylık olacak şuan herşeyi yiyor. Aa unutmadan meyvelerinden sularından verebilirsin elma mesela cam rendeyle rendeleyip bir çay kaşığı suyunu vererek başlayabilirsiniz
Teşekkür ederim ❤️

Daha onceki mesajlarina bakarsaniz profilinde kendi tabiriyle cocugu biraz siskoymus. Beslenmesi yeterli anne sutu veya mama ile gelisimi iyi ise dr tavsiyesi disinda 4 aylik cocuga ek gida onerilmez
Bebeğim mamayı kabul etmemeye başladı ve sütümde yok umarım Allah bu derdi senin de başına verme verirse de bende ayani bu şekilde alay etmek isterim seninle mamayla beslenirken kilosu gayet iyi gidiyordu tüm hayatımızı buraya yazmıyoruz 1 hafta içinde ne değiştiğini bilemezsin boş boş konuşmak için konuşmayın cenenizin bağını biraz sıkı tutun

Doktor onerisiyle 4 ayda gayette ek gidaya baslanabilir ek gidadan kastınız kase kase yemesi degil elbet tadimdir minik minik belirli olcude tattirmaktir yogurtla baslanir sonra sebze sonra muhallebi ve son olarak meyve hepsi alerji riskine karsilik tadim kuralina gore ilerlenir benim kizim 10 yasinda 4 aylikken kilo alimi yetersiz oldugu icin doktorumun onerisiyle baslattim ayrica anne sutu yetersiz ise bebek babam istemiyorsa bunlardan sebepte baslanir

Back