maşallah batu abisi gibi çok güzel uzamışlar ve kilo almışlar. süt olmadığı için ben çok üzüldüm. benim tamamen kendi pisikolojimden ve uykusuzluğumdan sütüm olmadı ve oğlum süt alamadı ama maşallah bu günlere geldik. obez de olmadı. hem boyu posu hem motor gelişimi çok iyi gitti. zaman zaman bizimkiler mamadan mı şimdiki çocuklar böyle hiperaktif oluyorlar dediler. geçen sene klimadan olan hafif nezleyi ve benden geçen alerjisini saymazsak hiç doğru dürüst hastalanmadıkısaca süt olsa tabii ki de harika ama olmaması da görüyorsun herşeyin sonu değil. işten bir arkadaş da diyor ki ilk oğlunda sütü yokmuş mama ile beslenmiş hemen hiç doğru dürüst hastalanmadan 10 yaşına gelmiş. ikinci anne sütü alabilmiş şimdi 2,5 yaşında ama sık hastalanmış. eğer süt koruyorsa ben bu işten birşey anlamadım diyor. ne diyeyim batunun yaramazlığını almasınlar da benim sepet gibi çocuk bana bunlardan üç tane verin valla üçüne de bakarım dediğim çocuklardan olurlar
hadi ben kaçtım. nazarım değer de bu gece batu uyumaz da kalkarsa mahvoldum yoksa.
sorma canım yaaa..sütüm olsa iyiydi ama kaçtı gitti,kaçırdılar daha doğrusu kaynana-anne ikilisi..tek endişem obezite aslında,kucakta beslenirken hızlı yiyolardı çok bende şimdi yattıkları yerde başlarını belden itibaren 30 derece yükselterek biberonu veriyorum ağızlarına ve çok uzun sürede uyuya uyana rahatça ve yavaş yavaş besleniyolar..hızlı yemeleri dertti çünkü..doktor kaşıkla ver mamayı daha yavaş olur demişti ama kaşıkla da olmadı..neyse şimdi biraz içim rahatladı bu yöntemle usulca besleniyor danalar...obeziteye dair pek ışık yok,ammmann olmasın inşallah...henüz hiç hasta olmadılar,erken doğmalarına rağmen ama bakalım gelecek ne gösterecek..