Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Günaydın kızlar face grubunda da sizleri görmek güzel:)

Yaa kusmuyor artık derken benimki de başladı. Aslında benim hatam sanırım. Doktor reflü olma ihtimali yüksek diye motilium ve gaviscon vermişti ben naptım 2 hafta kullandık geçmiştir bebeğime daha fazla ilaç vermiyim diye bıraktım ve 2 gündür yine çok kusar oldu. Tekrar başlayayım en iyisi. Hiç de sevmiyorum ilaç kullanmayı ama, mecburen...Biz de sanırım birazcık üşütmüşüz, hafif öksürük var ara sıra, ıhlamur içtim bikaç çay kaşığı da ona verdim rahatladı. Umarım ciddileşmeden atlatırız.
Geçmişler olsun sizin bebişlerinize de. Off minnacık yavrulara bulaşmasa şu hastalıklar, kıyamam yaa

bizim doktor önce meyvesularından başla dedi. önce bi kaç kaşık daha sonra arttırabiliyosun. önce elma ile başlayabilirsin. her gün farklı bi meyve dene. aynı gün iki farklı şey denemiyecekmişiz çünkü alerjisi olup olmadığını öğrenmek için.bizim doktor 2 hafta meyvesuyu yiyebilirse püresini de verin dedi. daha sonra çorbalara başlayabilirsin dedi bir hafta çorbaları denersin dedi.daha sonra kahvaltıya başlayabilirsin.yine doktora gidince yarın bide onun fikirlerini al..

günaydın herkese. aman nazar değmesin. yazdıklarını okuyordur belki:)

bu siteye girdiğimi bilse belki okumuştur derim ama haberi yok üyeliğimin olduğundan. gerçi önceden hep yardım ederdi son bi aydır böyle yapmaya başlamıştı. neyse şimdi gene eskiye dönücez sanırım

Kızlar; Bu gün bebeğimle ilgili yeni bişey daha keşfettim , Bizim kız misafir varken kesinlikle emmek istemiyor... Bugun şükürler olsun ayakta falan gezdirerek emzirdim biraz. Bide kollarım ağrıyo ayakta emzirmekten , taşımakta zorluk çekiyorum zaten zayıfım olduukça

bugün kızım ilk kahvaltısını yaptı haftasonuda kendim muhallebi yaptım çok severek yedi. ek gıdaya geçenler deneyebilir.mihrisah tarifini vermişti.ben fazladan mandalina suyu sıktım içine. benim bile yiyesim geldi ,

4. aydan itibaren

Malzemeler:

100 ml su
1 tatlı kaşığı pirinç unu (5 gr)
3 ölçek devam sütü (Bebeğinizin ayına göre Aptamil 2/3, veya Aptamil Conformil 2 kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı:

100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinçunu ağır ateşte pişirilir. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirilir ve içine 3 ölçek devam sütü eklenir

yaa çok kararsız kaldım , bu ek gıda konusunda. Bizimkinin enfeksiyonunun değeri düşsün derken yavrum nezle oldu ardından öksürük ve şimdide bronşit başlangıcı. Öksürüğü ve nezleyi atlattık gibi . Geçenlerde devam sütü ve kaşık maması aldım hiçbirini almadı. emzirdim kabullendi ama günü gününü tutmuyor başlasam erken mi olur bilmiyorum , zaten bu öksürük olayında falan kilo kaybına uğradı fark ediyorum. Bide çok korkuyorum ek gıdaya alışamaz diye . Yarın bakıcam kilosuna falan sonra günlük kaç gr alıyor onu takip edicem. tadımlık olarak ta meyve suyu vereceğim. haa bide bizim kız ıhlamuru çok sevdi hiç itiraz etmiyo ıhlamur verirken

Kızlar çok sinirliyim. Bebeğime nuby nin oyuncaklarından almıştık. Güya kaliteli diye birsürü para vererek. Dün farkettim ki oyuncak renk veriyor.3m+ olan bebeklerin hepsi ne bulursa ağzına sokar bunu bilmeyen yoktur. koca firma 3m+ oyuncak yapıyor ama bunun farkında değil. Aradım oyuncakları istediler güya araştırcaklar. Siz de dikkkatli olun diye yazmak istedim. Çok sinirliyim çokkk

afiyet olsun. beğendiğine sevindim. benim de çok kafamı karıştırıyor ek gıda meselesi. alışması için elma suyuyla başlamıştım. 3-4 gün verdim. sonra havuç suyu denedim bir gün çok severek yedi sonraki gün yemek istemedi. ne olursa olsun illaki meme istiyor. dışarıdan başka şey vermek çok zor. başka şeyler yemeyecek diye korkuyorum. biraz sabırsızım bu konuda yiyecek mi yemiyecek mi merak ediyorum.

