• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. Ay atağında oğlum asla uyumuyor yardımm ! :(

Bebek arabasına koyup dışarda temiz havada gezdirin, 1 kere yapıp bu fayda etmedi diye düşünmeyin, birkaç gün sonra artık düzgün uyuduğunu göreceksiniz.
Bu arada eviniz çok sıcaksa buda uykusuz kalmasına sebep olabilir.
Ev içi termometre aldım hep 22 de tutuyorum eğer doğru gösteriyorsa dereceyi

Ayy ortalama kaç gün sürüyor bu atak 😱 bende çeyreğini kaybettim şimdiden sizin düzeldi mi
Düzeldi çok şükür. Sanırım 1.5 ay sürdü. En uzun ataklardan birisi bu. O yüzden destek alın bence. Bu süreçte benim sütüm bile azaldı yorgunluktan

Düzeldi çok şükür. Sanırım 1.5 ay sürdü. En uzun ataklardan birisi bu. O yüzden destek alın bence. Bu süreçte benim sütüm bile azaldı yorgunluktan
Amanın 1.5 ay mı 😱😱 bende şimdi netten atak haftası hesaplama diye baktım daha 31 gün gösteriyor bitmesine kabus gibi 😱 bende sütüm kesilecek korkusu yaşıyorum çünkü artık başım dönüyor uykusuzluktan geçen gece yorgunluğa bağladım Vertigo atağı geçirdim kafamın içinde birşey sallandı resmen baş dönmesinden yere yapışıyordum az kalsın annemgile gideyim en iyisi bu atak geçene kadar ben uzun süreceğe benziyor 😔

Ben şöyle atlattım. 15dk emerken uyuyup uyansa bile onu uykudan saydım ardından 1,5 2 saat uyanık zaman geçirttim uyutmaya çalışmadım. 15dk 30 dk vs derken günler geçti. O aralar ben de emzirirken gözlerimi dinlendirdim çünkü uyanıkken hep yanında olmak gerekiyordu. Güneşli havalarda dışarı çıkarttım parkta daha uzun uyuyordu. Kısa uyuyor diye çevrem annem filn ekeştiriyordu ama demek ki o dönemin ihtiyacı öyleymiş ben iyi atlattım hem kendim de çok yorulmadım. Gece de nerdeyse saatte bir meme arıyordu. Yatağın ortasına yatırdım bi sğına bi soluna geçip emzirdim başka türlü yorgunluktan biter insan.

Ben şöyle atlattım. 15dk emerken uyuyup uyansa bile onu uykudan saydım ardından 1,5 2 saat uyanık zaman geçirttim uyutmaya çalışmadım. 15dk 30 dk vs derken günler geçti. O aralar ben de emzirirken gözlerimi dinlendirdim çünkü uyanıkken hep yanında olmak gerekiyordu. Güneşli havalarda dışarı çıkarttım parkta daha uzun uyuyordu. Kısa uyuyor diye çevrem annem filn ekeştiriyordu ama demek ki o dönemin ihtiyacı öyleymiş ben iyi atlattım hem kendim de çok yorulmadım. Gece de nerdeyse saatte bir meme arıyordu. Yatağın ortasına yatırdım bi sğına bi soluna geçip emzirdim başka türlü yorgunluktan biter insan.
Aynen beni tarif ettiniz bende yatarak emziriyorum gözlerimi dinlendiriyorum içim geçiyor onu kâr sayıyorum azıcık dinlendim diye. Bende kötü tarafı şu 10,15 dk uyuyor uykudan sayıyorum uyanık olduğu zaman gözünü kaşımasından ve mızıklamasından aktivitelerimiz kan ağlıyor resmen. Hadi diyorum uykuya döndürmeye çalışayım onada dönmüyor dönse güç bela yine 10 dk 🤦 1 ay böyle geçecek anlaşılan 🤦

Bide hep kucak istiyor bu günlerde oyun halısında vs hiç oyalanmak istemiyor kucağımdayken de kıvrım kıvrım solucan gibi sabit dursa tek kolla iş yapcam onada müsade etmiyor. Bu atak biter bide diş derdi başlar o biter yeni bir atak gelir derken ne zaman düzlüğe çıkarız tahminen 😔

Bide hep kucak istiyor bu günlerde oyun halısında vs hiç oyalanmak istemiyor kucağımdayken de kıvrım kıvrım solucan gibi sabit dursa tek kolla iş yapcam onada müsade etmiyor. Bu atak biter bide diş derdi başlar o biter yeni bir atak gelir derken ne zaman düzlüğe çıkarız tahminen 😔
Evet ama bizimki bir ay sürmedi bir iki hafta sanırım. Şimdi melek gibi uyuyor 1-2 sat gündüzleri. Hatta kendime ilk defa bu kadar vakit ayırabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :) Çabuk geçer sizinki de umarım.

