Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğe ek gıda verebilir miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Mystery1903

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2019
118
35
Bugun aşıya gittik hemşire artık yoğurt yoğurt çorbaları meyve suları ve püreleri verebilirsin dedi ama doktorlara kalsa erken kafam çok karışık yardımcı olur musunuz acaba ne yapmalıyım ? 4 aylık bebeğim

Bence erken. Doktorunuzu dinleseniz bu konuda daha iyi olur. Ben 4,5 aylıkken armut püresine başlamıştım ama doktor önerisiyle sağlık probleminden dolayı. O zaman bile sadece ona müsade etti.

Hemşire de ver diyince bugün ondan kafam karıştı
Ben de diyorumki. Biri hemşire. Hemşirelik okumuş.. belji de hislerine, deneyimlerine falan bakarak oyle dedi bilemeyiz...belki de tıbbi olarak söyledi onlar da tıpçı......Ama diğeri doktor. Bu işin okulunu okumuş tıp fakültesinden uzman. Cocuk doktoru hani.... 6 ay diyorsa 6 ay, ya da erken diyorsa vermeyin...:)) alanları farkli

Bugun aşıya gittik hemşire artık yoğurt yoğurt çorbaları meyve suları ve püreleri verebilirsin dedi ama doktorlara kalsa erken kafam çok karışık yardımcı olur musunuz acaba ne yapmalıyım ? 4 aylık bebeğim
Neden erkenden başlamak istiyorsunuz ? 6 aydan sonra zaten başlayacak acele etmenizi gerektiren durum nedir ? Herşeyin bir zamanı var neden bebekler herşeye hemen alışsın diye hareket ediliyor anlayamıyorum gerçekten.

Bebeklerin çiğneme refleksleri 6 aydan sonra geliştiği için böyle yapılması öneriliyor. Ayrıca ilk olarak meyveden başlanmaz zaten. Ilk ay sadece sebze tattırmak doğru olanı. Hemşirenin söylediklerinin hicbir doğru tarafı yok.

6. Ayını doldurduğunda 3 gün kuralıyla önce sebzeler TATTIRILIR. doyumluk öğün halinde verilmez.
Mesela 3 gün patates haşlama, sonraki 3 gün kabak haşlama, sonraki 3 gün havuç haşlama gibi. Böylelikle herhangi bir alerjik reaksiyon gösteriyormu anlaşılmış olur. Sebzeler buharda haşlanmali tabi.
7. Ayından sonra meyve tattirin tabi ama meyve suyu veya pekmez fazlaca şeker içerdiğinden vermemek gerekiyor. Özellikle de muhallebi ve bebe biskuvisi asla.

Bebeğinizle ilgili her konuda çok iyi araştırma yapın, iyi bir cocuk doktoru olsun ve herkesin dediğini yapmayın lütfen bebekler deneme tahtası değil.

X