• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4+4+4 sistemi değişiyor

Bu sistem değişmezse eğer bende ince hesaplarımı yaptım , Bir daha ki sene okul başlangıcında Yusuf 59 aylık olacak , dolayısıyla ana okuluna göndereceğim o zaman , sonraki sene de 71 aylık olacak ve 1 . sınıf .

Bizler doğum ayı olarak şanslıyız .

Tabii umarım değişir , ilkokula gidemez raporunun verildiği aileler bunu kolay aşamıyor çevremde .Eeee be arkadaşım yavrucağız daha küçük , bırak gitmesin zaten diyorum , malum diğer çocuklarla kıyaslama psikolojisine giriyorlar:20:

Alt yapı , öğretmen , veli hazırlığı hepsi bir yana ; çocukların göreceği en ufak bir psikolojik ya da fiziki zarara karşı bu sisteme karşı çok daha bilinçlenmeliyiz.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum:31:Kızlarım 78 aylıkken okula başladılar yinede çok zorlandım:19:Daha küçük hiç düşünemiyorum:31:

60-66 velı ıznıne baglı dımı sız ne dusunuyorsunuz ...Benım oglum nısan 11 dogumlu 2008 ..ben ucuncu yıl olacak anaokuluna gıdecek

Ben 1 yıl daha kreşte kalması tarafındayım (anaokuluna göndermedim) imkanları ve verdikleri çok daha fazla, bu yıl kreşe devam etsin önümüzdeki sene 1. sınıfa başlasın istiyorum, kararsızım işte ben de.. bu yeni eğitim sistemi akıllara zarar zaten, bakalım...

biliyosunuz yeni yasaya uygun olarak çocuğunu küçük yaşta okula yollamayan vatan hainidir dendi, garip ama insanlar bu laflardan etkileniyor

okuma yazma çok problem değil, okur yazar, ama ciddi bi sınıf disiplinine hazır mı, yazmak baskısına hazır mı, bence el yazısı çocuklara çok zor geliyor ve yazıları çok çirkin çoğunun, bizim zamanımızda inci gibi yazılar olurdu, el yazısı diye ayrı ders vardı, ve o derste çok güzel yazardık özenirdik, bence o sistem daha iyiydi yazma konusunda

gerçi neyi tartışıyoruz, sistem kalkmayacak, sadece yaş daha doğrusu aylık sınıflandırması yapılacak, bi nevi sınıf öğretmenleri anaokulu öğretmeniliği yapacak 60 aylık sınıflarına, sonra hepsi ortaokulda yine karışacak, yine dengesizlik olacak çünkü 60 aylık sınıflara verilenlerle 72 aylıklara verilenlerin aynı düzey olacağını hiç sanmıyorum

Son düzenleme:
biliyosunuz yeni yasaya uygun olarak çocuğunu küçük yaşta okula yollamayan vatan hainidir dendi, garip ama insanlar bu laflardan etkileniyor

okuma yazma çok problem değil, okur yazar, ama ciddi bi sınıf disiplinine hazır mı, yazmak baskısına hazır mı, bence el yazısı çocuklara çok zor geliyor ve yazıları çok çirkin çoğunun, bizim zamanımızda inci gibi yazılar olurdu, el yazısı diye ayrı ders vardı, ve o derste çok güzel yazardık özenirdik, bence o sistem daha iyiydi yazma konusunda
Bu çocuklar orta okula gelince tekrar düz yazı yazmaya zorlanıyorlar:31:Benim kızlar düz yazı okuyorlar ama yazarken biraz zorlanıyorlar:44:Orta okula geldiklerinde birde bu sorun bekliyor:19:Eğer sonra düz yazı yazacaklarsa neden el yazısı öğreniyorlar oda ilginç:44:Yazılarıda sahiden hiç güzel değil:31:

anasınıfında küçücük sınıfa tıkıştırıyor ''al burada oyun oyna'' diyor. tabii ne mümkün küçük yerler hareket bile edemiyorsun.

sonra da ilkokul da ilk dönem oyun oynanacak diyor.

ben anaokulu/anasınıf larının kalitesinin arttırılması taraftarıyım.

Back