merhaba arkadaşlar
benim son adetimin ilk günü 1 Haziran
3 Temmuzda B-HCG testi 82,61 çıktı 6 Temmuzda gittiğimde dr keseyi göremedi yeniden test istedi bu sefer sonuç 185,83 çıkmıştı, bir hafta sonra gel dedi dr.
13 Temmuzda yani 4+5 iken kese göründü ama bebek filizlenmemiş dedi dr.
sonra 31 Temmuzda gittim en son 7+2 de kese büyümüştü ama kalp atışı görünmedi.
Doktorum kanamamı sordu yok dedim, 2 aylık olmuş kalp atışını almamız lazımdı, önümüzdeki hafta içinde kanama ile düşük yapabilirsin dedi boş gebelik olma ihtimali varmış. eğer düşürmezsende hafta bitiminde bakarız bi ilerleme varsa sorun yok ama hala görünmezse kalp atışı keseyi almak zorundayız dedi. Anlamadığım dr 2 aylık derken ultrason çıktısında 7+2 yazması, ayrıca adet tarihine göre hesap yapıyor doktorlar iyi hoş güzelde, arada tam tamına 2 hafta oynamasıda muhtemel. ben alın desem hemen alıcaklardı keseyi, o kdr ümitsiz konuştuki dr, ben sormasam bir hafta içinde gelişirse sorun olurmu diye öyle bir ihtimalden bile bahsetmiycekti. en basiti ikiz gebeliklerde bebekler daha geç gelişirmiş, böyle bi ihtimaldemi olamaz yani. direk kestirip atıyolar.
Burada okuduğum bazı yazılar ve etrafımda aynı şeyi yaşayıp sonradan bebeklerini kucağına alan örnekler bana umut oldu. yarın tam 8 haftalık olucam ve ertesi gün yeniden doktora gidicem, eğer bebeğimi göremezse doktor başka bi doktora gidicem ve bir hafta daha bekliycem. Lütfen sizde tek doktorun lafıyla hareket etmeyin arkadaşlar. Herkese hayırlı ve sağlıklı hamilelikler diliyorum... Allah herkese herşeyin hayırlısını versin... Sağlıcakla kalın...