4 aylik bebege sehriye corbasi !

Kamyon yaninda bebek arabasi sürme
Sogukta balkona cikarma
Basini tutamayan bebegin kafasini bosta birakma tüm bunları izleyip nasil izin verdiniz yeterince sert çıkmamissıniz bence hata sizin Allah size emanet etmiş siz kendini bilmez bir kadına her hakkı vermissiniz..
4.ay yogurt 5.ay sebze corbasi puresi verilir..cips cikolata hayallerini bosverin cocuk sizin..

Kendi kaşığıyla vermesi yanlış ancak emzirilmeyen bitr bebeğin 4 aylıkken yavaş yavaş ek gıdaya başlaması öyle cinnet geçirecek bir durum değil.

Verdiğiniz formül mamadan kat kat daha az kilo aldırır şehriye çorbası.

Vermesini istemiyorsanız o ayrı da kilo alacak diye ek gıda ya geçmesini istemiyorum diyorsanız formül mamanin çokta masum olmadığını bilin.

Ben abarttığınızı düşünüyorum. sakınmanız güzel ama aşırı olursa gereksiz.4 aylık bebeği olan bir sürü arkadaşım var corba vs.ek gıda veriyorlar. Sağlıklı şeyler yedirdiginiz müddetçe bişey olmaz.bircok büyüğümüz, bebekleri sen büyü de sana neler alcam diye sever sizinkiler de cips çikolata diyorlar işte. Dediklerine bakma vermeye kalkarlarsa sağlıksız gıdalar yasak dersin.Ayrıca sizi bu kadar sinir eden görümceyle niye aynı evde yaşar gibi bir durumdasınız? Mesafe koyun madem az görüşün.

Bu mesajimdan 7 gun sonra dogum yaptim. Sut urunleri ve yumurta alerjisi vardi. Anne sutu aldigi icin ben tum sut urunleri ve yumurta olan şeyleri yiyemiyordum. Her misafirlikte olan tereyagli pilav, yogurtli salatalar, sehriye corbasi, tum paketli gidalar aylarca diyet listemdeydi. Cok zorlandim. Herkes, aman ye işte bir lokmadan ne olacak diyordu. Psikolojik olarak bitmiştim.
Istanbuldaki en iyi iki profesöre gittim. Bebegimin kakasindan devamli kan geliyordu alerji sebebiyle. Bu iki profesör de, alerji testine bile hic ihtiyac duymadan, benim diyetimi tamamen ortadan kaldirdi ve bebegime de 5 aylikken ek gida basladi. Ek gidayla beraber hersey duzeldi.
Doktora aglaya aglaya kakasindaki kanları gosterirken, "sen bunu hic farketmesen de, hic diyet yapmasan da bu bebek iyilesecek. En kotu ihtimalle cok kan gelirse biraz kansizlik olabilir" dedi.
Hic diyet yapmadan anne sutu verdim ve ek gidaya 5 aylikken başladım. Simdi bebegim yumurta akı ve yogurt dahil herseyi yiyebiliyor. Aman alerji diye doktoru dinlemeyip fazla hassasiyet gosterseydim, eminim simdi cok kotu durumdaydık.
Hemşireler daha 3 4 saat once dogmus bebege giydirdigim yeleği bile cikardilar hep. Ben giydirdim onlar cikardi. Sonra ben de giydirmemeye karar verdim :)
Kucagina alan kimseye alma demedim. Oyle tutma, basina yastik koy bilmem ne demedim. Herkesin doya doya sevdiği ve sevgiye de doya doya buyuyen bi bebegim var. Evet tuz seker vs kesinlikle vermiyorun. Ama kirk yilda bir babannesi agzina bi lokma verdiğinde de kiyameti koparmıyorum.
Cocugu surekli birseylerden koruma psikolojisi anneyi cok yoran ve bebege zarar veren bir durum olduğunu dusunuyorum

Bu alerji isini ben tam anlamadim galiba??? Senin bastan beri diyet yapmaman mi gerekiyo mus yani? Yemedigin icin bazi seyleri alerjisi mi olusmus: (

4 aylik bebek havalar soguk degil ki. Kalin giydirmeye gerek var mi? Bebekler o kadar kalin olmaz anne sutu aldigi icin bagisiklik sistemleri daha iyi. Diger konularda haklisinbgorumcen dusuncesislik etmis. Bir de kilo problemin oldugu icin cocugunun beslenmesini o psikolojiye gore ayarliyorsun. Benim bir arkadasim vardi kendisibde oyle kilo sorunu yasadi hala da yasar. Kizi olunca zayif olsun benim gibi olmasin dedi. Ozel tuzsuz yiyecekler sifir abur cubur neler neler yapmadi. Su an kizi ilkokul son sanirim ve yasitlarina gore vucudu toplu. Yani genetiginiz neyse cocuk farkli olmaz. Kotu mu oldu saglikli beslenmis oldu. Bence sizde kendi korkulariniza gore degil saglikli beenme olculerine gore besleyin. Bebekler icin tariflerden biseyler begenip mesela gorumcenize yapmasini soyleyebirsiniz heves ediyor en azindan kontrollu olur.

Tüp bebek tedavisi gördüğnu belirtmesi kendi çocuğunun olmadığını ifade etmekten başka bir şey değil. Yani demek istiyor ki çocuğu yok, olmuyor bu yuyüzd bnm çocuğumla ilgileniyor.

Ayrıca gorumcesinin "ben senin yokluğunda veririm çorbayı" demezi onun hasta olduğunu gosteriyor.