benimki de misafir varken reddediyo.emse bile çok değil.

teşekkürler uyardığın için.

valla bıktım artık az önce değiştim üstünü yine kustu.ananemiz bize önlük almış bize boğazdan giymeli dün onun sayesinde hiç üst değiştirmedik ondan birkaç tane daha alacak tavsiye ederim çok kullanışlı.
eee ne güzel eşin yardımcı olmaya başlıyor tekrar bende burayımı okudu diyecektim ama haberi yokmuş benim kozalak da söylersem yapmaya çalışıyor ama her dakka dürtmen lazım.dün azıcık çocuğun eşyalarını toparla çok dağıldı dedim hepsini toplayıp beşiğin içine tıkmış :)) bi dünya tantana sonra yerlerine yerleştirdi tabii :)

sorma canım bende playskool'un çıngırağını aldım ufacık çıngırak 26 lira iyisi olsun diye alıyoruz ama eve geldim üstünde made in china yazıyo tepem attı valla çin malı alacaksam 1 liraya alırım yaa...

kızlar merak etmeyen eninde sonunda ek gıdaya alışır.bir sürü kişi 6. ayda geçiyo ek gıdaya. onların bebekleri yiyorlar. acele etmeyin. benimki mama ile beslendiği için doktor dedi geçir diye. eğer sizin mamalık bi durumunuz yoksa çokta ısrarcı olmayın. ama dediğiniz gibi tadımlık başlayabilirsiniz. birde eğerbizim ufaklığın beğenmediği bişey olursa farklı birşeyle karıştırıp verirsem yiyor. sizde karıştırarak verin. mesela yoğurduna armut ya da mandalina ekliyorum çok güzel yiyor..

bende de bi tane var boğazdan geçirmeli önlük ama boğaz kısmı tam oturmuyo biraz büyük geliyo gene ıslanıyo yani. bende playskoolun eldiven gibi kuklası var onu aldım. ufaklığın çok hoşuna gidiyor.dediğin gibi çok pahalı 32 lira verdim. muhtemelen bunlar çin malının kalitelisidir diye umuyorum.

kızlar benim bi sorum var. kangurular bebek için zararlı mı. bi de bebek kaç aylıkken kullanılabiliyor ve kaçıncı ayına kadar..

bebeğim dün ba-ba-ba-ba diye sesler çıkarmaya başladı.çok zevkli.ama hala dönmüyooo

benim tembelde dönmüyo. 2 gün önce çok hırslıydı sürekli dönmek için çabalıyodu ama dünden beri yere koyuyorum hiç dönmek için çabalamıyor poposunu havaya kaldıra kaldıra kendini kaydırıyo..

Merhaba kızlar şimdi doktordan geldik tadımlık ek gıdalara başlayabilirsin dedi. Bana bazı tariflerin bulunduğu bir kitapçık verdi ama hepsinde devam sütü, mama var yoğurtta bile. Ek gıda verenler böyle mi yapıyorsunuz? Biz bu ay elma suyu ile havuç suyuna başlamıştık. 15 gündür vermeye çalışıyorum ama kesinlikle hoşlanmıyor başka şeyleri nasıl yedireceğim hiç bilmiyorum

Son düzenleme:

ben yoğurda mama koymadan yapıyorum.sebze çorbalarına da mama koymuyorum.meyve sularını veya püresinide mamasız veriyorum. mamayı muhallebisine koyuyorum.

Kızlar siz bebişlerin günde kaç kere bezini değiştiriyorsunuz ? Bide bebişlerinizin bezi ağırmı? benki hiç ağır değil ya önceden çok ağır oluyordu. Bugun iyi emzirdim ama yine hafif. sabahtan beri 2 kere kaka yaptı. Doymuyıormu acaba bebişim.

ben elimle kontrol ediyorum bezin dolduğu belli oluyo zaten. değiştirdiğimde ağır oluyo.genelde 3 bazen 4 saatte bir değiştiriyorum.günde 1 kere kaka yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…