- 8 Ağustos 2011
- 483
- 3
Kampa canım,geçmiş olsun. Demek geldin yaptırdın işlemlerini.Çok iyi yapmışsın helal olsun sana ve gayretine.Tüplerin tıkanık olması sadece doğal hamileliğe engel(kimse buna da yüzde yüz olmaz diyemez ya neyse) tüp bebekte tüplerin kapalı açık hatta varlıklarının bile önemi yokmuş.O yüzden de takma sakın.T şeklindeki rahim hakkında bilgim yok yalnız yıllarca annem ve teyzemden dinlediğim bir hikaye var.Teyzem çok uzun yıllar hamile kalamamış.Gittikleri doktor senin rahim küçük,gelişmemiş uğraşma olmaz demiş.Ama teyzem bir kocakarı ilacı denemiş.İlaç da değil aslında toplayıp uçlarını sivrilttiği çırayı rahime kadar sokuyor ve günlerce o şekilde dolaşıyormuş.Annem der ki kanlar akar ama teyzen hiç aldırmazdı, şeyinde çıralarla gezer dolaşırdı..Sonrasında 3 kızı ve bir oğlu olmuş.Kuzenlerimin hepsi benden yaşça çok büyükler ve teyzem de şu an 85lerinde.Bunu sana neden yazdım biliyor musun o spiral denilen şeyi teyzem kendine bundan 60 yıl önce bi güzel takmış ve rahimi geliştirmiş, bütütmüş ,çocukları da doğurmuş..Bunu daha önce maiyede anlatmıştım.O da duymuş anadoluda yapanlar varmış.Bu da bize şunu gösteriyor .yıllar önce el yordamıyla ve cahilce yapılan işler sonuç vermisse Semra hocanın eliyle ve bu günkü teknolojiyle neden olmasın.Hoca elinden .geleni yapar balonsa balon spiralse spiral sorunu çözer.Kafana takma.Sen çabalıyorsun. Gerisi Allaha kalmış..Arkadaşların hissi davranıyorlar.Empati yapma imkanları olsa aynen senin yaptığını yapacaklar eminim.Kadının doğası böyle başka yolu yok çünkü.Ben sana süt banyosu önersem komik mi olur bilmiyorum ama tüplerin tıkanıklığı için o da bir yöntem napiim.Uzun yazdım yine özür.Sana ve diğer arkadaşlarıma iyi geceler diliyorum.Görüşmek üzereBerna'cim ecmis olsun, cok uzuldum. Hepimiz sevinmistik senin icin, ama inaniyorum tekrar olacak, basaracaksin. Sevgiler.
Kizlar ben Memorial'de HSG oldum tekrar (son bir senede 3. HSG, bir de histeroskopim var). Histeroskopide yapisiklik acmislardi ve yanlara dogruda genisletmeye calismislardi. Simdiki HSG'de tupler yine kapali cikti, yani kesin kapali artik. Ayrica rahim T seklindeymis. Internetten okudum, T seklinde rahim infertilite ve dusuk sebebiymis, gebeligin tamamlanmasi zormus. Prof ile gorusup bana haber verecekler, belki tekrar histeroskopi yapilacak. Bilemiyorum ilk histeroskopide duzelmeyen rahim simdi neden duzelsin. Gerci ilkinde balon takmislardi sadece, spiral de takabilirler genisletmek icin. T sekli rahim 1960'larda hamilelik sirasinda tavsiye edilen bir ilactan dolayi olabilirmis, dogan kiz cocuklari bu sekilde rahme sahip olurmus, sonradan yasaklanmis bu ilac. Anneme sormadan once size bir sorayim dedim. T seklinde rahmi olan, duzelen varmi aranizda? Of daha gidecek coook yolum var anlasilan.
Tum arkadaslarim 'yine tup tedavisimi yaptiracaksin, ne olur yaptirma, senin yipranmana biz dayanamiyoruz, of' falan demeye basladilar. Halbuki ne yasadigimi anlatmiyorum bile, Istanbul'a gelis-gidis sayima gore tahmin ediyorlar. Mahalle baskisi yani!...