bebeğin nasıl oldu nursena..memeyi alıyor mu artık?
Bugun aldı mesela :))) dün öyle böyle aldı ve geçen pazartesi almamak için kıyamet kopardı belli olmuyor hiç , hersabah alacak mı diye korkuyla uyanıyorum yeni güne
cadı bunlar yaaa :)) benimki uyandığında almıyo artık sadece yattıktan sonra emziği alıyorum ağzından göğsümü veriyorum neyse buna da şükür..
merhaba. vakit az olunca çok bakamıyorum artık. açtığımda da facedeki gruba bakıyorum neler yazmışlar diye:) ya benim oğluş azıcık öksürüyor gibi ne yapsam ki?
Merhabalar..Şu aralar bizim bıdık seslere çok duyarlı farklı bir ses duydu mu hemen duruyor ve bana bakıyor sanki 'Anne bu ne sesi?' der gibi,çok hoşuma gidiyor.Çok anneci oldu bir yandan benim kucağımda susuyor sakinleşiyor diye içim eriyor bayılıyorum ona, ama bir taraftan da yeri geliyor dışarı çıkmam gerekiyor ananesinde bile ağlıyor artık nasıl yapacağız bilmiyorum. Sizde durumlar nasıl? Sizsiz kalınca duruyor mu?
Ayrıca bugün ben pek mutluyum evlilik yıldönümümüz çünkü.Rutinden bir gün de olsa kurtuluş vesilesi oldu :) 3. yılımızı üç kişi tamamlıyoruz Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah..
Merhabalar..Şu aralar bizim bıdık seslere çok duyarlı farklı bir ses duydu mu hemen duruyor ve bana bakıyor sanki 'Anne bu ne sesi?' der gibi,çok hoşuma gidiyor.Çok anneci oldu bir yandan benim kucağımda susuyor sakinleşiyor diye içim eriyor bayılıyorum ona, ama bir taraftan da yeri geliyor dışarı çıkmam gerekiyor ananesinde bile ağlıyor artık nasıl yapacağız bilmiyorum. Sizde durumlar nasıl? Sizsiz kalınca duruyor mu?
Ayrıca bugün ben pek mutluyum evlilik yıldönümümüz çünkü.Rutinden bir gün de olsa kurtuluş vesilesi oldu :) 3. yılımızı üç kişi tamamlıyoruz Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah..
selam arkadaşlar benimde 4 aylık bir bebeğim var. sizlere birşey danışmak istiyorum. pirinç ununu ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize. üzerindeki ölçü çok fazla ne kadar yapacağımı bilemedim.
selam arkadaşlar benimde 4 aylık bir bebeğim var. sizlere birşey danışmak istiyorum. pirinç ununu ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize. üzerindeki ölçü çok fazla ne kadar yapacağımı bilemedim.
slm kızlar ben hala bebişimin kusmalarıyla cebelleşiyorum o yüzden buraya çok vakit ayıramadım sizin minişler iyidir inşallah.bizimki bu aralar etrafı seyretmekten meme emmez oldu kerata bir iki çekip midesini yatıştırdıktan sonra dönüyor etrafı izliyor gülücükler atıyor dönüyor iki çekiyor tekrar etrafı izliyor sırtım kopuyor onu emzirene kadar sizinkilerde böylemi bi çözüm bulabildiniz mi?
düzelir kusması inşallah. kilo alımında çok etkili oluyor. bizimki de kusuyordu ama şimdi azaldı baya. emerek uyuyor genelde o zaman iyi oluyor. sindiriyor uyku sırasında. uyumazsa gezmek isterse ayakta bütün emdiğini kusuyor. fazla hareket ettirmemek gerekiyor. bizimki de çok meraklı oldu. azıcık ses duysa kafasını kaldırıyor etrafa bakıyor gülüyor falan. emerken sessiz bir yere gidiyorum. genelde yatak odası oluyor bu. yoksa doymadan bırakıyor. sırt ağrısı olmuyor bende genelde. ben emzirirken kendi rahatıma da önem veriyorum:) zaten belim ağrıyor. arkamı mutlaka bir yere dayıyorum ve kolumun altına yastık ya da kırlent koyuyorum.böylece eğilmek zorunda kalmıyorum emzirirken. hatta yatakta emzirirsem ayaklarımı da uzatıyorum daha rahat oluyor. ayağının altına yükseltmek için birşey de koyabilirsin otururken. kolay gelsin :))
slm kızlar ben hala bebişimin kusmalarıyla cebelleşiyorum o yüzden buraya çok vakit ayıramadım sizin minişler iyidir inşallah.bizimki bu aralar etrafı seyretmekten meme emmez oldu kerata bir iki çekip midesini yatıştırdıktan sonra dönüyor etrafı izliyor gülücükler atıyor dönüyor iki çekiyor tekrar etrafı izliyor sırtım kopuyor onu emzirene kadar sizinkilerde böylemi bi çözüm bulabildiniz mi?