4. Ay uyku gerilemesi 🥹 yerine koyunca 5 dk icinde aglayarak uyanirdi uykulari 10 dakikayi gecmezdi hic uyumadik biz anne baba olarak aşırı zor bir dönemdi tam 2 ay surdu bizim 🥹 ennn zor dönemdi dilerim cabuk atlatirsiniz

4. Ay uyku gerilemesi 🥹 yerine koyunca 5 dk icinde aglayarak uyanirdi uykulari 10 dakikayi gecmezdi hic uyumadik biz anne baba olarak aşırı zor bir dönemdi tam 2 ay surdu bizim 🥹 ennn zor dönemdi dilerim cabuk atlatirsiniz
İnşallahh akıl ve ruh sağlığımız yerinde çıkarız bu durumdan 😔

Evet ama bizimki bir ay sürmedi bir iki hafta sanırım. Şimdi melek gibi uyuyor 1-2 sat gündüzleri. Hatta kendime ilk defa bu kadar vakit ayırabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım :) Çabuk geçer sizinki de umarım.
İnşallah vede maşallah şuan ki haline :) sizinki şimdi kaç aylık oldu acaba

Çok haklısınız bizimde bir atak bitti rahatladık iyiyiz diyesiye kalmadan 2 hafta içinde başka bir atağa giriş yapıyoruz tekrar herşey alt üst oluyor 😔 ne bitmez ataklarmış diyorum 😔 geçen hafta psikiyatriden ilaç bile istedim kullanamayacağımı bile bile o kadar gergin ve stresliyim ki hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir türlü bu histen çıkamıyorum. Doğumum da travmatik geçmişti 4 ay olacak bir türlü anneliğin o muhteşem büyülü kısmını 2 gün üst üste yaşayamadım. Gazı, koliği, atağı derken 2 gün arka arkaya sakin huzurlu güzel uykulu günümüz olmadı ne yazikki 1 gün iyiysek korkar oldum çünkü biliyorum 1 hafta burnumuzdan gelecek 😔
Bence en zoru zaten 4.ay gerilemesi bizim kızda aksamları saatlerce bos yere aglardı uyumak isterdi uyuturdum ayırırken kucagımdan bikaö kere de olunca iyice hırslanır daha cok aglardı bende çözümü kucagımda uyutmakta buldum haftalarca kucagımda uyudu gündüzde gecede. Baktım inatlasıyo bende onunla inatlastım derken şimdi 6 ayımız doldu atak baya uzun sürüyo gözünüz korkmasın ama bitince de inşallah rahatlarsınuz. 6ayımız doldu bende diyodum ben nasıl sabredicem 5 6aya kadar diyodum her gün aglıyodum aksamları eşimin yanında uyutamayıp sinirleniyodum kendi kendime halbuki el kadar bebek.. bazen tecrübesizlikten bizde cok hata yapıyoruz. Sonra dedim o bu dünyaya gelmek istemediki biz getirdik onu. Daha bebek yani bizim onun halini anlamamız gerekirken biz ondan halimizi anlamasınu istiyoruz sanki😁 sabırlı olun annem derdi biraz oturmaya baslayınca biraz oyuncakları olunxa alısır derdi cidden bi mama sandalyesi bi tane hoppala aldım oturmaya baslayınca yanıma koydum mutfaktaysam veya yanında kücük bi işim varsa veya yanıma oturtuyorum önümüze zeka kartlarını koyuo sarkılar söylüyoruz bi gülmesi bi cilvesi o günleri unutturuyo.. şimdi mesela yanımda uyumayu ögretiyorum🙂 yanına uzanıyorum birlikte uyuyoruz. Siz sabredin sadece

Sürekki kucak istiyosa bi kanguru edinebilirsini bende cok işe yaramıstı kücük işlerimi hallediyodum o da izliyodu🙂 süpürge bile açıyodum onunla

İnşallah vede maşallah şuan ki haline :) sizinki şimdi kaç aylık oldu acaba
4,5 aylık oldu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bence bebişin keyfi de artıyor etraftan keyif aldığı için. Biraz daha büyüsün havalar ısınsın da kızımla dışarıda daha çok vakit geçireyim diye heyecanla bekliyorum :)

Dün mesajı yazdıktan sonra akşam biraz zor uyudu gerçi 🙈 gündüz iki defa 2 saat uyumuştu ondan herhalde. Ya da uyanıklık süresi 2,5-3 saate çıkmaya başladı yavaş yavaş ondandır. Bugün gündüz 1,5 saatte uyandırırım belki.

