- Konu Sahibi Mavilianne
-
O kötüymüş ama böyle dinlenme fırsatları arttıkça psikolojiniz de düzelir bence dert etmeyin.İnanır mısınız dünde benim oğlum güzel uyudu ama günlerdir o kadar yorgunum ki ben yorgunluktan uyuyamadım birde parmağını bile oynatsa aha uyanacak diye korkumdan sürekli gözüm beşiğe baktıderin uykuya geçemiyorum zaten ne zaman uyanacak korkuma uyuyamadım o vesveseden kurtulamıyorum psikolojik olarak
Merhabalar herkese 3 ay 23 günlük oğlum var. Her atak döneminin aşırı kötü uykusuz huysuz geçirmekle meşhuruz ne yazikki. Geçtiğimiz 2 hafta da uykularımız büyük ölçüde düzene girmişti gece uykusu özellikle. Ama sanırım 4. Ay atağına girdik bizim rüyamız kısa sürdü. 1 haftaya yakındır asla uyumuyor desem abartmamış olurum. Saatlerce uyutmaya çalışıyorum hayatta ayakta sallamadim doğumdan beri artık full sallıyorum neler neler deniyorum ama yok saatlerce uğraşıyorum zorla uykuya dalıyor 10,15 dk.demeden uyanıyor. Çocuk uykusuzluktan sürekli baygın baygın bakıyor elleriyle sürekli gözlerini ovuşturuyor. Her an esniyor çünkü hiç uyumuyor dinlenmiyor kendimi geçtim çocuk mahvoldu Çözüm önerisi yada benimle aynı şeyleri yaşayan anneler yardım edin
Emiyor ayda 1 kilo alıyor kakalı ve çişli bezlerini takip ediyorum gelişimin de bir gerilik yok çok şükürEmiyor mu belki sütünüz yetmiyor aç kalıyor olabilir
Aynısını bende yapıyordum telefondan dizi bile bitirdim uyanık kalmaya çalışırkenO kötüymüş ama böyle dinlenme fırsatları arttıkça psikolojiniz de düzelir bence dert etmeyin.
Ben 1-2 ay arasını çok zor geçirdim depresyonun eşiğinden döndüm. Geceleri güvenlik endişemden yatarak emzirmiyordum kendimi emzirirken uyanık tutmak için sürekli cep telefonundan filan bişeylere bakıyordum filan dinlenemeyince de çok kötü oluyordu haliyle. Gaz sancısı da çoktu. Şimdi artık bazen beşiğine bırakıyorum bazen bırakmıyorum. Uyumasam da uyandıracak ekrana filan bakmıyorum ne kadar sık uyansam da sabah eskisi gibi kötü olmuyorum. Birlikte yatmamla birlikte anne bebek bağlanması yaşadığımı söyleyebilirim sanırım ondan önce biraz dark side'tı. Keşke çocuk yapmasaydık filan diye düşünüyordum. Benim hayat kalitemi arttırdı. Çocuk daha az uyanıyor da değil aslında. Bir de burun temizliğini ciddiye aldığımdan beri de bazı sebepsiz uyumamaları düzeldi. Az bir şey de olsa rahatsız oluyorlar sanırım.
Siz de en yakın zamanda dinlenmeye başlarsınız rahatlarsınız.