canım üstünde tepeleme 5 yemek kaşığı yazıyor üstünde ben ilk gün yarım kaşık yaptım sonra bir kaşık şuan 2 kaşık veriyorum üstüne de biraz emiyoruz yarın 2,5 yapıcam ne kadar yerse yani az az alıştırıyorum ama benim bebeğim 5 aylık.
bu kusmalar beni mahvetti zaten emzirmeye korkar oldum emiyor gazını çıkarırken yarısını geri çıkarıyor.uykuda iyi oluyor kusmuyor.düzelir kusması inşallah. kilo alımında çok etkili oluyor. bizimki de kusuyordu ama şimdi azaldı baya. emerek uyuyor genelde o zaman iyi oluyor. sindiriyor uyku sırasında. uyumazsa gezmek isterse ayakta bütün emdiğini kusuyor. fazla hareket ettirmemek gerekiyor. bizimki de çok meraklı oldu. azıcık ses duysa kafasını kaldırıyor etrafa bakıyor gülüyor falan. emerken sessiz bir yere gidiyorum. genelde yatak odası oluyor bu. yoksa doymadan bırakıyor. sırt ağrısı olmuyor bende genelde. ben emzirirken kendi rahatıma da önem veriyorum:) zaten belim ağrıyor. arkamı mutlaka bir yere dayıyorum ve kolumun altına yastık ya da kırlent koyuyorum.böylece eğilmek zorunda kalmıyorum emzirirken. hatta yatakta emzirirsem ayaklarımı da uzatıyorum daha rahat oluyor. ayağının altına yükseltmek için birşey de koyabilirsin otururken. kolay gelsin :))
bizimkide kulağını tutuyor 15 gündür ama ağlaması yok doktoruna götürdüğümde sordum kulaklarına baktı bi sorun yok bu aylarda bebekler kulaklarını ve başını keşfedermiş o yüzdenmiş yani ama çok komik oluyor uzun hava okuyacakmış gibi elini kulağına atıyor :))Merhaba arkadaşlar benim bebeğim dört buçuk aylık anne sütüyle besleniyor ama yeterli gelmiyor ve 6 ay dolmadan ek gıdalara geçmek zorunda kaldım meyveli yoğurt meyve püresi ve mama veriyorum severek yemesede zorla yedirmeye çalışıyorum bebeğimin yemek saatleri ve uyku düzeni vardı bu aya kadar mesela 2 saatte bir uyurdu
emerdi ama bu arakar bu düzen karıştı nedenini anlıyamadım akşam 11 de uyutur sabah 5 de kalkardı tabi 40 günü dolduktan sonra bu düzenleri yaptıp ama şimdi 10 yatıyor her saat başı uyanıyor acaba dişmi çıkarıyor anlıyamadım bu aylarda sağına dönebiliyor başını yataktan uyanırken ve normaldede kaldırabiliyor oturmaya çalışıyor ama daha oturamıyor yüzme hareketimiz var hem oyun ve ilgi istiyor devamlı konuşucağız anlıyamadığım şeylerde var mesela arada sırada kulağını tutuyor başını sağa sola sallıyor ayakta bende sallıyordum ama bir kaç yerde okudum sağlıklı değilmiş şimdi beşiğinde az sallıyarak uyutmaya çalışıyorum bebeklerimiz sağlıklı olsunda onlar için herşeye değerde birazda uyuyabilseydik......:
Merhaba arkadaşlar benim bebeğim dört buçuk aylık anne sütüyle besleniyor ama yeterli gelmiyor ve 6 ay dolmadan ek gıdalara geçmek zorunda kaldım meyveli yoğurt meyve püresi ve mama veriyorum severek yemesede zorla yedirmeye çalışıyorum bebeğimin yemek saatleri ve uyku düzeni vardı bu aya kadar mesela 2 saatte bir uyurdu
emerdi ama bu arakar bu düzen karıştı nedenini anlıyamadım akşam 11 de uyutur sabah 5 de kalkardı tabi 40 günü dolduktan sonra bu düzenleri yaptıp ama şimdi 10 yatıyor her saat başı uyanıyor acaba dişmi çıkarıyor anlıyamadım bu aylarda sağına dönebiliyor başını yataktan uyanırken ve normaldede kaldırabiliyor oturmaya çalışıyor ama daha oturamıyor yüzme hareketimiz var hem oyun ve ilgi istiyor devamlı konuşucağız anlıyamadığım şeylerde var mesela arada sırada kulağını tutuyor başını sağa sola sallıyor ayakta bende sallıyordum ama bir kaç yerde okudum sağlıklı değilmiş şimdi beşiğinde az sallıyarak uyutmaya çalışıyorum bebeklerimiz sağlıklı olsunda onlar için herşeye değerde birazda uyuyabilseydik......:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?