4. Ay atağında oğlum asla uyumuyor yardımm ! :(

O kötüymüş ama böyle dinlenme fırsatları arttıkça psikolojiniz de düzelir bence dert etmeyin.

Ben 1-2 ay arasını çok zor geçirdim depresyonun eşiğinden döndüm. Geceleri güvenlik endişemden yatarak emzirmiyordum kendimi emzirirken uyanık tutmak için sürekli cep telefonundan filan bişeylere bakıyordum filan dinlenemeyince de çok kötü oluyordu haliyle. Gaz sancısı da çoktu. Şimdi artık bazen beşiğine bırakıyorum bazen bırakmıyorum. Uyumasam da uyandıracak ekrana filan bakmıyorum ne kadar sık uyansam da sabah eskisi gibi kötü olmuyorum. Birlikte yatmamla birlikte anne bebek bağlanması yaşadığımı söyleyebilirim sanırım ondan önce biraz dark side'tı. Keşke çocuk yapmasaydık filan diye düşünüyordum. Benim hayat kalitemi arttırdı. Çocuk daha az uyanıyor da değil aslında. Bir de burun temizliğini ciddiye aldığımdan beri de bazı sebepsiz uyumamaları düzeldi. Az bir şey de olsa rahatsız oluyorlar sanırım.

Siz de en yakın zamanda dinlenmeye başlarsınız rahatlarsınız.

Emiyor mu belki sütünüz yetmiyor aç kalıyor olabilir

Aynısını bende yapıyordum telefondan dizi bile bitirdim uyanık kalmaya çalışırken yanımda yatarken sürekli meme aranma halinde uykuda bile sanki meme kokusu cezbediyor çocuğu yatağın ortasına koysam sürüne sürüne gelip göğsüme aranıyor

Emiyor ayda 1 kilo alıyor kakalı ve çişli bezlerini takip ediyorum gelişimin de bir gerilik yok çok şükür
Kendi yatağınızda uyutmayı denedin mi benimki öyle uyuyor yanına uzanıp emziriyorum o şekil uyuyor gecede aynı

Kendi yatağınızda uyutmayı denedin mi benimki öyle uyuyor yanına uzanıp emziriyorum o şekil uyuyor gecede aynı
Ya onuda deniyorum ama şöyle bir sıkıntı var sizde de oluyor mu bilmiyorum yatarak emerken bebekte aşırı gaz oluyor emmeye başlıyor 2. Dk içinde çırpınmaya başlıyor memede kaldırıp sırtına vuruyorum gakk diye gaz çıkarıyor sonra yeniden yatıyoruz 1 dk demeden yine aynı doğduğundan beri böyle yatarak emzirmede bir türlü randıman alamadım niye bu kadar gaz oluyor anlamıyorum oturarak emzirince sorun yok yatarakta niye böyle çözemedim ya

Sf dmlatıp burnunu çekerek temizlediniz mi? Benim de baştan öyleydi burnu tam açılınca problem çözüldü.

Merhaba uykularınız düzeldi mi acaba 3.5 aylık bebeğim gündüz uyumuyor benimde çözüm bulabildiniz mi?

Uyku eğitimi mi verdiniz yanına uzanıncs desteksiz mi uyuyor emzik alıyor mu? Biz 3.5 aylığız sabah 7 uyanış 12:00 uyku (45 dk) 2.uyku 16:00 da yarım saat uyutamıyorum bebeğimi gündüzleri uyku akıyor gözünden yavrumun

Benim oğlum da uyumazdi yerine asla koyamazdik hem gece hem gunduz. Simdi tam 1 yaşında gunduz uykulari birkac aydir tamamen duzeldi gece uykusu da 1-2 kere uyaniyor nadiren de olsa deliksiz uyuyor. Gece beslenmesini kendisi birakti ondan sonra duzeldi gece uykusu daha cok yeni duzeldi 1 yaşında anca yani. Sabır gerekiyor sadece sabır

Acıkcası benim kızım kendi kendine kucagımda durmak istemedi uyku zamanları cırpınıp duruyodu geriyodu kendinş bende dedim yatayum yataga belki benimle uyur diyerek ögrendim yanında sırtını pıspıslayarak severek öperek uyutuyodum bi süre öyle uyudu tabi artı bi destek parmagınu emmeye basladı kendi kendine bunu kesfetti ya da basundan beri vardı bilemiyorum genelde kundaklıyodum baslarda sonra kucagımda uyuturken parmagımı tutmasına izin veriyodum derken parmagımı bulamayınca kendi parmagınu mı kesfetti anlamadım yani onun memesi olmus oldu. Sonra diş zamanı istemedi yine kucakta devam ettik ama agırlastı ve parmagım ters hareketten tetik parmak oldu şimdi 8aylıgız şimdi yeniden yan yana uyumaya basladık bazen cok huzursuzlanınca dişlerinden sallıyorum ayakta sakinleştiriyorum. Bir de ayına göre 2uyku az degil mi benim bebegim su an 2uyku uyuyor cümkü. Daha sık vakitlerde uyutmayı deneyim belkide uykusu geliyodur ve kacırıyosunuzdur. 4ay atagında yapılan yanlıslar bence kalıcı oluyor

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Problemi de bu 2 uyku çok az. Uykusu gelince uyutmaya götürüyorum. Lakin uyuyamıyorum uyumuyor.

Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Problemi de bu 2 uyku çok az. Uykusu gelince uyutmaya götürüyorum. Lakin uyuyamıyorum uyumuyor.
Sürekli aynı rutinleri yapın bende inanın burdan ögrenip 3.ayda kızımı erken uyutmaya ve uykularını düzenlemeye basladım kızımda sanıyodumki uyumuyo gec uyuyor gece 2 3lere kadar durur sabah 8 9da da uyanırdı. Meger bi rutin istiyomus. Atak dönemine girmeden el attım ve sabah erken uyandırıp saatli olarak emzirip saatli olarak uyutmaya karar verdim. Sanki o zamanlarda 2saatte bi uyutuyodum 2saat içinde uyumus olması gerek yani 8de kalktıysa 10da uyumalı gibi gibi. Kısa uykularını da cok uzatmaya calıstım malesef bizde işe yaramadu hala 40dk uyuyor. Ben rutin olarak emzirme kitap okuma alt degiştirme ninni söyleme gibi şeyleri sırayla yapıyorum. Aksam rutinini baya uzun tutuyorum 1saat sürüyodur banyo yaptırıyorum her gün aşırı rahatlatıyo benim kızımı. Diş dönemine girmeden önce o kadar alısmıstıki 5dl da yanında yatarken uyurdu tabi şimdi oyun derdine diş sıkıntısına düştük şimdi de sürekli oyun oynamak yatacagı vakit sürekli dönmek istiyor yatakta. Yani her dönem en büyük sorun benve uyku ama cok cok şükür büyüdükçe zamanında yapılan seylerle bence oturuyo düzen. Bende zamanında bu cocuk uyumuyo falan deseydim eminim daha beter bi haldeydik inşallah yardımcı olabilmişimdir kolayca atlatırsınız inşallah bu dönemi

Sanki ben o dönem 10 13 ve 4te uyutuyodum diye hatırladım 10dan 11e 40dk kadar uyurdu hani tüm uykuları böyleydi de böyle böyle oturtmustum aksam 7de de rutinleri yapıp 8de uyutuypdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…