Sen yokken vereceğim dediğinde, eğer öyle birşey yaparsan bu çocuğu asla bir daha göremezsin diyin. Söz konusu çocuğumsa canına okurum

Cahillik diz boyu. 4 aylık bebege ek gıda verilmez. Ek gıdaya bebek 6 aylikken başlanır. O da şehriye çorbası gibi salçalı tuzlu besinlerle değil sade sebzelerle yogurtla vs tadim seklinde başlanır. Doktor gerekli görürse 5. Ayda da baslatiliyor ama 4 kesinlikle cok erken. Birçok insan veriyor birşey olmuyor mantığıyla hareket edilmez. 1 kaşık çorbadan birşey olmaz evet ama gereği yoktur. Konu sahibini görümcesi haddini aşmış tüm konularda. Ayrıca konu çok yeni degil. Belki de aralari duzelmistir.

Yapacak fazla biesey yok
Fazla gorusme diycem ama olmaz diyorsun
O halde verme bebegi fazla
Bebek arabasini ona neden veriyorsun ?
Cantayi ona ver sen bebek arabasini kullan
Net ol
Ik mik yapma
Teslik etme bebegi
Sende olsun hep

Israrci ol
Anlasinlar

Bazı kadınlarda olur görümcenin kendi çocuğu olmadığından sizin çocuğunuzu kıskanıyo. Bakın ben normalde sakin bir insanım ama konu bebeğimse inanın karşıdaki insanın saçını başını yolarım. O minik bebeğin kendini koruma durumu yok. O meleği koruyacak olan anneleri. Bebeğinizi kendi annenize bırakın ve o kadın üzülecek diye içinize atmayın. Kendi çocuk doğursun kendi çocuğuna yapsın ne yapacaksa

Bu alerji isini ben tam anlamadim galiba??? Senin bastan beri diyet yapmaman mi gerekiyo mus yani? Yemedigin icin bazi seyleri alerjisi mi olusmus: (
Yemedigim icin alerji olusmamis tabii ki. Bebek 3 aylikken belirtiler cikti ortaya ve 7 aylik olana kadar diyet yaptım. Ama hic bi iyilesme olmadı. Demek ki zamanla geçecek dedi doktorlar. Diyet yapmasan da geçecek, eger sıkı diyete devam edersen, bebegin vucudu bu besinleri hic tanimayacak ve mesela 1 sene sonra yediğinde cok tepki verecek. Ama anne sutunden azar azar alışırsa bagisiklik gelistirecek dediler.
Tabii ki bu bizim durumumuz. Cok agir alerji vakalari gordum. Bebek birak yemeyi, dokununca bile reaksiyon gösteren durumlar var malesef. Ama yine malesef, gerek olmadigi halde kendine alerji diyeti üreten anneler de var. Ben doğallıktan yanayim. Mumkun oldugu kadar az ilac, mumkun oldugu kadar az mudahaleyle buyumeli cocuklar

konuyu hortlatmışsınız. keşke yeni konu açsaydınız.

Görümce 40 yaşında ve 2 senelik evli?
Bu detayı neden verdin?
Henüz bebeği yok tecrübesi yok demen tamam ama bir de üstüne tup bebek diyorsun

Kadın heves etmiş arabasını sürmüş yok efendim çok hızlıymış da kurallara uymuyomus da ya Ne kadar abartmışsın tazmanya canavarı mı bu kadın saatte kaç km hızla gitcek?

Böyle yapa yapa kendinizi soğutuyorsunuz es ailesinden ondan sonra vay kimse beni sevmiyo

Böyle bi tane de bizim başımızda var elinden gelse çocuğu sevdirmicek.

Allah başka dert vermesin ne deyim

Allah bağışlasın yavrunu canım görümcene ve tüm isteyenlere versin inş. Benimki de tedaviyle oldu o zor süreci ilaçları mutsuzluğu iyi bilirim. Ama bu minik bi bebeğe hem de öz yeğene özensiz davranmayı gerektirmiyor.bu ne biçim sorumsuzluk? Mümkün olduğunca ona vermemeye çalış. Kırmadan soyle başka birinde olunca çok tedirgin oluyorum yüreğim sıkışıyor de. Bunu ablacım canım bitanem gibi tatlı sözlerle üzmeden söyle. Sonradan kavga dövüş olmanizdansa aranız soğuması daha iyi. Ben gorumcenin hareketlerini beğenmedim. Hiçbir anne buna müsaade edemez. Dikkatli ol eşinle paylas

O arkadaşlarınıza lütfen söyleyin dünya sağlığı ve bebeklerin sağlığı için lütfen uyarın, saçmalamasınlar!!
4aylık bebek ayol daha dilini ağzında tutmayı başaramıyor her yanı salya vs. döneminde ne çorbasından bahsediyorsunuz!!!!
En fazla 2 3 kaşık yoğurt , havuç, patates püresi verilir yani o da 3gün kuralına uyarak verilir..tatdırılır en fazla.
bebek yağlı salçalı çorbayı ne yapsın allahaşkına??

Adı üstünde bebek yahu, mama püresi vb yiyebilir.

Kimse çocuğumu alip bebek arabasında deli gibi kafasına göre gidemez.
Kafasına göre dokunamaz bile.
Sizin görüş açınız da pek rahat

Kimi gaz yapar diyede portakal filan yemez ya sut verdigi surece ben ole yapmamistim mesela. Alissin diyerek. Alerji oldugu vucudundan mi gozukuyo?

Sanki biraz abartıyorsunuz, ve görümcenizin durumunu da kılıf yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…