Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Merhaba arkadaşım ,
Hipp sende organik kullanmışsın bende pirinçlisini kullanmaya başladım 1 çay bardağı 100 ml yapıyor zaten içine 4 tatlı kaşığı hippden koyuyorum ve onu yediriyorum.Fazla gelirmi yoksa azmı gün be gün nasıl arttıraacam sen nasıl yaptın benimki tadını çok sevdi bu arada :)

''ayburme'' evet canım hipp pirinçli veriyorum geceleri, ben de çay bardağına hazırlıyorum, içine 3 4 kaşık koyuyorum, bazen de 1 çay kaşığı zeytinyağ ekliyorum, ek gıdaya geçince kaka problemi olabiliyor da. yulaflısını daha severek yiyoruz sanırım. dönüşümlü veriyorum yulaflı ve pirinçliyi, ne kadar yerse:)
hatta son 1 haftadır kahvaltıya başladık, 1 çay bardağı kendi sütümle yapıyorum, yanında da yumurta sarısı ve labne yediriyorum.

'' ayburme '' bu arada biz 5 buçuk aylıktık doktor tavsiyesiyle mama almaya başladığımızda. benimki de sütüm olmasına rağmen az emiyordu ve kilo alımı yavaşlamıştı o yüzden doktor kendi sütümü bir nevi form değiştirerek vermem için tavsiye etti. bu mamalarda 4 6 ay yazıyo tabi 4. ayı doldurmuşsunuz, ama yine de günde iki kez mama vermek yerine sen bol bol su içip sütünü arttırmayı denesen daha güzel olur. ne kadar uzun süre emerse o kadar iyi zaten biliyosundur. maltana diye bir içecek var ülkerin malt içeceği...bende işe yarıyor büyük marketlerde meyve suyu reyonunda oluyor, bir dene istersen.
ek gıdaya geçmek güzel ama sindirim sistemi problemi çok yaşanılıyor, biz şuan 6 buçuk aylığız ve iki haftadır yedi, yemedi, yok kakasını yapamadı, yeterli su içti mi...bi sürü dert valla.. bence 1 ay daha emzrmenin keyfini çıkarın

Son düzenleme:
meis çok sağol bende emzirmek istiyorum ama sağ göğsümde daha önce sorun olmuştu şimdi süt topalmıyor tek göğüsle çok zor doymuyor kuzu,sanırım o yüzdende klo almamış.Bana sorarsan hiçek birşey vermek istemiyorum ama bir hafta sonrada işe başlayacağım süt sağmam falan çok zor olacak ama ben elimden geldiği kadar emzirmek istiyorum bakalım hayırlısı.Sen güzel zamanda ek gıdalara geçmişsin ne erken ne geç bakalım bizde geçelim tariflerini alırım senden ...

merhaba canım yazın ilgimi çekti benim bebegimde 4 aylık ama benmkide çok zor emiyo sanırım sütüm az geliyo artık ek mamaya geçmek istemiyorum çünkü çalışana kadar anne sütü vermek istiyorum aşırı huzursuz sürekli aglıyo maltanayı ben biliyorumda böyle anne sütünü arttırdıgını bilmiyordum hatta eşim çok içiyo ben biraz gazlı bi içecek oldugu için bebegimde gaz yapar düşüncesi vardı yanlışmı biliyorum fikirlerini paylaşırsan sevinirim

Arkadaşlar ne var ne yok.Bebişler artık 7 aylık oldu.ne kadar çabuk ve çok şey öğreniyorlar değil mi?
Bizim kımıldamaya emeklemeye hiç gönlümüz yok.
varsa yoksa oturacak.bir de ayakta durmayı öğrendi.kanepeye yaslayıp 10-15 sn duruyor.ama kendi istiyor değil.
el sallıyor bay bay denince
baba,dede,mama gibi şeyler söylüyor.anne 2-3 kere dedi.
uykular hala düzensiz.deliksiz uykuların hayalini kuruyorum...ah ah
ek gıda işi bayağı vaktimizi alıyor.kahvaltısı yumurtası,yoğurdu,çorbası,et suyu,meyvesi vs vs...kendimize yemek yapasım gelmiyo artık.bir an önce bizim yediklerimizden yeseler iyi olur.
bu arada ilk defa parkta salıncağa bindik.çok sevdi.
sizler neler yaptınız?dertleşelim biraz.

merhaba.sonunda birileribişiler yazdı ya :))evet kumralaycım bebeişler çok şeyler öğrendi.desteksizoturmalar,sürünmeler,zıplamalar,alkışlar...dahada tatlı oldular valla.oyunlaroynuyoruz artık.anneyedaha da bi düştük.çünkü memeye düştük.artık emerkenuyuyo genelde.uykular aynen bozuk.yasallıycamhep ya da memede tutucam.zaten bizim yediklerimizi daha çok seviyo ayşe hanım.bir de adını söylüyo bizimki.yürütece dekoyuyoruz arada.
yine paylaşalım ya burda.hiç kimse girmez oldu...

Meraba kaç aylık bebeğiniz benim 4 aylık kilosu üst sınırda dönüyor çok hareketli oturmak istiyor yatmayı hiç sevmiyor oturunca da dik oturuyor öne düşmüyor herkes oturtma diyor ama çoğu anne 4 aylıkken başlamış oturtmaya çok tereddütte kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…