- 18 Aralık 2022
- 100
- 28
- 18
- 30
- Konu Sahibi Mavilianne
-
Ev içi termometre aldım hep 22 de tutuyorum eğer doğru gösteriyorsa dereceyiBebek arabasına koyup dışarda temiz havada gezdirin, 1 kere yapıp bu fayda etmedi diye düşünmeyin, birkaç gün sonra artık düzgün uyuduğunu göreceksiniz.
Bu arada eviniz çok sıcaksa buda uykusuz kalmasına sebep olabilir.
Düzeldi çok şükür. Sanırım 1.5 ay sürdü. En uzun ataklardan birisi bu. O yüzden destek alın bence. Bu süreçte benim sütüm bile azaldı yorgunluktanAyy ortalama kaç gün sürüyor bu atakbende çeyreğini kaybettim şimdiden sizin düzeldi mi
Amanın 1.5 ay mıDüzeldi çok şükür. Sanırım 1.5 ay sürdü. En uzun ataklardan birisi bu. O yüzden destek alın bence. Bu süreçte benim sütüm bile azaldı yorgunluktan
1.5 ayDüzeldi çok şükür. Sanırım 1.5 ay sürdü. En uzun ataklardan birisi bu. O yüzden destek alın bence. Bu süreçte benim sütüm bile azaldı yorgunluktan
Aynen beni tarif ettiniz bende yatarak emziriyorum gözlerimi dinlendiriyorum içim geçiyor onu kâr sayıyorum azıcık dinlendim diye. Bende kötü tarafı şu 10,15 dk uyuyor uykudan sayıyorum uyanık olduğu zaman gözünü kaşımasından ve mızıklamasından aktivitelerimiz kan ağlıyor resmen. Hadi diyorum uykuya döndürmeye çalışayım onada dönmüyor dönse güç bela yine 10 dkBen şöyle atlattım. 15dk emerken uyuyup uyansa bile onu uykudan saydım ardından 1,5 2 saat uyanık zaman geçirttim uyutmaya çalışmadım. 15dk 30 dk vs derken günler geçti. O aralar ben de emzirirken gözlerimi dinlendirdim çünkü uyanıkken hep yanında olmak gerekiyordu. Güneşli havalarda dışarı çıkarttım parkta daha uzun uyuyordu. Kısa uyuyor diye çevrem annem filn ekeştiriyordu ama demek ki o dönemin ihtiyacı öyleymiş ben iyi atlattım hem kendim de çok yorulmadım. Gece de nerdeyse saatte bir meme arıyordu. Yatağın ortasına yatırdım bi sğına bi soluna geçip emzirdim başka türlü yorgunluktan biter insan.
Bide hep kucak istiyor bu günlerde oyun halısında vs hiç oyalanmak istemiyor kucağımdayken de kıvrım kıvrım solucan gibi sabit dursa tek kolla iş yapcam onada müsade etmiyor. Bu atak biter bide diş derdi başlar o biter yeni bir atak gelir derken ne zaman düzlüğe çıkarız tahminenBen şöyle atlattım. 15dk emerken uyuyup uyansa bile onu uykudan saydım ardından 1,5 2 saat uyanık zaman geçirttim uyutmaya çalışmadım. 15dk 30 dk vs derken günler geçti. O aralar ben de emzirirken gözlerimi dinlendirdim çünkü uyanıkken hep yanında olmak gerekiyordu. Güneşli havalarda dışarı çıkarttım parkta daha uzun uyuyordu. Kısa uyuyor diye çevrem annem filn ekeştiriyordu ama demek ki o dönemin ihtiyacı öyleymiş ben iyi atlattım hem kendim de çok yorulmadım. Gece de nerdeyse saatte bir meme arıyordu. Yatağın ortasına yatırdım bi sğına bi soluna geçip emzirdim başka türlü yorgunluktan biter insan.
Bende işi bırakmayı düşünüyorum raporumu uzatmıştım ama şuan bile kimse bakamıyor benden başka 2,3 yaşına kadar kendim büyüteyim benim zor sabrettiğime başkası nasıl etsin düşüncesindeyim1.5 ayçalışan anneler nasıl yapıyorlar acaba o aylarda
Evet ama bizimki bir ay sürmedi bir iki hafta sanırım. Şimdi melek gibi uyuyor 1-2 sat gündüzleri. Hatta kendime ilk defa bu kadar vakit ayırabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :) Çabuk geçer sizinki de umarım.Bide hep kucak istiyor bu günlerde oyun halısında vs hiç oyalanmak istemiyor kucağımdayken de kıvrım kıvrım solucan gibi sabit dursa tek kolla iş yapcam onada müsade etmiyor. Bu atak biter bide diş derdi başlar o biter yeni bir atak gelir derken ne zaman düzlüğe çıkarız tahminen
Maşallah deEvet ama bizimki bir ay sürmedi bir iki hafta sanırım. Şimdi melek gibi uyuyor 1-2 sat gündüzleri. Hatta kendime ilk defa bu kadar vakit ayırabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :) Çabuk geçer sizinki de umarım.
İnşallahh akıl ve ruh sağlığımız yerinde çıkarız bu durumdan4. Ay uyku gerilemesiyerine koyunca 5 dk icinde aglayarak uyanirdi uykulari 10 dakikayi gecmezdi hic uyumadik biz anne baba olarak aşırı zor bir dönemdi tam 2 ay surdu bizim ennn zor dönemdi dilerim cabuk atlatirsiniz
İnşallah vede maşallah şuan ki haline :) sizinki şimdi kaç aylık oldu acabaEvet ama bizimki bir ay sürmedi bir iki hafta sanırım. Şimdi melek gibi uyuyor 1-2 sat gündüzleri. Hatta kendime ilk defa bu kadar vakit ayırabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :) Çabuk geçer sizinki de umarım.