Sürekki kucak istiyosa bi kanguru edinebilirsini bende cok işe yaramıstı kücük işlerimi hallediyodum o da izliyodu🙂 süpürge bile açıyodum onunla
Kangurumuzda var. Hatta dün yemek yaparken koydum aman Allah öyle feryat figan etti ki kangurunun içinde emzirerek iş yaptım öyle sustu ne istediğini bugünler de hiç bilmiyor benim oğlan :( bazen benide istemiyor onu farkettim zaten tüm gün bana kök söktürüyor akşam babasına gülücük agucuk peşinde 1 saat babada durursa o zaman beni özlemeye babadan bana gülmeye başlıyor 🤦 anneme sordum aynen benim kendi bebekliğimde böyleymiş armut dibine düşmüş dedi 🤦🙄

Bence en zoru zaten 4.ay gerilemesi bizim kızda aksamları saatlerce bos yere aglardı uyumak isterdi uyuturdum ayırırken kucagımdan bikaö kere de olunca iyice hırslanır daha cok aglardı bende çözümü kucagımda uyutmakta buldum haftalarca kucagımda uyudu gündüzde gecede. Baktım inatlasıyo bende onunla inatlastım derken şimdi 6 ayımız doldu atak baya uzun sürüyo gözünüz korkmasın ama bitince de inşallah rahatlarsınuz. 6ayımız doldu bende diyodum ben nasıl sabredicem 5 6aya kadar diyodum her gün aglıyodum aksamları eşimin yanında uyutamayıp sinirleniyodum kendi kendime halbuki el kadar bebek.. bazen tecrübesizlikten bizde cok hata yapıyoruz. Sonra dedim o bu dünyaya gelmek istemediki biz getirdik onu. Daha bebek yani bizim onun halini anlamamız gerekirken biz ondan halimizi anlamasınu istiyoruz sanki😁 sabırlı olun annem derdi biraz oturmaya baslayınca biraz oyuncakları olunxa alısır derdi cidden bi mama sandalyesi bi tane hoppala aldım oturmaya baslayınca yanıma koydum mutfaktaysam veya yanında kücük bi işim varsa veya yanıma oturtuyorum önümüze zeka kartlarını koyuo sarkılar söylüyoruz bi gülmesi bi cilvesi o günleri unutturuyo.. şimdi mesela yanımda uyumayu ögretiyorum🙂 yanına uzanıyorum birlikte uyuyoruz. Siz sabredin sadece
4 gözle bende oturmaya oyuncakları tutmaya başlayacağı günleri bekliyorum şuan 🤦bizde baya süre kucağımızda uyuttuk orda da rahat edemiyor artık ne istediğini kendi de bilemiyor nasıl bir ataksa 🤦

4,5 aylık oldu. Gün geçtikçe kolaylaşıyor bence bebişin keyfi de artıyor etraftan keyif aldığı için. Biraz daha büyüsün havalar ısınsın da kızımla dışarıda daha çok vakit geçireyim diye heyecanla bekliyorum :)

Dün mesajı yazdıktan sonra akşam biraz zor uyudu gerçi 🙈 gündüz iki defa 2 saat uyumuştu ondan herhalde. Ya da uyanıklık süresi 2,5-3 saate çıkmaya başladı yavaş yavaş ondandır. Bugün gündüz 1,5 saatte uyandırırım belki.
İnanır mısınız dünde benim oğlum güzel uyudu ama günlerdir o kadar yorgunum ki ben yorgunluktan uyuyamadım birde parmağını bile oynatsa aha uyanacak diye korkumdan sürekli gözüm beşiğe baktı 🤦😔 derin uykuya geçemiyorum zaten ne zaman uyanacak korkuma uyuyamadım 😔 o vesveseden kurtulamıyorum psikolojik olarak

Allah yardımcınız olsun cocuk büyütmek cok zor biraz büyüyüp sizinle oynamaya baslayınca her sey daha güzel olucaktır🥰

Back