• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4 Ay Otizm Şüphesi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nurcihan60

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2017
89
11
8
36
Merhabalar birkaç gündür içim içimi yiyor 3,5 4 aylık oğlum çok fazla gülmüyor sağı solu izlediği kadar bizi izlemiyo sanki ellerini ağzına almayı çok seviyo çok ses çıkaran bi bebekte değil sanki psikolojim bozuldu iştahım kalmadı çok kötüyüm

Son düzenleme:
Daha anneliğe alışamamışsın. Çocuğun her hareketini dikkatle inceleyip en ufak şeyden evham yapman bu yüzden. Merak etme zamanla anneliğin = ota b.ka evham yapmak olduğunu anlayacaksın. Kolay gelsin :)

Her gülmeyen, elini ağzına alan bebek otizmli diye birşey Yok. Ki zaten sizin üzgün ve stresli olmanız bebeğe de yansır oda aynı olur. Hareketleri 4 aylık bebeğin yaptığı hareketler.
Biraz sakin ve sabırlı olun. Bu kadar doneyle bu kanıya varılmaz.

Yaa bu ne simdi basligi okuyunca doktor teshis koydu sandim.
Allah askina tek derdin bu mu yuregim agzima geldi yani. Anlattigin seyde bi anormallik yokki yani. Ne bekliyorsunuz senin icin saglikli olmasi demek 4 aylikkrn cumle kurup kalkip yurumesi mi demek???
Ineternetten sacma sapan seyler okuyup beyninizi doldurmayin sevgiyle bakin cocuga normal mi anormal mi diye degil.
Not: cocugunuzun davranislari bu anlattığınız gibiyse bence anormallik yok ve ben bunun icin sinirlendim ama anne olan sizsiniz farkli seyler hissediyorsaniz doktora goturun bence.

6. Aydan İtibaren otizm tanisi konabilir.genelde ilk 6 aya kadar normal gelisim gosterirken 6.ayda farkliligini fark ettirmeye baslar.otizm doğuştan olan ve omur boyu surecek bir durumdur.cocugunuzda anormal bisey gormedim ama bazi calismalar yapmaniz da fayda var .sesli oyuncagi onune getirin ses cikartin goz temasi saglayin takip edebilecegi yavaslikta ve gorme alanai icerisinde hareket ettirin oyuncagi.bu ayda gorme ve isitme duyular artik tam gelisim gostemis oluyo renkleri kavriyo buda disari ya daha fazla ilgi demek ses cikarin ilgisini cekmeye calisin l.oyuncak verin eline ve daha sonra oyuncakla ilgilenmesini bekleyin sonra elinden almaya calisin.evhamlanmaya gerek yok ben yazdoklarinizdan otizimli bu cocuk demedim ama otizimde erken tanida cok onemli tabi bu yuzden dikkatli ve ilgili anne baba olmak onemli.surekli konusun ve iletisim kurun cocugunuzla . otizim tanili cocuklarin bi kismi gercekten otizmli degil sadece uyaran eksikliginden dolayi bu taniyi ve etiketi almak durumunda kliyolar o yuzden ebeveynlerin ilgi alakasi cok onemli.

Dr mu tanı koydu ?
Neye dayanarak bu kanıya vardınız anlamadım.
Diş zemini için el ağza gider neden dert ettiniz.
Etrafı tanımaya çalışıyor olabilir dikkatini çeken şeyler vardır.
Siz göz teması yapıp elinizdeki herhangi bir nesneyi sağa sola götürdünüz mü ?

İnşallah ben yanılıyorumdur evham yapıyorumdur teyzemin oğlu otistik olduğu için ordan biraz bilgim vardı birazda internetten araştırarak kaygılandım

Benim oğlum 34+5 doğdu.
Bu anlattıklarınız oğlumla aynı üstelik 6 ay bitti bizim.
Allah korusun çok düşünüyorsanız bir doktora gidin.

4 aylık bebek ellerini ağzına sokar ,gülücükler sacar,arada ses çıkarır yeni yeni bir şeylerin farkına varır.Normal yani otistik olduğunu anlamak için biraz daha büyümesi lazım.Bu kadar küçük bir bebeğin otistik olduğunu anlayamazsınız.

İnşallah ben yanılıyorumdur evham yapıyorumdur teyzemin oğlu otistik olduğu için ordan biraz bilgim vardı birazda internetten araştırarak kaygılandım

Bebişinize 5 yıl sonra kavuşmanız ve aile içindede böyle bir sorun olması insanı şüpheye düşürür.
Ailede varmış madem bir doktora göstermenizde fayda var.
Anlattığınızda tek ilgimi şuanda çeken eskisi gibi gülmüyor demeniz.
Bu yüzden göstermenizde fayda var.Birşey olduğundan değil sadece tedbir amaçlı :)
Kolaylıklar dilerim.

Merhabalar birkaç gündür içim içimi yiyor 3,5 4 aylık oğlum çok fazla gülmüyor sağı solu izlediği kadar bizi izlemiyo sanki ellerini ağzına almayı çok seviyo çok ses çıkaran bi bebekte değil sanki psikolojim bozuldu iştahım kalmadı çok kötüyüm 5 yıl sonra olan bi bebekdi bide
5 yil beklemissiniz ama kiymetini anlayamamissiniz bence.nedemek 5 yil sonra olan bi bebekdi bide.cumlenizdeki kiriciligin farkinda degilsiniz sanirim.hem hastada olsa sagliklida olsa o sizin bebeginiz.bunu alin yenisini verin diycekmissiniz gibi duruyo sozlerinizden anlasilan o en azindan.sukur etmesini bilmek lazim.

otizm şüphesi için çok erken değil mi arkadaşım?
hassassınız evet ama yani böyle kendi kendinize eziyet etmeyin..
gayet normal bebeğinizin tepkileri
internete kalsa hepimiz kanseriz zaten.
okumayın böyle şeyler lütfen , bence bebek gelişimi üzerine kitap okuyun bol bol.

Back
X