Bence en zoru zaten 4.ay gerilemesi bizim kızda aksamları saatlerce bos yere aglardı uyumak isterdi uyuturdum ayırırken kucagımdan bikaö kere de olunca iyice hırslanır daha cok aglardı bende çözümü kucagımda uyutmakta buldum haftalarca kucagımda uyudu gündüzde gecede. Baktım inatlasıyo bende onunla inatlastım derken şimdi 6 ayımız doldu atak baya uzun sürüyo gözünüz korkmasın ama bitince de inşallah rahatlarsınuz. 6ayımız doldu bende diyodum ben nasıl sabredicem 5 6aya kadar diyodum her gün aglıyodum aksamları eşimin yanında uyutamayıp sinirleniyodum kendi kendime halbuki el kadar bebek.. bazen tecrübesizlikten bizde cok hata yapıyoruz. Sonra dedim o bu dünyaya gelmek istemediki biz getirdik onu. Daha bebek yani bizim onun halini anlamamız gerekirken biz ondan halimizi anlamasınu istiyoruz sankiÇok haklısınız bizimde bir atak bitti rahatladık iyiyiz diyesiye kalmadan 2 hafta içinde başka bir atağa giriş yapıyoruz tekrar herşey alt üst oluyorne bitmez ataklarmış diyorum geçen hafta psikiyatriden ilaç bile istedim kullanamayacağımı bile bile o kadar gergin ve stresliyim ki hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir türlü bu histen çıkamıyorum. Doğumum da travmatik geçmişti 4 ay olacak bir türlü anneliğin o muhteşem büyülü kısmını 2 gün üst üste yaşayamadım. Gazı, koliği, atağı derken 2 gün arka arkaya sakin huzurlu güzel uykulu günümüz olmadı ne yazikki 1 gün iyiysek korkar oldum çünkü biliyorum 1 hafta burnumuzdan gelecek
4,5 aylık oldu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bence bebişin keyfi de artıyor etraftan keyif aldığı için. Biraz daha büyüsün havalar ısınsın da kızımla dışarıda daha çok vakit geçireyim diye heyecanla bekliyorum :)İnşallah vede maşallah şuan ki haline :) sizinki şimdi kaç aylık oldu acaba
Kangurumuzda var. Hatta dün yemek yaparken koydum aman Allah öyle feryat figan etti ki kangurunun içinde emzirerek iş yaptım öyle sustu ne istediğini bugünler de hiç bilmiyor benim oğlanSürekki kucak istiyosa bi kanguru edinebilirsini bende cok işe yaramıstı kücük işlerimi hallediyodum o da izliyodusüpürge bile açıyodum onunla
4 gözle bende oturmaya oyuncakları tutmaya başlayacağı günleri bekliyorum şuanBence en zoru zaten 4.ay gerilemesi bizim kızda aksamları saatlerce bos yere aglardı uyumak isterdi uyuturdum ayırırken kucagımdan bikaö kere de olunca iyice hırslanır daha cok aglardı bende çözümü kucagımda uyutmakta buldum haftalarca kucagımda uyudu gündüzde gecede. Baktım inatlasıyo bende onunla inatlastım derken şimdi 6 ayımız doldu atak baya uzun sürüyo gözünüz korkmasın ama bitince de inşallah rahatlarsınuz. 6ayımız doldu bende diyodum ben nasıl sabredicem 5 6aya kadar diyodum her gün aglıyodum aksamları eşimin yanında uyutamayıp sinirleniyodum kendi kendime halbuki el kadar bebek.. bazen tecrübesizlikten bizde cok hata yapıyoruz. Sonra dedim o bu dünyaya gelmek istemediki biz getirdik onu. Daha bebek yani bizim onun halini anlamamız gerekirken biz ondan halimizi anlamasınu istiyoruz sankisabırlı olun annem derdi biraz oturmaya baslayınca biraz oyuncakları olunxa alısır derdi cidden bi mama sandalyesi bi tane hoppala aldım oturmaya baslayınca yanıma koydum mutfaktaysam veya yanında kücük bi işim varsa veya yanıma oturtuyorum önümüze zeka kartlarını koyuo sarkılar söylüyoruz bi gülmesi bi cilvesi o günleri unutturuyo.. şimdi mesela yanımda uyumayu ögretiyorum yanına uzanıyorum birlikte uyuyoruz. Siz sabredin sadece
İnanır mısınız dünde benim oğlum güzel uyudu ama günlerdir o kadar yorgunum ki ben yorgunluktan uyuyamadım birde parmağını bile oynatsa aha uyanacak diye korkumdan sürekli gözüm beşiğe baktı4,5 aylık oldu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bence bebişin keyfi de artıyor etraftan keyif aldığı için. Biraz daha büyüsün havalar ısınsın da kızımla dışarıda daha çok vakit geçireyim diye heyecanla bekliyorum :)
Dün mesajı yazdıktan sonra akşam biraz zor uyudu gerçigündüz iki defa 2 saat uyumuştu ondan herhalde. Ya da uyanıklık süresi 2,5-3 saate çıkmaya başladı yavaş yavaş ondandır. Bugün gündüz 1,5 saatte uyandırırım belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?