Kendi yatağınızda uyutmayı denedin mi benimki öyle uyuyor yanına uzanıp emziriyorum o şekil uyuyor gecede aynıEmiyor ayda 1 kilo alıyor kakalı ve çişli bezlerini takip ediyorum gelişimin de bir gerilik yok çok şükür
Ya onuda deniyorum ama şöyle bir sıkıntı var sizde de oluyor mu bilmiyorum yatarak emerken bebekte aşırı gaz oluyor emmeye başlıyor 2. Dk içinde çırpınmaya başlıyor memede kaldırıp sırtına vuruyorum gakk diye gaz çıkarıyor sonra yeniden yatıyoruz 1 dk demeden yine aynıKendi yatağınızda uyutmayı denedin mi benimki öyle uyuyor yanına uzanıp emziriyorum o şekil uyuyor gecede aynı
Sf dmlatıp burnunu çekerek temizlediniz mi? Benim de baştan öyleydi burnu tam açılınca problem çözüldü.Ya onuda deniyorum ama şöyle bir sıkıntı var sizde de oluyor mu bilmiyorum yatarak emerken bebekte aşırı gaz oluyor emmeye başlıyor 2. Dk içinde çırpınmaya başlıyor memede kaldırıp sırtına vuruyorum gakk diye gaz çıkarıyor sonra yeniden yatıyoruz 1 dk demeden yine aynıdoğduğundan beri böyle yatarak emzirmede bir türlü randıman alamadım niye bu kadar gaz oluyor anlamıyorum oturarak emzirince sorun yok yatarakta niye böyle çözemedim ya
Merhaba uykularınız düzeldi mi acaba 3.5 aylık bebeğim gündüz uyumuyor benimde çözüm bulabildiniz mi?Yalnızım2 aylık olana kadar annemler de kalmıştım ama yaklaşık 2 aydır evdeyim. Bazen sabrım çok taşıyor ister istemez çocuğa bağırıyorum sonra vicdan azabından emzirirken ağlıyorum inşallah çabuk atlatırız bu dönemi gündüz de deneyeceğim duşu aldıramam tek başıma ama pijama giyme ve masaj rutinini deneyeyim en azından
Uyku eğitimi mi verdiniz yanına uzanıncs desteksiz mi uyuyor emzik alıyor mu? Biz 3.5 aylığız sabah 7 uyanış 12:00 uyku (45 dk) 2.uyku 16:00 da yarım saat uyutamıyorum bebeğimi gündüzleri uyku akıyor gözünden yavrumunBence en zoru zaten 4.ay gerilemesi bizim kızda aksamları saatlerce bos yere aglardı uyumak isterdi uyuturdum ayırırken kucagımdan bikaö kere de olunca iyice hırslanır daha cok aglardı bende çözümü kucagımda uyutmakta buldum haftalarca kucagımda uyudu gündüzde gecede. Baktım inatlasıyo bende onunla inatlastım derken şimdi 6 ayımız doldu atak baya uzun sürüyo gözünüz korkmasın ama bitince de inşallah rahatlarsınuz. 6ayımız doldu bende diyodum ben nasıl sabredicem 5 6aya kadar diyodum her gün aglıyodum aksamları eşimin yanında uyutamayıp sinirleniyodum kendi kendime halbuki el kadar bebek.. bazen tecrübesizlikten bizde cok hata yapıyoruz. Sonra dedim o bu dünyaya gelmek istemediki biz getirdik onu. Daha bebek yani bizim onun halini anlamamız gerekirken biz ondan halimizi anlamasınu istiyoruz sankisabırlı olun annem derdi biraz oturmaya baslayınca biraz oyuncakları olunxa alısır derdi cidden bi mama sandalyesi bi tane hoppala aldım oturmaya baslayınca yanıma koydum mutfaktaysam veya yanında kücük bi işim varsa veya yanıma oturtuyorum önümüze zeka kartlarını koyuo sarkılar söylüyoruz bi gülmesi bi cilvesi o günleri unutturuyo.. şimdi mesela yanımda uyumayu ögretiyorum yanına uzanıyorum birlikte uyuyoruz. Siz sabredin sadece
Benim oğlum da uyumazdi yerine asla koyamazdik hem gece hem gunduz. Simdi tam 1 yaşında gunduz uykulari birkac aydir tamamen duzeldi gece uykusu da 1-2 kere uyaniyor nadiren de olsa deliksiz uyuyor. Gece beslenmesini kendisi birakti ondan sonra duzeldi gece uykusu daha cok yeni duzeldi 1 yaşında anca yani. Sabır gerekiyor sadece sabırUyku eğitimi mi verdiniz yanına uzanıncs desteksiz mi uyuyor emzik alıyor mu? Biz 3.5 aylığız sabah 7 uyanış 12:00 uyku (45 dk) 2.uyku 16:00 da yarım saat uyutamıyorum bebeğimi gündüzleri uyku akıyor gözünden yavrumun
Acıkcası benim kızım kendi kendine kucagımda durmak istemedi uyku zamanları cırpınıp duruyodu geriyodu kendinş bende dedim yatayum yataga belki benimle uyur diyerek ögrendim yanında sırtını pıspıslayarak severek öperek uyutuyodum bi süre öyle uyudu tabi artı bi destek parmagınu emmeye basladıUyku eğitimi mi verdiniz yanına uzanıncs desteksiz mi uyuyor emzik alıyor mu? Biz 3.5 aylığız sabah 7 uyanış 12:00 uyku (45 dk) 2.uyku 16:00 da yarım saat uyutamıyorum bebeğimi gündüzleri uyku akıyor gözünden yavrumun
Cevap verdiğiniz için teşekkürler. Problemi de bu 2 uyku çok az. Uykusu gelince uyutmaya götürüyorum. Lakin uyuyamıyorum uyumuyor.Acıkcası benim kızım kendi kendine kucagımda durmak istemedi uyku zamanları cırpınıp duruyodu geriyodu kendinş bende dedim yatayum yataga belki benimle uyur diyerek ögrendim yanında sırtını pıspıslayarak severek öperek uyutuyodum bi süre öyle uyudu tabi artı bi destek parmagınu emmeye basladıkendi kendine bunu kesfetti ya da basundan beri vardı bilemiyorum genelde kundaklıyodum baslarda sonra kucagımda uyuturken parmagımı tutmasına izin veriyodum derken parmagımı bulamayınca kendi parmagınu mı kesfetti anlamadım yani onun memesi olmus oldu. Sonra diş zamanı istemedi yine kucakta devam ettik ama agırlastı ve parmagım ters hareketten tetik parmak oldu şimdi 8aylıgız şimdi yeniden yan yana uyumaya basladık bazen cok huzursuzlanınca dişlerinden sallıyorum ayakta sakinleştiriyorum. Bir de ayına göre 2uyku az degil mi benim bebegim su an 2uyku uyuyor cümkü. Daha sık vakitlerde uyutmayı deneyim belkide uykusu geliyodur ve kacırıyosunuzdur. 4ay atagında yapılan yanlıslar bence kalıcı oluyor
Sürekli aynı rutinleri yapın bende inanın burdan ögrenip 3.ayda kızımı erken uyutmaya ve uykularını düzenlemeye basladım kızımda sanıyodumki uyumuyo gec uyuyor gece 2 3lere kadar durur sabah 8 9da da uyanırdı. Meger bi rutin istiyomus. Atak dönemine girmeden el attım ve sabah erken uyandırıp saatli olarak emzirip saatli olarak uyutmaya karar verdim. Sanki o zamanlarda 2saatte bi uyutuyodum 2saat içinde uyumus olması gerek yani 8de kalktıysa 10da uyumalı gibi gibi. Kısa uykularını da cok uzatmaya calıstım malesef bizde işe yaramadu hala 40dk uyuyor. Ben rutin olarak emzirme kitap okuma alt degiştirme ninni söyleme gibi şeyleri sırayla yapıyorum. Aksam rutinini baya uzun tutuyorum 1saat sürüyodur banyo yaptırıyorum her gün aşırı rahatlatıyo benim kızımı. Diş dönemine girmeden önce o kadar alısmıstıki 5dl da yanında yatarken uyurdu tabi şimdi oyun derdine diş sıkıntısına düştük şimdi de sürekli oyun oynamak yatacagı vakit sürekli dönmek istiyor yatakta. Yani her dönem en büyük sorun benve uyku ama cok cok şükür büyüdükçe zamanında yapılan seylerle bence oturuyo düzen. Bende zamanında bu cocuk uyumuyo falan deseydim eminim daha beter bi haldeydikCevap verdiğiniz için teşekkürler. Problemi de bu 2 uyku çok az. Uykusu gelince uyutmaya götürüyorum. Lakin uyuyamıyorum uyumuyor.
Sanki ben o dönem 10 13 ve 4te uyutuyodum diye hatırladım 10dan 11e 40dk kadar uyurdu hani tüm uykuları böyleydi deCevap verdiğiniz için teşekkürler. Problemi de bu 2 uyku çok az. Uykusu gelince uyutmaya götürüyorum. Lakin uyuyamıyorum uyumuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?